2024.május.20. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Forgalomra kész a D-Link vezeték nélküli USB kezdõcsomagja

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3785"><img class="image thumbnail" src="/files/images/DUB-9240_diagram.thumbnail.jpg" border="0" alt="A vezeték nélküli USB elvi vázlata" title="A vezeték nélküli USB elvi vázlata" width="59" height="100" /></a></span>A D-Link Vezeték nélküli USB kezdõcsomagja az elsõ körben nyerte el az USB-IF (ISB Implementers Forum) tanúsítványát. <p> 

 a vezeték nélküli usb elvi vázlataA D-Link Vezeték nélküli USB kezdõcsomagja az elsõ körben nyerte el az USB-IF (ISB Implementers Forum) tanúsítványát.

 

 a vezeték nélküli usb elvi vázlataA D-Link Vezeték nélküli USB kezdõcsomagja az elsõ körben nyerte el az USB-IF (ISB Implementers Forum) tanúsítványát.

 

 A vezeték nélküli USB technológiával az USB nyomtatók, lapolvasók, játékkonzolok vagy akár digitális fényképezõgépek a Bluetooth? technológiát lényegesen meghaladó sebességgel, kábelek nélkül köthetõk össze a notebookokkal és asztali számítógépekkel. A technológia az EU vonatkozó hatóságának jóváhagyására vár, ennek meghozatalát követõen várhatóan Európában is megjelennek ezek a lakossági piacra szánt termékek.

A legújabb ultraszélessávú rádiós átviteli (UWB) szabványra épülõ termékek jelentõsen nagyobb sebességet – akár 480Mbps – biztosítanak a jelenlegi rövid hatótávolságú vezeték nélküli eszközöknél, így különösen alkalmasak nagymennyiségû adatok 10 méteren belüli továbbítására igen alacsony energiafelhasználás mellett.

A D-Link most tanúsított DUB-9240 Vezeték nélküli USB kezdõcsomagja egy 4 portos Vezeték nélküli USB hub-ból (DUB-2240) és egy Vezeték nélküli USB adapterbõl (DUB-1210) áll. Használata rendkívül egyszerû: az adaptert a laptophoz vagy asztali PC-hez csatlakoztatva a hub-ra kötött valamennyi USB periféria elérhetõvé válik vezeték nélkül.

A tanúsításnak köszönhetõen a vásárlók biztosak lehetnek benne, hogy vezeték nélküli USB eszközük együttmûködik majd a már megvásárolt USB eszközökkel, valamint más gyártók vezeték nélküli USB termékeivel is.

A termék októbertõl jelenik meg a nemzetközi piacokon nagyságrendileg 39 000 forintos szett áron. Az egyes adapterek és hub-ok ennek felébe kerülnek majd. Európában az ETSI CE direktívájának kiadását követõen kezdõdhet meg a termék értékesítése – a gyártó reményei szerint még ebben az évben.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.