2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A VOSZ tavasszal is Hallatja a Hangját!

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11276"><img class="image thumbnail" src="/files/images/vosz1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> <p>Harmadik alkalommal is elindította a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Hallatjuk a Hangunkat régiós rendezvénysorozatot, ahol a VOSZ Elnöksége az elért eredményekről és az érdekérvényesítő munkájáról tájékoztatja a helyi szervezetek tagjait. A május végéig tartó rendezvénysorozat első állomása Szolnokon volt. </p><p>

 vosz1.thumbnail

Harmadik alkalommal is elindította a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Hallatjuk a Hangunkat régiós rendezvénysorozatot, ahol a VOSZ Elnöksége az elért eredményekről és az érdekérvényesítő munkájáról tájékoztatja a helyi szervezetek tagjait. A május végéig tartó rendezvénysorozat első állomása Szolnokon volt.

 vosz1.thumbnail

Harmadik alkalommal is elindította a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Hallatjuk a Hangunkat régiós rendezvénysorozatot, ahol a VOSZ Elnöksége az elért eredményekről és az érdekérvényesítő munkájáról tájékoztatja a helyi szervezetek tagjait. A május végéig tartó rendezvénysorozat első állomása Szolnokon volt.

Mindenki számára érezhető köztehercsökkenést és átlátható adórendszer megalkotását kívánja elérni a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége – mondta Csomor Gábor, a szervezet ügyvezető igazgatója Szolnokon. A VOSZ idén nyolc helyszínen rendezi meg a helyi szervezetek segítségével a regionális egyeztető fórumait, amelynek idén is a Hallatjuk a Hangunkat címet adta. A sorozat első állomása Jász- Nagykun- Szolnok megyében volt.

vosz2.thumbnailA három éve kezdődött megyei, regionális egyeztetéseken tavaly a VOSZ a feketegazdaság ellen folytatott küzdelmet állította a rendezvénysorozata központjába. Ennek részeként a hat helyszínen megrendezett fórumokon a vállalkozók a gazdaság és a saját versenyképességük hátrányba szorulását is átbeszélték.

Az idei rendezvénysorozaton a feketegazdaság elleni küzdelem mellé került a vállalkozások és magánszemélyek köztehercsökkentésére irányuló kormány javaslatok tárgyalása is. Csomor Gábor szerint a tavalyi rendezvénysorozat üzenete világos és érthető volt, a fórumokra meghívott ellenőrző hatóságok megértették a javaslatokat és ígéretet tettek arra, hogy lépéseket tesznek a feketepiacok visszaszorítására. Az ügyvezető igazgató azonban úgy véli, az akkori fogadalmakból vajmi kevés valósult meg. A legális vállalkozások túlellenőrzése jellemző, a büntetések túlzottak. Éppen emiatt továbbra is beszélni kell a feketegazdaság kérdéséről.

vosz szolnok hallatjuk hangunkat 3.A szolnoki rendezvény résztvevői szerint valóban probléma a feketegazdaság, azonban véleményük szerint sokkal nagyobb fejtörést okoz a versenyképtelenség. Búsi Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Önkormányzati Közgyűlés alelnöke úgy véli, szükséges lenne az ágazati jogszabályok változtatása annak érdekében, hogy hatékonyabban működhessenek a helyhatóságok és a jelenleginél erőteljesebben támogathassák a vállalkozásokat, illetve hatékonyabban vegyenek részt a feketegazdaság visszaszorításában.

Csepeli Lajos, a Co-op Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke a feketekereskedelemmel kapcsolatban úgy nyilatkozott, számukra nem ez okozza a legnagyobb problémát. Sokkal inkább az, hogy nincs vásárlóerő, akinek értékesíthetnék a termékeiket. Ezenkívül nincs megfelelő magyar terméket előállító vállalkozás. Utalt arra, hogy a szolnoki régió egykor élelmiszergyártó központ volt erős feldolgozóiparral. Mára ez teljesen leépült. Szerinte a problémák azzal kezdődtek, hogy a túlliberalizálták a hazai piacot és túl fetisizálták a multinacionális tőkét.

Dr. Ondok László, a Törökszentmiklósi Polgármesteri Hivatal aljegyzője szerint a térségükben működő vállalkozásoknak nincs tőketartalékuk és pénzügyi erejük ahhoz, hogy szembe nézzenek a gazdasági problémákkal. Szükség lenne a jogszabályok egyszerűbbé tételére, átláthatóságára és kiszámíthatóságára, mert ebből a térségből az említett problémák miatti instabilitás miatt több vállalkozás települt át az egyszerűbb adórendszert felmutató és kisebb adóterhet kirovó Szlovákiába.

Kurucz István a Karcagi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Bizottságának az elnöke, aki egyben a megyei Ipartestületet is képviselte, arra kereste a fórumon a választ, hogy a térségbe szánt uniós források jelentős részét miért külföldi tulajdonú vállalkozások nyerik el. Spanyolországban és Portugáliában az információi szerint 80-90 százalékban hazai vállalkozásoknál csapódik le a támogatási rendszer.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.