2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

INTEL Classmate pc labor a jövő házában

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/14912"><img class="image thumbnail" src="/files/images/intel-classmate-pc.thumbnail.jpg" border="0" alt="intel classmate pc" title="intel classmate pc" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>intel classmate pc</strong></span></span>Az Intel Classmate PC-kel felszerelt digitális tantermet alakított ki a Millenárison, a Jövő Iskolájában, ahol elsősorban általános és középiskolai tanárokat készítenek fel új digitális technológiák használatára. </p><p>

intel classmate pcintel classmate pcAz Intel Classmate PC-kel felszerelt digitális tantermet alakított ki a Millenárison, a Jövő Iskolájában, ahol elsősorban általános és középiskolai tanárokat készítenek fel új digitális technológiák használatára.

intel classmate pcintel classmate pcAz Intel Classmate PC-kel felszerelt digitális tantermet alakított ki a Millenárison, a Jövő Iskolájában, ahol elsősorban általános és középiskolai tanárokat készítenek fel új digitális technológiák használatára.

Lezárultak az Intel 2007/2008-as tanévben indított teszt projektjei, melyek során két budapesti általános iskolában az Intel, gyerekeknek kifejlesztett úgynevezett Classmate PC-it használták fel a tanárok az oktatásban. A projekt szakmai felügyeletét a Millenáris, és az Oktatási Hivatal látta el, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával.

„A kísérlet egyik legfontosabb konklúziója, hogy a tanárokat külön fel kell készíteni az új eszközök és az új módszerek használatára." – mondta Gacsal József, az Intel Magyarország üzletfejlesztési igazgatója. „Ezen túl jelenleg is folyik a tapasztalatok részletes kiértékelése, illetve az azokon alapuló oktatási segédletek és tanári tréningek kialakítása."

akademy edu devices.thumbnailAz első tanfolyamok a budapesti Millenárison, a Jövő Háza Kiállításon most kialakított digitális tanteremben folyhatnak majd, melyben 25 db Classmate PC segíti az oktatást. A tanfolyamokat a Jövő Iskolája tanárai tartják majd. A tanfolyamok egy hét hosszúak lesznek, melyeket az Intel Teach program alapján állítanak össze.

„A 2007 decemberében tartott Intel-tréningen 20 tanár vett részt, akik jelenleg már sikeresen hasznosítják új ismereteiket mindennapos munkájuk során. Célunk, hogy Magyarország összes általános és középiskolai tanárát felkészítsük a számítógépek használatára, ami minden tantárgy oktatásában fontos segítség – nemcsak a számítástechnika esetén" – tette hozzá Gacsal József.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.