A környezettudatos gondolkodás népszerűsítéséért szállt vízre több mint ötszáz vitorlázó, 99 hajójával, az I. WWF-The Explorer Zöld Regattán, Balatonföldváron. A II. UNIQA Balaton Regatta túravitorlás verseny sorozat hetedik futamán, a bajnoki pontokért küzdő versenyzők mellett az ingatlan szakma képviselői az I. Ingatlan Regattán mérhették össze tudásukat.

 

A környezettudatos gondolkodás népszerűsítéséért szállt vízre több mint ötszáz vitorlázó, 99 hajójával, az I. WWF-The Explorer Zöld Regattán, Balatonföldváron. A II. UNIQA Balaton Regatta túravitorlás verseny sorozat hetedik futamán, a bajnoki pontokért küzdő versenyzők mellett az ingatlan szakma képviselői az I. Ingatlan Regattán mérhették össze tudásukat.

Kellemes napsütés, és kiváló vitorlázó szél fogadta Balatonföldváron a II. UNIQA Balaton Regatta túravitorlás mezőnyt. A versenyzők ezúttal nem csak egymás ellen, hanem a környezettudatos gondolkodás népszerűsítéséért is versenyeztek.

IrokézIrokézA reggel 11 órai rajtot követően az első szakaszt háromnegyedes szélben, kreuzolva tette meg a mezőny, majd a Sajkodi-öbölbe kihelyezett bóját megkerülve, fél szélben haladt tovább, az akali öböl felé. Innen fordulhattak vissza a résztvevők Balatonföldvár felé. Az utolsó szakaszon a merészebbek spinakkerrel (hátszélvitorlával) érhettek célba.

KacorKacorAz élen állók már az első bójához érve meglehetősen nagy előnyre tettek szert. A mezőny közepén azonban nagyon szoros, szinte test-test elleni harcot is láthattunk a versenyzőktől. Láng Róbert az RC44-essel gyakorlatilag a rajttól kezdve az élre állt és közel négy perc előnnyel nyerte meg a versenyt. Végig a második helyen haladt a Kacor amely hat perccel a harmadiknak befutó Irokéz előtt ért célba.

Magic DragonMagic DragonA Yardstick I-es osztály versenyét a Kacor nyerte. Miután a bajnokságban legnagyobb ellenfele, a Kepi csak a tizedik helyen végzett, a Kacor az utolsó előtti futamon nagy lépést tett a bajnoki cím felé. A második helyet a Béla Úr szerezte meg a Wesport előtt.

Idei első győzelmét aratta a Dolce Vita, Yardstick II-ben a Flipper és a Márta előtt. A bajnokságot vezető Kisvacaknak a hatodik hely is elegendő volt, hogy a ponttáblázat élén maradjon.

RC44RC44Két héten belül második versenyét nyerte a Dudu Yardstick III-ban, a Mormota és a Pepper előtt.

Az I. WWF-The Explorer Zöld Regattával közösen rendezték az ingatlan szakma képviselői számára kiírt I. Ingatlan Regattát, amelyet a Z-Agro Ingatlan Kft csapata nyert az Ingatlan Bank Zrt csapata előtt.

SzélvhajhászSzélvhajhászA II. UNIQA Balaton Regatta következő futamát, a II UNIQA Race Endet, szeptember 27-én rendezik, Balatonszemesen.

I. WWF-The Explorer Zöld Regatta, Balatonföldvár végeredmény:

ABSZOLÚT BEFUTÁSI SORREND

1. RC44                          1:43:35

2. Kacor                         1:47:03

3. Irokéz                         1:52:59

4. Magic Dragon             1:53:42

5. Westport                     1:59:43

6. Szélvész                      2:00:49

 

YARDSTICK I

1. Kacor

2. Béla Úr

3. Westport

4. Veron

5. Carrera

6. Madicken

 

YARDSTICK II

1. Dolce Vita

2. Flipper

3. Márta

4. Rozália

5. Erzsébet

6. Kisvacak

 

YARDSTICK III

1. Dudu

2. Mormota

3. Pepper

4. Four Sails

5. Soczi

6. Bátor

*A Yardstick osztályok eredményét, az adott csoporton belül értékelve

II. UNIQA Balaton Regatta 2008 versenynaptár

2008. május 24.           II. UNIQA Regatta, Badacsony

2008. június 7.              Fonyód-Keszthely (2 futam)

2008. július 12.             Szigliget

2008. július 26.             Balatonlelle

2008. augusztus 16.      Siófok

2008. augusztus 30.      Balatonföldvár

2008. szeptember 27.   II. UNIQA Race End, Balatonszemes

 

Szakmai Regatták 2008 versenynaptár

2008. június 7.              I. ITH Regatta

2008. július 12.             I. Samsung F480 Média Regatta

2008. július 26.             II. Pilsner Urquell HoReCa Regatta

2008. augusztus 16.      I. Autós Regatta

2008. augusztus 30.      I. Ingatlan Regatta, I. Zöld Regatta

 

A II. UNIQA Balaton Regatta együttműködő partnerei:

UNIQA Biztosító Zrt, Balatoni Hajózási Zrt, Pilsner Urquell, Jeep-Chrysler-Dodge, Dallmayr, Anda Present, Zwack Kosher, Seiko, Sodexo, Hungária Pezsgőpincészet, Gordiusz Alfa, Westport, Echo Residence, Presenta

http://www.balatonregatta.hu/

http://www.horecaregatta.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük