A vezeték nélküli USB elvi vázlataA D-Link Vezeték nélküli USB kezdõcsomagja az elsõ körben nyerte el az USB-IF (ISB Implementers Forum) tanúsítványát.

 

 A vezeték nélküli USB elvi vázlataA D-Link Vezeték nélküli USB kezdõcsomagja az elsõ körben nyerte el az USB-IF (ISB Implementers Forum) tanúsítványát.

 

 A vezeték nélküli USB technológiával az USB nyomtatók, lapolvasók, játékkonzolok vagy akár digitális fényképezõgépek a Bluetooth? technológiát lényegesen meghaladó sebességgel, kábelek nélkül köthetõk össze a notebookokkal és asztali számítógépekkel. A technológia az EU vonatkozó hatóságának jóváhagyására vár, ennek meghozatalát követõen várhatóan Európában is megjelennek ezek a lakossági piacra szánt termékek.

A legújabb ultraszélessávú rádiós átviteli (UWB) szabványra épülõ termékek jelentõsen nagyobb sebességet – akár 480Mbps – biztosítanak a jelenlegi rövid hatótávolságú vezeték nélküli eszközöknél, így különösen alkalmasak nagymennyiségû adatok 10 méteren belüli továbbítására igen alacsony energiafelhasználás mellett.

A D-Link most tanúsított DUB-9240 Vezeték nélküli USB kezdõcsomagja egy 4 portos Vezeték nélküli USB hub-ból (DUB-2240) és egy Vezeték nélküli USB adapterbõl (DUB-1210) áll. Használata rendkívül egyszerû: az adaptert a laptophoz vagy asztali PC-hez csatlakoztatva a hub-ra kötött valamennyi USB periféria elérhetõvé válik vezeték nélkül.

A tanúsításnak köszönhetõen a vásárlók biztosak lehetnek benne, hogy vezeték nélküli USB eszközük együttmûködik majd a már megvásárolt USB eszközökkel, valamint más gyártók vezeték nélküli USB termékeivel is.

A termék októbertõl jelenik meg a nemzetközi piacokon nagyságrendileg 39 000 forintos szett áron. Az egyes adapterek és hub-ok ennek felébe kerülnek majd. Európában az ETSI CE direktívájának kiadását követõen kezdõdhet meg a termék értékesítése – a gyártó reményei szerint még ebben az évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük