2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ingyenes megoldás a nyomtató meghajtó szoftverek káosz-gyakorlatára a Xeroxtól

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/14532"><img class="image thumbnail" src="/files/images/xerox.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.xerox.com/mobile" title="http://www.xerox.com/mobile" width="53" height="100" /></a><span style="width: 51px" class="caption"><strong><a href="http://www.xerox.com/mobile">http://www.xerox.com/mobile</a> </strong></span></span><p>A laptopon dolgozó <a href="http://www.office.xerox.com/">irodai</a> alkalmazottak gyakran viszik magukkal számítógépüket megbeszélésekre, a külső helyszínen való nyomtatás azonban eddig nehezen megoldható feladat volt.</p><p>

 http://www.xerox.com/mobilehttp://www.xerox.com/mobile

A laptopon dolgozó irodai alkalmazottak gyakran viszik magukkal számítógépüket megbeszélésekre, a külső helyszínen való nyomtatás azonban eddig nehezen megoldható feladat volt.

 http://www.xerox.com/mobilehttp://www.xerox.com/mobile

A laptopon dolgozó irodai alkalmazottak gyakran viszik magukkal számítógépüket megbeszélésekre, a külső helyszínen való nyomtatás azonban eddig nehezen megoldható feladat volt.

Ezt a problémát orvosolja a Xerox Mobile Express Driver nevű, ingyenesen letölthető nyomtatódriverével, amelynek segítségével bármilyen nyomtatóra vagy multifunkciós berendezésre nyomtathatunk a hálózaton keresztül.

A Mobile Express Driver használatához csak rá kell csatlakoznunk a hálózatra, és kiválasztani egyet a nyomtatási ablakban automatikusan megjelenő elérhető nyomtatók közül. A meghajtóprogram lehetővé teszi, hogy többé ne kelljen a rendszergazda segítségét kérnünk, hogy csatlakoztasson minket az eszközhöz.

A http://www.xerox.com/mobile weboldalról Windows XP és Vista operációs rendszerekhez ingyenes letölthető program kompatibilis a Xerox típusú, illetve más gyártóktól származó PostScript nyomtatókkal valamint többfunkciós berendezésekkel is. A már egyszer használt eszközt a számítógép megjegyzi, a nyomtatólistában elmenti, így a következő használat alkalmával egyszerűen kiválaszthatjuk. Ráadásul a Mobile Express Driver kezelőfelülete megmutatja a berendezésekhez tartozó dokumentumkezelési lehetőségeket is, úgy, mint a kétoldalas nyomtatást vagy a szkennelési opciókat.

A nyomtatódriver automatikusan betölti a felhasználó különböző alkalmazásokhoz tartozó kedvenc beállításait. Ha tehát az e-maileket például fekete-fehérben és kétoldalasan szoktuk nyomtatni, akkor mindegyik eszközön ennek megfelelően készül el a nyomtatás, így nincs szükség arra, hogy kézzel állítsuk be a tulajdonságokat minden munka előtt. Mivel a Mobile Express Driver segítségével új helyszíneken is gyorsan telepíthetjük a nyomtatókat, az IT-szakembereknek is kevesebb időt kell tölteniük a dolgozók nyomtatási problémáinak megoldásával, ezáltal fontosabb feladatokra összpontosíthatnak.

A Xerox által piacra dobott másik nyomtatómeghajtó-program a szintén Windows XP-hez és Vistához használható Global Print Driver, amely lehetővé teszi a rendszergazdáknak, hogy egyszerűen csatlakoztassanak új nyomtatókat, illetve multifunkciós berendezéseket a hálózatba. Eddig a rendszeradminisztrátoroknak minden egyes használni kívánt nyomtatóhoz installálniuk kellett egy adott nyomtatódrivert. A Global Print Driver leegyszerűsíti ezt a folyamatot azáltal, hogy egy öt lépésben telepíthető csomagba gyűjti össze a különböző eszközök összes tulajdonságát és jellemzőit.

A http://www.xerox.com/global weboldalról ingyenesen beszerezhető nyomtatómeghajtó-program költség- és időmegtakarítást jelent a vállalatok IT-részlegei számára. Ezenkívül a Global Print Driver segítségével a számítástechnikai szakemberek előre konfigurálhatják a nyomtatási alapbeállításokat, mielőtt azokat kiosztják a felhasználók számára.

A nyomtatódriver a PostScript, PCL 5 és PCL 6 szabványokat használó Xerox- és nem-Xerox termékeket is támogatja. A Global Print Drivernek köszönhetően a meghajtóprogram telepítése után azonnal használhatjuk a nyomtatókat, és egységes felületről kezelhetjük azokat függetlenül attól, hogy melyik berendezésről nyomtatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.