A Magyar Turizmus Zrt. ismét meghirdeti a „Vár a Dunakanyar" akciót a Dunakanyar szálláshely-szolgáltatóinak közreműködésében. A kampány keretében március 1. és május 31. között a vendégek két éjszaka áráért hármat tölthetnek el a csatlakozott szálláshelyeken, továbbá több nevezetességet is kedvezményesen kereshetnek fel a Dunakanyarban.

 

A Magyar Turizmus Zrt. ismét meghirdeti a „Vár a Dunakanyar" akciót a Dunakanyar szálláshely-szolgáltatóinak közreműködésében. A kampány keretében március 1. és május 31. között a vendégek két éjszaka áráért hármat tölthetnek el a csatlakozott szálláshelyeken, továbbá több nevezetességet is kedvezményesen kereshetnek fel a Dunakanyarban. Az akcióról, a csatlakozott szálláshelyekről és a Dunakanyar turisztikai kínálatáról bővebben a http://www.varadunakanyar.hu/ oldalon olvashatnak az érdeklődők.

A Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett „Vár a Dunakanyar" akció keretében 2008 tavaszán és őszén már volt lehetőség kedvezményesen megszállni a Dunakanyarban. A nagy érdeklődésre való tekintettel az MT Zrt. idén március 1. és május 31. között ismét meghirdeti a kampányt a Dunakanyar szálláshely-szolgáltatóinak közreműködésében.

A Dunakanyar kitűnő programokat kínál az egész családnak. A táj szépsége, a történelmi kisvárosok felejthetetlen hangulata mellett a wellness programok és a változatos szórakozási lehetőségek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy valamennyi korosztály valódi élményekkel gazdagodjon. A „Vár a Dunakanyar" akció keretében különösen megéri egy hosszú hétvégét a Dunakanyarban eltölteni, a csatlakozott szálláshelyek – az ötcsillagos wellness hoteltől a kis erdei vendégházig – ugyanis egészen május 31-ig két éjszaka áráért hármat kínálnak. Ráadásul, aki itt száll meg, a Dunakanyar több látnivalóját – múzeumokat, éttermeket, skanzent, bobpályát, stb. -is kedvezményesen keresheti fel.

A Dunakanyar kiemelt üdülőövezet: ide tartozik a Börzsöny, a Pilis és a Visegrádi-hegység, de itt található István király fejedelmi székhelye, Esztergom; Mátyás király egykori reneszánsz palotája Visegrádon – a város idén ünnepli fennállásának ezer éves évfordulóját, ezért számtalan programmal és kulturális rendezvények sorával várja vendégeit -; de itt található a barokk gyöngyszem, Szentendre; a Duna bal partján pedig a barokk-klasszicista város Vác. A Dunakanyar az egész családnak remek kirándulási lehetőségeket is kínál. A biciklisport kedvelői a Duna mindkét oldalán jó minőségű kerékpárutakon kerekezhetnek. Aki pedig vizes élményre vágyik, annak a Duna, a bánki és diósjenői tavak mellett a Dunakanyar wellness központjait is érdemes felkeresnie.

Az akcióról, a csatlakozott szálláshelyekről és a Dunakanyar turisztikai kínálatáról bővebben a http://www.varadunakanyar.hu/ oldalon olvashatnak az érdeklődők. A honlap segítséget nyújt a hosszú hétvége programjának megtervezéséhez is.

 

Az akció:

A Magyar Turizmus Zrt. Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Marketing Igazgatóságának szervezésében és koordinálásával megvalósuló Vár a Dunakanyar akcióban idén tavasszal, március 1. és május 31. között két éjszaka áráért hármat lehet eltölteni a Dunakanyarban, a csatlakozott szálláshelyeken. Tavaly tavasszal és ősszel már volt lehetőség kedvezményesen megszállni a Dunakanyarban, és az érdeklődésre való tekintettel az akció az idén is folytatódik. Aki a részt vevő szálláshelyeken száll meg, számos más szolgáltatást is kedvezményesen vehet igénybe: múzeumokat, éttermeket, bobpályát, stb.

A http://www.varadunakanyar.hu/ honlapon részletes információt és fotókat találnak az érdeklődők a résztvevő szolgáltatókról. A honlap segítséget nyújt a hosszú hétvége programjának megtervezéséhez is.

Részt vevő szálláshelyek, egyéb kedvezmények:

Részt vevő szálláshelyek:

Mindenki talál itt ízlésének és pénztárcájának megfelelő szállást, az ötcsillagos wellness szállodától a kedves kis erdei vendégházig, és ezek egy részénél felhasználható az üdülési csekk. A Dunakanyar kiemelt üdülőövezet részét képezik a folyót körülölelő hegyek is: a Börzsöny, a Pilis és a Visegrádi-hegység. A listában találunk szállást a Bánki-tó mellett ugyanúgy, mint Dobogókőn, és természetesen nagyon sokat a Duna-parton. Egy négy fős család négy napos hosszú hétvégéje megoldható már 24 000 Ft-ból (összesen, nem fejenként!).

Bánk – Bánki Vadászház

Diósjenő – Békástó Panzió-Étterem és Kemping

Diósjenő – Kámor Fogadó

Dobogókő – Hotel Pilis ***Üdülőszálló és Oktatási Központ

Dobogókő – Walden Hotel***/volt Manréza Hotel ***

Dunabogdány – Stampok Szabadidőpark

Esztergom – Bazilika Alatt Panzió

Esztergom – Decsi Panzió

Esztergom – Hotel Esztergom***

Esztergom – Hotel Oktáv ***

Esztergom – Királyvárosi Lovasliget Panzió

Esztergom – Sasi Panziók

Esztergom – Szent György Panzió – Vendégház

Göd – Kék Duna Klub Hotel Üdülőszálló és Oktatási Központ ***

Göd – Pólus Palace Thermal Golf Club Hotel *****

Kemence – Királyháza Alsó Vadászház

Kemence – Királyháza Felső Vadászház

Kismaros – Csattogó Völgyi Üdülőházak

Kisoroszi – Rácz Fogadó

Leányfalu – Villa Székely Tréningház***

Nagyoroszi – Wenckheim-ház/Nagyoroszi Vadászház

Pilisvörösvár – Gilde Étterem Panzió

Szentendre – Hotel Róz ***

Szentendre – Mathias Rex Panzió

Szentendre – Vadrózsa Panzió

Szentendre – Waterfront Hotel

Szigetmonostor – Rosinante Fogadó

Szokolya – Diófáskert Vendégház

Tahitótfalu – Lipicai Panzió

Vác – Camelot Club Hotel és Étterem

Visegrád – Apátkúti Vadászház

Visegrád – Hotel Honti

Visegrád – Hotel Visegrád

Visegrád – Royal Club Hotel ****

Visegrád – Thermal Hotel Visegrád ****superior

Visegrád – Villa Harmónia

Egyéb kedvezmények:

Aki az akció keretében látogat a Dunakanyarba, számos más szolgáltatást is kedvezményesen vehet igénybe:

Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága- három szentendrei múzeum meglátogatására jogosító kedvezményes sétakártya

Szentendre – Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Minden vendég diákjegyet válthat

Veresegyház – Medvék és Farkasok Otthona -15% kedvezmény az étkezés árából

Visegrád – Canopy – 10% árkedvezmény

Visegrád – Reneszánsz Étterem – hétköznap 20% árkedvezmény

Visegrád – Sirály Étterem – hétköznap 20% árkedvezmény

Visegrád, Téli-nyári bobpálya – csoportkedvezmény egyéni vendégeknek is

A Dunakanyar:

A Dunakanyar kitűnő programot kínál az egész családnak, csupán az jelenthet gondot, hogyan is lehet ennyi érdekes kulturális programot, önfeledt szórakozást és felüdítő pihenést mindössze három-négy napba belezsúfolni.

Mit is találunk a Dunakanyarban?

Festői táj, erdő borította, vadregényes hegyek

A magyarországi Duna-szakasz legfestőibb része a Dunakanyar, a folyó ugyanis ezen a tájon tört magának utat a hajdani vulkánok között. A kettős S-kanyart leíró folyó, a 800 méter magas, erdők borította hegyek, a sziklás folyóparti hegyoldalak nagyszerű panorámaképpé állnak össze, amit élvezhetünk a visegrádi vár panorámateraszáról, a Szentendrei-sziget csúcsáról, a Börzsöny vagy a Pilis vagy csúcsairól (tiszta időben akár Dobogókőről is).

Ezeréves kultúra

Az országot elfoglaló magyarok első fejedelmi székhelye Esztergomban alakult ki, majd a város 250 éven át volt az ország fővárosa. Itt született az állam- és egyházalapító magyar király, Szent István, ezért is nevezik Esztergomot Magyarország bölcsőjének. A város több mint ezer éve a magyar római katolikus egyház fejének, a prímás érseknek is székhelye. Itt áll Magyarország legnagyobb temploma, a reneszánsz Bakócz-kápolnával. Felbecsülhetetlen értékű egyházi gyűjteménnyel találkozhatunk a bazilika Kincstárában. A Várhegyen áll a rekonstruált középkori királyi palota, és a hegy lábánál, az érseki palotában lelt otthonra a Keresztény Múzeum.

Ahol az összeszűkült folyóvölgy hirtelen kitágul, a Duna-mente egyik legfestőibb történelmi települése, az ország hajdani fővárosa, Visegrád terül el. Itt áll – nagyszerűen rekonstruált állapotban – a Róbert Károly (XIV. sz.) idején épült, majd Mátyás király által a XV. században reneszánsz stílusban átépített és bővített európai hírű királyi palota. A kisváros fölé emelkedő hegy ormát a XIII. század közepén épült Fellegvár koronázza. A várteraszról a festői Dunakanyar egyik legszebb panorámája fogadja a látogatót.

Visegrád városa 2009-ben Millenniumát, fennállásának ezer éves évfordulóját ünnepli. A Dunakanyar egyik legszebb települése számtalan programmal és kulturális rendezvények sorával várja vendégeit.

Visegrád különleges város – Magyarország egyik legkisebb, de egyben egyik leggazdagabb települése. 2000 év épített örökségét őrzi a Dunakanyar szívében, a Duna-Ipoly Nemzeti Park természeti csodáinak ölelésében. A római Limes őrtornyai, a középkori Fellegvár és a reneszánsz Királyi Palota a magyar és az európai kulturális örökség kiemelkedő emlékei. A természet, az erdők és a Duna időtlen nyugalma, valamint a termálfürdők testi és lelki feltöltődéssel ajándékozzák meg az idelátogatókat.

Visegrádtól délre a 31km hosszú 3-4km széles Szentendrei-sziget kíséri utunkat a Dunakanyar egyik gyöngyszemének is nevezett Szentendréig. Mediterrán hangulatú településsé a török elől menekülő szerbek tették, akik a letelepedésük óta eltelt három évszázad alatt számos templomot emeltek itt. Érdemes akár egy napot is eltölteni a barokk és copf házacskák között, macskaköves utcákon, szűk sikátorokon, girbe-gurba lépcsőkön vagy kilátogatni a város határában a magyar népi építészetet és kultúrát bemutató Szabadtéri Néprajzi Múzeumba (skanzen).

Ami a jobb partnak Esztergom, az a balnak Vác. Igaz, talán fiatalabb néhány évvel, és nem érsekség, hanem „csak!" püspökség. Egyike az ország legszebb barokk-klasszicista városainak. A késő barokk – kora klasszicista püspöki székesegyházának kupolafreskóját a hazai és közép-európai barokk festészet egyik legnagyobb alakja, F. A. Maulbertsch készítette. Érdemes benézni a nagypréposti palotában kialakított Egyházművészeti Múzeumba. Európában is egyedülálló kiállítás a „Memento Mori" (Emlékezz a halálra), ahol 2-300 éves temetkezési relikviákat és természetes körülmények között mumifikálódott holttesteket állították ki. A világi emlékek közül a Mária Terézia látogatásának alkalmából emelt Diadalív a legkülönlegesebb.

Jó szabadidő eltöltési-lehetőségek az egész családnak

A Börzsöny, a Pilis és a Visegrádi-hegység remek kirándulási lehetőségeket kínál a Dunakanyarba látogatóknak. A rengeteg útvonal közötti választást megkönnyítik a http://www.varadunaknyar.hu/ honlapon található útvonaljavaslatok, ahol külön szerepelnek a könnyű, közepes és nehéz túrák. Túrázás közben érdemes kitérőt tenni pl. a nógrádi vagy drégelypalánki vár romjához, a nagybörzsönyi Árpád-kori templomhoz és múzeum vízimalomhoz, a kemencei tájmúzeumhoz, vagy a márianosztrai barokk templomhoz.

A gyönyörű tájat a jó minőségű, a Duna vonalát mindkét oldalon követő bicikliutakról is csodálhatjuk (könnyű túra, kevés emelkedővel). A keményebb túrára vágyókat szép hegyi utak várják.

Amint melegszik az idő, kellemes vízitúrákat lehet tenni a Dunán, pl. a Szentendrei-sziget körül. Magán a szigeten pedig számos lovastanya biztosít kitűnő lovaglási lehetőséget.

A Dunán kívül számos horgásztóban be lehet dobni a csalit, a bánki és a diósjenői tóban pedig fürdőzni is érdemes.

Önfeledt szórakozást és testi-lelki felfrissülést kínálnak a Dunakanyar élményfürdői és wellness-központjai. A nagyobb szállodák (Thermal Hotel Visegrád, Pólus Palace Thermal Golf Club Hotel) wellness részlegein kívül Esztergomban az Aquasziget élményfürdő és wellness központ, valamint a leányfalui termálstrand nyújt kiváló lehetőséget a szórakozásra, felfrissülésre.

Jó szórakozást biztosít az egész családnak a télen-nyáron működő visegrádi bobpálya. Az extrémebb élményekre vágyók kipróbálhatják a visegrádi drótkötélpályát, ahol a fák koronája közt suhanva eléjük tárul a visegrádi vár panorámája.

Kiváló programokat találunk tavasszal a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban (húsvét, pünkösd, alkotónap), és a váci és szentendrei tavaszi fesztiválok kínálatában.

A kisgyerekekkel érkezőknek sem kell aggódniuk, hogy a csemeték unatkozni fognak: érdekes és tanulságos játszóház várja őket az interaktív Duna múzeumban Esztergomban; jó szórakozás a bobozás; különleges élményt nyújt kirándulás közben a kisvasút (Kemencén, Nagybörzsönyben és Királyréten); Szokolyán, a Kacár tanyán megtanulhatnak kenyeret sütni és patkót kovácsolni; a skanzenben állatsimogató és kézműves programok, a tavaszi fesztiválokon gyermekprogramok, az élményfürdőkben gyermekmedencék várják a kisgyermekes családokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük