http://home.datanet.hu/http://home.datanet.hu/  

A GTS-Datanet, Magyarország vezető alternatív távközlési szolgáltatója 2007-ben a piaci átlagot jóval meghaladó mértékben, 57 százalékkal növelte szélessávú ügyfelei számát, amely az év végére megközelítette az 50 ezret.

http://home.datanet.hu/http://home.datanet.hu/  

A GTS-Datanet, Magyarország vezető alternatív távközlési szolgáltatója 2007-ben a piaci átlagot jóval meghaladó mértékben, 57 százalékkal növelte szélessávú ügyfelei számát, amely az év végére megközelítette az 50 ezret.

A cég saját hálózaton alapuló YO! NEKED szolgáltatása keretén belül új lakossági ADSL- és telefoncsomagokat jelent be, valamint a hajdani Invitel területén is elérhetővé teszi Datanet ADSL csomagjait. A fenti lépéseknek köszönhetően a GTS-Datanet 2008-ban szintén a piaci átlagot meghaladó, 50 százalékos ügyfélszám-bővüléssel számol.

A GTS-Datanet saját infrastruktúráján nyújtott YO! NEKED termékcsaládjával 2006 őszén lépett piacra. A kombinált, vezetékes telefont és ADSL internet hozzáférést együttesen tartalmazó YO! NEKED szolgáltatáscsomagok jelenleg Budapesten és 11 vidéki városban érhetőek el. Ezt a portfoliót teszi teljessé a GTS-Datanet 2008. március 1-jétől a kizárólag ADSL internetet tartalmazó YO! DSL, valamint a hagyományos vezetékes telefonszolgáltatást kínáló YO! SZÓ és YO! HANG csomagok bevezetésével.

A YO! DSL a GTS-Datanet saját hálózaton keresztül biztosított szélessávú internet csomagja, amelyet önállóan, a cég vezetékes telefonszolgáltatása nélkül lehet igénybe venni. Az 1696 kbps maximális letöltési sebességet kínáló YO! DSL csomag különlegessége, hogy új és szolgáltatóváltó ADSL előfizetők egyformán kedvező áron, havi 2964 Ft-ért vehetik igénybe. A korábban bevezetett YO! NEKED csomagoktól eltérően a YO! DSL megrendelésekor az előfizetőnek nem kell telefonszolgáltatót váltania.

A YO! SZÓ és YO! HANG csomagok hagyományos vezetékes telefonszolgáltatást foglalnak magukban, internet hozzáférés nélkül. A YO! SZÓ előfizetői a GTS-Datanet hálózatán keresztül igen kedvező percdíjakon telefonálhatnak 2990 Ft-os havidíj ellenében, amelyből ráadásul 1000 Ft lebeszélhető. A YO! HANG csomaggal pedig a belföldi vezetékes számok a nap 24 órájában ingyen hívhatóak havonta mindössze 3990 Ft-ért. A YO! SZÓ és YO! HANG csomagok jelenleg az egyetlen alternatívát jelentik a telefonszolgáltató-váltásra a lakossági előfizetők körében.

A Magyar Telekom és Invitel viszonteladóként értékesített Datanet ADSL csomagokat a cég 2008. március 1-jétől a hajdani Invitel teljes szolgáltatási területén – többek között Veszprémben, Esztergomban, Vácon, Dunaújvárosban és Szegeden – is elérhetővé teszi. A volt Hungarotel szolgáltatási területén a Datanet ADSL már 2007 februárjától elérhető. A cég nem saját hálózaton alapuló szélessávú internet szolgáltatása így a vezetékes fővonalaknak immár 98 százalékán keresztül megrendelhető.

A GTS-Datanet jelenleg az egyetlen hazai alternatív távközlési szolgáltató, amely saját infrastruktúrával rendelkezik. A cég országos optikai hálózatának hossza meghaladja az 1900 km-t, kapacitása pedig eléri a 80 X 10 Gigabps-ot – ekkora teljesítményű hálózaton akár 20 millió ember is képes lenne telefonálni egyidejűleg. A GTS-Datanet saját hálózatának kiépítésére az elmúlt tíz évben százmillió eurót fordított, és 2008 első félévében további egymillió eurót szán a kapacitás további bővítésére.

A GTS-Datanet 2007-ben is sikeres évet tudhat maga mögött: az értékesítésből származó árbevétel elérte a 14,6 milliárd forintot, ami 9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, és jelentősen meghaladja a vezetékes távközlési piac évi 1-2 százalékos bővülését. A cég 2008-as terveiben 10-15 százalékos árbevétel-növekedéssel számol.

„A GTS-Datanet az elmúlt években rendre a piaci átlagot jóval túlszárnyaló árbevétel-növekedést könyvelhetett el, amely kizárólag organikus fejlődésen alapult" – mondta el Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója. „Ez az eredmény nagyrészt annak köszönhető, hogy cégünk saját infrastuktúrával rendelkezik, ami komoly versenyelőnyt jelent számunkra a többi alternatív szolgáltatóhoz képest. Meglátásunk szerint hosszú távon csak a saját hálózattal rendelkező távközlési vállalatoknak van esélye a piacon maradni" – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük