Toyota F1 2006 HungaroringAugusztus 3-4-5-én ismét Formula 1-es versenyautóktól lesz hangos a mogyoródi Hungaroring, immár 21. alkalommal.

  Toyota F1 2006 HungaroringAugusztus 3-4-5-én ismét Formula 1-es versenyautóktól lesz hangos a mogyoródi Hungaroring, immár 21. alkalommal.

Pénteken a szabadedzéseken, szombaton az idõmérõ edzésen, vasárnap pedig a versenyen szurkolhatnak az autósport kedvelõi.

A Magyar Turizmus Zrt. minden évben részt vesz az egyik legnagyobb közönséget vonzó nemzetközi sportesemény népszerûsítésében, illetve a Hungaroringen felállított standjain térképek, kiadványok terjesztésével, valamint Magyarországról szóló turisztikai információkkal ösztönzi a versenyre érkezõ külföldi vendégeket hosszabb tartózkodásra és visszatérésre.

Az MT Zrt. 2006-ban a Formula 1 Magyar Nagydíj alkalmából kérdõíves felmérést végzett a versenyt meglátogató külföldi és belföldi vendégek utazási szokásainak megismerése céljából, amely az alábbi eredményeket hozta: 2006-ban a futamra érkezõ külföldi vendégek jellemzõen 3-5 napot töltöttek Magyarországon. A legnépszerûbb szálláshelyek a három-, négy- és ötcsillagos szállodák voltak. A megkérdezett külföldiek 47%-a tervezte, hogy a 2006-ot követõ három évben a Formula 1 idõszakán kívül is visszatér Magyarországra.

Az idei évben minden eddiginél több lengyel érdeklõdõt várnak a versenyre, Robert Kubica lengyel pilóta egyre sikeresebb szereplésének és Magyarország földrajzi közelségének köszönhetõen. A várakozások megvalósulása érdekében a Zrt. Direkt Mail kampányt folytatott Lengyelországban: 120 utazási irodának juttatott el olyan kupont, amellyel egyszerûbbé válik a jegyrendelés a Magyar Nagydíjra. Az akció sikerét mutatja, hogy a budapesti szállodákban a futam idejére ugrásszerûen megnõtt a lengyel foglalások száma, amely várhatóan hozzájárul a lengyel vendégforgalom további dinamikus növekedéséhez. 2007. elsõ öt hónapjában a Lengyelországból érkezõ vendégek száma 17,3%-kal, a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött lengyel vendégéjszakák száma 22,9%-kal növekedett az elõzõ év azonos idõszakához képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük