2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

GTS Central Europe: egy régió, egy hálózat, egy ajánlat-Cél a GTS csoport regionális szerepének erősítése

8 perc olvasás
<span class="inline left"><p><span class="inline left"><a href="/node/13509"><img class="image thumbnail" src="/files/images/P1010003.thumbnail_2.JPG" border="0" alt="A résztvevők" title="A résztvevők" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>A résztvevők</strong></span></span>Sajtótájékoztatón ismertették céljaikat a GTS Datanet új tuljadonosai. Mint ismertes a közelmúltban az orosz befektetői csoport eladta Közép Európa legdinamikusabban növekvő vállalatcsoportját. Mots, miután a  Columbia Capital, M/C Venture Partners és Innova Capital vezette, magánbefektetői alapokból álló konzorcium lezárta a GTS Central Europe (GTS CE) felvásárlását a befektetők képviselői sajtótájékoztatót tartottak 2008 május 28-án a Gerbaud Onix termében.</p><p>

a résztvevőkA résztvevőkSajtótájékoztatón ismertették céljaikat a GTS Datanet új tuljadonosai. Mint ismertes a közelmúltban az orosz befektetői csoport eladta Közép Európa legdinamikusabban növekvő vállalatcsoportját. Mots, miután a  Columbia Capital, M/C Venture Partners és Innova Capital vezette, magánbefektetői alapokból álló konzorcium lezárta a GTS Central Europe (GTS CE) felvásárlását a befektetők képviselői sajtótájékoztatót tartottak 2008 május 28-án a Gerbaud Onix termében.

a résztvevőkA résztvevőkSajtótájékoztatón ismertették céljaikat a GTS Datanet új tuljadonosai. Mint ismertes a közelmúltban az orosz befektetői csoport eladta Közép Európa legdinamikusabban növekvő vállalatcsoportját. Mots, miután a  Columbia Capital, M/C Venture Partners és Innova Capital vezette, magánbefektetői alapokból álló konzorcium lezárta a GTS Central Europe (GTS CE) felvásárlását a befektetők képviselői sajtótájékoztatót tartottak 2008 május 28-án a Gerbaud Onix termében.

A tranzakciós  vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra. Az új tulajdonos legfontosabb céljának a GTS CE regionális szerepének erősítését tekinti a cégcsoport cseh, szlovák, lengyel, magyar és román leányvállalatainak még szorosabb együttműködésén keresztül.

a szaksajtóA szaksajtóA konzorcium vezetői, a Columbia Capital és az M/C Venture Partners az informatikai és telekommunikációs szektorban érdekelt amerikai befektetői csoportok, míg az Innova Capital az egyik vezető magántőke befektető csoport Közép-Európában. A konzorcium további tagjai a Bessemer Venture Partners valamint más kiemelt pénzügyi befektetők.

és a blogés a blogA konzorcium a GTS CE ügyvezető igazgatójának Adam Sawickit jelölte ki. A szakember ezt megelőzően a TeliaSonera International Carrier vezérigazgatójaként, és egyben a cég Egyesült Államokért és Nyugat-Európáért felelős üzletfejlesztési elnökhelyetteseként dolgozott.

GTS CE: otthon Közép-Európában

A GTS CE a régió vezető alternatív távközlési szolgáltatója, amely a térségben egyedülálló, közel 60 000 km hosszú távközlési hálózattal rendelkezik. A GTS CE leányvállalatokat működtet Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, de szolgáltatásai partnerein keresztül elérhetők a balti államokban, Szlovéniában, Horvátországban, a Balkán országaiban, Törökországban, Oroszországban, Ukrajnában és a Közel-Keleten is.

A GTS cégcsoport az elmúlt években komoly szerepet vállalt a közép-kelet-európai alternatív távközlési piac konszolidálódásában. A GTS CE 2004-ben felvásárolta a cseh Aliatel, 2005-ben a lengyel Energis, a cseh Contactel, illetve a Csehországban és Szlovákiában működő Telenor/Nextra távközlési szolgáltatókat.

Az akvizíciók mellett a GTS CE jelentős belső átalakuláson is keresztülment az elmúlt években. Az évezred elején az egymáshoz lazán kapcsolódó cseh, szlovák, lengyel, magyar és román leányvállalatokból mára egy egységes hálózattal, régiós ügyfeleket is kiszolgálni képes értékesítési és műszaki csapattal rendelkező közép-európai cégcsoport jött létre.

Pénzügyi eredmények

Az akvizícióknak és a cégcsoport belső átalakításának köszönhetően a GTS CE 2003 és 2007 között megháromszorozta árbevételét. A 2007-es év is kitűnő eredménnyel zárult: a cégcsoport konszolidált árbevétele elérte 396 millió eurót, ami 3,6 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, míg az EBITDA 21 százalékos növekedéssel meghaladta a 71 millió eurót.

A GTS CE 2007-es árbevételének 51 százalékát a cseh leányvállalat, a GTS Novera biztosította; további 26 százalék a lengyel leányvállalat, a GTS Energis teljesítménye. A magyar GTS-Datanet 14 százalékkal, a szlovák GTS Nextra 6 százalékkal, a román GTS Telecom pedig 4 százalékkal járult hozzá a cégcsoport régiós szintű eredményéhez.

Stratégiai tervek

„Egy régió, egy hálózat, egy ajánlat – a következő években ez a stratégia szab majd irányt a számunkra. Célunk, hogy a jövőben még jobban kihasználjuk a GTS CE egyedülálló, teljes régiót lefedő hálózatában rejlő lehetőségeket" – mondta el Adam Sawicki, a cégcsoport frissen kinevezett ügyvezető igazgatója.

„A multinacionális cégek számára elindított, országhatárokon átívelő MPLS szolgáltatásunk sikerére alapozva tovább bővítjük regionális távközlési szolgáltatásaink körét. Terveink között szerepel új értékesítési csatornák kiépítése Ausztriában és Németországban. Mindemellett nem zárkózunk el az esetleges további akvizíciók elől sem" – tette hozzá.

GTS-Datanet: kapu Dél-Európa felé

A GTS CE magyar leányvállalata, a GTS-Datanet mint műszaki, mind értékesítési szempontból jelentős szerepet játszik a cégcsoport működésében. A GTS CE Budapestet, Pozsonyt, Prágát, Frankfurtot és Bécset összekötő régiós gerinchálózatát a GTS-Datanet budaörsi központjából működtetik. A magyar leányvállalat feladatköre kiterjed a gerinchálózat folyamatos felügyeletére, továbbfejlesztésére, valamint a hálózati eszközök telepítésére és karbantartására a teljes közép-kelet európai régióban.

Magyarország földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a GTS-Datanet jó kiindulópontot jelent a GTS cégcsoport számára Dél-Európa távközlési piaca felé. Az elmúlt években a magyar leányvállalat a Szlovéniába, Horvátországba, Szerbiába, a Balkán országaiba, valamint Törökországba irányuló értékesítés központja lett. A cégcsoport ezen országokból származó bevétele dinamikusan nő: 2007-ben már elérte a 2,3 millió eurót.

A GTS-Datanet az elmúlt években rendre 10-15 százalékos árbevétel-növekedést könyvelhetett el, ami kizárólag organikus fejlődésen alapult. A cég 2007-ben is sikeres évet tudhat maga mögött: az értékesítésből származó árbevétel meghaladta az 56 millió eurót, ami 14,5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, az EBITDA pedig 2,5 százalékos növekedéssel elérte a 9 millió eurót. A cég 2008-as terveiben 10-15 százalékos árbevétel-növekedéssel számol.

A GTS Central Europe a régió vezető alternatív távközlési szolgáltatója, amely több mint egy évtizede van jelen Közép-Európában. A cég leányvállalatokat működtet Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában és Romániában, valamint partnerein keresztül szolgáltatásai elérhetők Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Észtországban, Horvátországban, Lettországban, Litvániában, Oroszországban, Szlovéniában, Törökországban és Ukrajnában is. A GTS Central Europe 1500 embert foglalkoztat a régióban; a cég árbevétele 2007-ben elérte a 396 millió eurót, az EBITDA pedig meghaladta az 71 millió eurót.

http://www.gtsce.com/

A Columbia Capital szélessávú- és mobilszolgáltatásokra, valamint a média- és szórakoztatóiparra koncentráló kockázati tőke befektető társaság.  1989-es alapítása óta a Columbia több mint 130 vállalkozásba fektetett pénzt az Egyesült Államokban és nemzetközi piacokon; portfoliójához tartoznak többek között az ICG Communications, a NuVox, az FDN, a Zayo Bandwidth, az XM Satellite Radio és a MetroPCS. A Columbia jelenleg 2 milliárd USD tőkét kezel.

http://www.colcap.com/

Az M/C Venture Partners kizárólag kommunikáció- és médiaiparra, valamint az IT szektorra koncentráló kockázati tőke befektető társaság, amely már 1,5 milliárd dollárt invesztált több mint 100 vállalkozásba. Kiemelt befektetései közé tartozik többek között a Brooks Fiber, az ICG Communications, a Lightower (korábbi National Grid Wireless), a Melita Cable, a MetroPCS, NuVox, a Phone Michigan, a Revol Wireless és a Zayo Broadband. A társaság Bostonban, San Franciscoban és Londonban működtet irodákat.

 http://www.mcventurepartners.com/.

Az Innova Capital Közép-Európa egyik vezető magántőke befektető társasága, amely 1994 óta négy befektetési alapot hozott létre összesen 500 millió euró értékben. A társaság olyan cégekbe fektet pénzt, amelyek saját régiójukban piacvezető szerepre törnek, és iparágukban képesek versenyre kelni a világ vezető cégeivel.  Az Innova elsősorban a pénzügyi szolgáltatókra, ipari termelő cégekre és üzleti szolgáltatásokat nyújtó cégekre (IT, távközlés, média) koncentrál. A társaság jelenleg 300 millió euró értékű befektetéssel rendelkezik 35 közép-európai vállalkozásban, többek között román, szlovák, bolgár és moldovai mobilszolgáltatókban, az Euronetben (a Nasdaq-on jegyzett független ATM szolgáltató), az Expanderben (Lengyelország vezető pénzügyi tanácsadója, amelynek kisebbségi tulajdonosa a GE) és a Mercorban (Közép-Európa vezető tűzvédelmi cége, amelyet a varsói tőzsdén jegyeznek).

http://www.innovacap.com/

A GTS-Datanet Távközlési Kft. Magyarország vezető alternatív távközlési szolgáltatója, amely teljes körű hang-, adat és internet szolgáltatást kínál lakossági és üzleti ügyfeleknek egyaránt. A GTS-Datanet jelenleg az egyetlen hazai alternatív távközlési szolgáltató, amely saját infrastruktúrával rendelkezik: a cég országos optikai hálózatának hossza meghaladja az 1900 km-t, kapacitása pedig eléri a 80 X 10 Gigabps-ot. A több mint 200 alkalmazottat foglalkoztató cég értékesítésből származó árbevétele 2007-ben elérte a 14,6 milliárd forintot.

http://www.datanet.hu/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.