www.enternet.huwww.enternet.huA 2009. május 28-tól elérhető az EnterNet IP televízió szolgáltatása. Így a legnagyobb hazai alternatív internet szolgáltató az elsők között vált ún. triple-play szolgáltatóvá a hazai piacon. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek egyetlen szolgáltatótól tudják igénybe venni az internet-hozzáférés, telefon és televízió szolgáltatásokat.

www.enternet.huwww.enternet.huA 2009. május 28-tól elérhető az EnterNet IP televízió szolgáltatása. Így a legnagyobb hazai alternatív internet szolgáltató az elsők között vált ún. triple-play szolgáltatóvá a hazai piacon. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek egyetlen szolgáltatótól tudják igénybe venni az internet-hozzáférés, telefon és televízió szolgáltatásokat.

Az EnterNet IP televízió előfizetői három alapcsomagból és számos kiegészítő lehetőségből választhatnak egy éves és határozatlan hűségidejű szerződés mellett. A Start (24 csatorna), Otthon (49 csatorna), Prémium (64 csatorna) csomagok, széles csatornakínálatot biztosítanak.

Az IP televízió lényege, hogy a TV adás interneten keresztül érkezik a vevőkészülékbe (set-top-box), aminek segítségével a legtöbb hagyományos készülékkel nézhető lesz. Viszont az új technológiának köszönhetően otthoni készülékünk interaktívvá válik, és olyan szolgáltatások lesznek elérhetőek a távirányítóról, amik eddig bonyolultabban, drágábban hozzáférhetőek, vagy elképzelhetetlenek voltak:

  • Online műsorújság – A műsorújság a tévékészülék képernyőjén lapozgatható, nem kell többé újságárushoz menni, vagy bekapcsolni a számítógépet, és internetre csatlakozni, ha a televízió műsorra kíváncsi.
  • Műsorok felvételének lehetősége – A digitális, távirányítóval böngészhető ingyenes műsorújság segítségével akár 50 órányi műsort rögzíthet videomagnó nélkül.
  • Megállítható adás – Az éppen futó adás bármikor megállítható, és pár perc múlva újra folytatható.
  • Kép a képben – Úgy szörfölhet a csatornák között, hogy közben nem kell átkapcsolnunk a másik adóra.
  • Keresés – Egyszerűen rákereshet kedvenc színészeire, rendezőire, filmjeire és pillanatok alatt megtudhatja, hogy mikor és hol láthatja őket a televízióban.
  • Nyelvválasztás – A filmeket megnézheti magyarul, de akár eredeti nyelven is.
  • Kedvenc csatornák – Összegyűjtheti kedvenc csatornáit a könnyebb eligazodás érdekében.
  • HD minőség – Próbálja ki a televíziózás új korszakát jelentő HD minőséget a jelenleg elérhető 5 db HD csatornán.
  • Gyerekzár – PIN kódja segítségével elzárhat korhatáros filmeket, csatornákat vagy fizetős szolgáltatásokat is kiskorú gyermeke elől.
  • Videotéka – A közeljövőben elérhető szolgáltatásnak köszönhetően az EnterNet IP Televízió nem csak digitális tévé, hanem videotéka is lesz egyben. Távirányítójával saját foteljéből kölcsönözhet ki filmeket és műsorokat. Videotékánk választékában több mint 700 folyamatosan frissülő mozifilm lesz várhatólag.

A szolgáltatás kiépítéséhez 8 megabites átviteli képességű ADSL kapcsolat szükséges, ami nem azonos az előfizetett ADSL kapcsolat sávszélességével! Tehát általában nem akadály, ha valakinek 1 megabites kapcsolata van otthon. A lefedettségi információk a http://www.enternet.hu/ oldalon találhatóak, illetve kollégáink minden esetben egyedileg is felmérik a kiépíthetőséget. Az IP televízió természetesen használható párhuzamosan a meglévő internetkapcsolattal is.

Bauer Róbert az EnterNet igazgató tanácsának elnöke a következőképp kommentálta a bejelentést: „Úgy éreztük, hogy azoknak a cégeknek, akik a hazai ADSL piacon nem akarnak tért veszteni, elengedhetetlenné vált a triple-play szolgáltatások bevezetése. Mivel már régen felismertük, hogy az ADSL önmagában egyre nehezebben értékesíthető, így időben elkezdtünk dolgozni a triple-play megvalósításán. Mai bejelentésünk hosszú munka és fejlesztési folyamat eredménye. Fontosnak tartom kiemelni azt is, hogy jelenleg mi vagyunk az egyetlen alternatív szolgáltató, aki a triple-play mellé mobilinternetet is kínál. Bízom benne, hogy portfóliónk bővítését meglévő és leendő ügyfeleink is értékelni fogják, és az IP televízió is beváltja majd a hozzá fűzött reményeinket."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük