tapastapasAz Artesano spanyol étterem (Artesano), a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) meghirdeti az "I. spanyol receptbajnokságot", melynek keretein belül a hazai gasztronómiai bloggerek és gasztronómiával foglalkozó újságírók kedvenc spanyol ételreceptjeit szeretnék megismerni. A beérkezett "pályaműveket" gondosan megvizsgálják és az első öt helyezettet díjban részesítik. A verseny célja, hogy hazánkban tovább népszerűsítsék a hírnevéhez képest meglehetősen alulreprezentált spanyol gasztronómiai kultúrát.

tapastapasAz Artesano spanyol étterem (Artesano), a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) meghirdeti az "I. spanyol receptbajnokságot", melynek keretein belül a hazai gasztronómiai bloggerek és gasztronómiával foglalkozó újságírók kedvenc spanyol ételreceptjeit szeretnék megismerni. A beérkezett "pályaműveket" gondosan megvizsgálják és az első öt helyezettet díjban részesítik. A verseny célja, hogy hazánkban tovább népszerűsítsék a hírnevéhez képest meglehetősen alulreprezentált spanyol gasztronómiai kultúrát.

Néhány remek előzmény

A receptbajnokság mellett az Artesano és a Lucullus BT több nagyszabású spanyol gasztronómiai programot is szervezett már korábban. Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) közreműködésével például megvalósult több andalúz ínyencvacsora is itthon, ahogy egy egynapos séfkurzus is Kisko García andalúz mesterszakács részvételével. Szántó Tibor, a www.cacaodoro.hu oldal tulajdonosa, csokoládékészítő spanyol csokoládé- és borkóstolóval kápráztatta el az érdeklődőket, míg az Artesano nemrég egy soha nem látott katalán ételsort állított össze, amit egy vegyes spanyol vaníliás borvacsora is követett. Hamarosan újabb andalúz mesterszakács látogat Magyarországra, hogy új séfkurzust és ínyencvacsorát tartson hazai szakácsoknak és ínyenceknek, de a tervek között szerepel egy-egy baszk és castília léón-i csúcsvacsora is, ahogyan csokoládé- és borkóstolók ugyanezekből a régiókból.

A díjakról

I. díj: 10,000 Ft értékű vacsorameghívás az Artesano-ba.
II. díj: 6,500 Ft értékű meghívás a Lucullus BT bármely vacsorájára, vagy főzőkurzusaira.
III. díj: „Andalúcia 360" c. könyv az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) jóvoltából.
IV.-V. díj: „Paprikás csirke az Északi-sarkon" c. könyv.

A feltételekről

A recepteket – amelyeknek spanyolnak kell lenniük (de ezen belül lehet bármilyen tartományt kiemelni, bármilyen étellel) – az elnokseg@lucullusbt.hu címre várjuk, 2008. november 1-ig. Eredményhirdetés: másnap. Feltétel az induláshoz: gasztronómiai témájú blog megléte minimum 3 bejegyzéssel, vagy minimum 2 db gasztronómiai témájú írás megléte online vagy offline médiumokban.

További infó: +3620 240-8530.

www.artesano.hu
www.lucullusbt.hu
www.extenda.hu
www.cacaodoro.hu
http://gasztro.blog.hu  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük