2023.szeptember.25. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hírbe hozzuk a világot: 175 éves a Ringier multinacionális kiadó vállalat

5 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/11274"><img class="image thumbnail" src="/files/images/175eves.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="30" /></a></span>  <p>175. születésnapját ünnepli idén a Ringier Kiadó. Ez alkalomból a nemzetközi médiavállalat ünnepségsorozatot szervez «Moving Minds / Hírbe hozzuk a világot!» címmel, melynek eseményeire Svájcban, Kínában, Vietnamban, Németországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában kerül sor.</p><p>

175eves.thumbnail 

175. születésnapját ünnepli idén a Ringier Kiadó. Ez alkalomból a nemzetközi médiavállalat ünnepségsorozatot szervez «Moving Minds / Hírbe hozzuk a világot!» címmel, melynek eseményeire Svájcban, Kínában, Vietnamban, Németországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában kerül sor.

175eves.thumbnail 

175. születésnapját ünnepli idén a Ringier Kiadó. Ez alkalomból a nemzetközi médiavállalat ünnepségsorozatot szervez «Moving Minds / Hírbe hozzuk a világot!» címmel, melynek eseményeire Svájcban, Kínában, Vietnamban, Németországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában kerül sor.

A Ringier 175. évfordulója mellett a Ringier Magyarország 15 éves jubileumát is ünneplli 2008-ban.

A jubileumi év magyar nyitóeseménye a Magyar Nemzeti Múzeum XIV. Magyar Sajtófotó kiállítása, melynek fő támogatója a Ringier Kiadó. A kiállítás különtermében kerül bemutatásra a Kiadó elmúlt 15 évét felidéző képes visszatekintés.

A tárlat 2008. április 28-án nyílik a Nemzeti Múzeumban, a kiadónál dolgozó fotóriporterek egyéni látásmódja és sokszínű témaválasztása garantálja, hogy a kiállított munkák művészi szempontból is méltán tarthatnak számot a közönség érdeklődésére.

Évfordulós rendezvények

A Ringier 2008-ban számos olyan projektet indít el, melyek hosszú távon hivatottak a vállalat belső kultúráját formálni, az óriáscég alkalmazottainak tájékozottságát bővíteni, illetve a sajtótermékeket a kor igényei szerint fejleszteni.

Márciusban és áprilisban elsősorban a Ringier kelet-európai és ázsiai partnervállalatainak, ügyfeleinek és alkalmazottainak szerveznek összejöveteleket. Május 16-án, a svájci Ringier Csoport nemzetközi  „hivatalos születésnapi buliján" a politikai, üzleti és művészeti élet számos képviselőjét látják majd vendégül a luzerni kongresszusi központban; másnap pedig a vállalat munkatársai ünnepelnek ugyanott.

A kiadó az olvasókat is be szeretné vonni az ünneplésbe: Már februárban elindult „Destination Ringier" címmel a nemzetközi internetes vetélkedő, melynek főnyereménye egy luxus svájci út.

Magyarországi események

2008. április 10-11-én Budapesten kerülnek megrendezésre a Ringier ünnepi rendezvényei.

Az ólomszedéstől a pixelekig – egy cég életútja és egy iparág története

2008. április 10-én az éves eredményeket bemutató sajtótájékoztatón mutatják be Magyarországon az elmúlt 175 évről készült filmet és Karl Lüönd, „Ringier bei den Leuten" (A Ringier és az emberek) című könyvét, mely szórakoztató leírását adja az aprócska nyomdaműhelyből indult nemzetközi multimédia-birodalom történetének. Jóllehet mostantól ez „a Ringier hivatalos életrajza", a gazdagon illusztrált, 521 oldalas ismeretterjesztő kötet éppoly friss és izgalmas mint egy jó regény vagy egy szórakoztató újságcikk. A szerző meglepő eseteket citál elő a svájci sajtótörténetből, melyek társadalom- és gazdaságfejlődési szempontból is érdekesek.

Ugyanazen az estén a Kiadó magyaroszági ügyfeleit, partnereit, a politikai, üzleti élet képviselőit látja vendégül. 2008. április 11-én a Ringier magyarországi munkatársai számára szervez ünnepi összejövetelt.

A jubileumi év eseményeinek palettáját nyereményjáték, pályázatok, kulturális rendezvények és akciók színesítik, melyek célja, hogy a nagyközönség számára is emlékezetessé tegyék az ünneplést.

Michael Ringier úgy véli, az évforduló jó alkalmat ad arra, hogy a múlt sikereire és tévedéseire visszatekintve felemlegessük a tanulságokat is

„Gondoljunk csak bele, hogy ez a vállalat idősebb, mint a svájci államszövetség, hisz annak létrejötte előtt 15 évvel indult! E 175 év során a Ringier – nemegyszer nagy nehézségek árán -újra és újra megújult. Az évforduló kapcsán a múltba nézve felidézhetjük nem egy korábbi tapasztalatunkat – így jobban észrevehetjük a jelenben mutatkozó esélyeket, melyek elvezethetnek a jövőbe."

A Ringier Csoport története

1833-ban Johann Rudolf Ringier, egy lelkész fia, könyvnyomdát alapított Zofingenben, melyen hivatali közlemények és határozatok mellett a «Roggwiler Chronik» című újságot kezdte el nyomtatni.

A helyi érdekeltségű nyomdából hamarosan nemzeti szintű lapkiadó lett; majd a svájci sajtóvállalatból nemzetközi multimédia-birodalom.

A Ringier 175 éve híven hallgat az idők szavára – sőt általában egy lépéssel az aktuális társadalmi és technológiai fejlődés előtt jár.

Ma körülbelül 7 ezer ember dolgozik a Ringier ázsiai, kelet-európai, svájci és németországi vállalatainál. Együttes munkájuk révén 120 újság és magazin, 20 TV-műsor és 50 website készül; melyek mellett a kiadóvállalatnak 12 saját nyomdája is van. A vállalatot ma a Ringier család ötödik generációjának képviselői vezetik.

Az anyaországban, Svájcban a Ringier a legnagyobb sajtóvállalat; de emellett a Ringier Csoport igen sikeresen működik a gyorsan fejlődő új piacain is, ahol a tradicionális sajtótermékek között, de a bulvársajtó piacán, illetve az elektronikus tájékoztatási és szórakoztatási szektorokban is szilárdan megvetette a lábát. Középkelet-európai és ázsiai jelenlétének köszönhetően a Ringier rendelkezik a svájci nyomda- és sajtóipari vállalatok közül a legnemzetközibb jelleggel.

A vállalat fennállásának 175 éves évfordulója alkalmából a Ringier Svájcban és a többi országban is rendezvényeken látja vendégül munkatársait, partnereit és ügyfeleit; továbbá különleges továbbképzési és kulturális projektek indításával ünnepli az évfordulót.

A Ringier Kiadó Magyarország egyik legnagyobb lapkiadójaként 1993 óta van jelen a magyar piacon.

A KÁPÉ című üzleti magazinnal indult, amely a svájci Cash adaptációja volt. 1994-ben indította el a Kiadó Blikk című lapját a svájci anyalap a Blick alapján. Az elmúlt 15 évben napilapokat és magazinokat vásárolt és indított és kiépítette Magyarország egyik legnagyobb kiadóját.

A Ringier megjelenteti Magyarország legnagyobb napilapját, a Blikket, valamint az egyetlen sport-napilapot a Nemzeti Sportot. A Ringier Csoport 67, 7 % ban tulajdonosa a Népszabadságnak. A napilapok mellett számos magazin (Tina, Blikk Nők, hot!, Képes Sport, IM, IM Style, Bravo, Bravo Girl!, Buci Maci), könyvek, valamint internetes portálok (blikk.hu, nemzetisport.hu, im-net.hu, bravo.hu, bravogirl.hu) képezik portfolióját. A Ringier Kiadó nyomdája Magyarország legnagyobb és legmodernebb napilapnyomdája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.