2023.október.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közeleg a Red Bull Metro Ride

2 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/5086"><strong><img class="image thumbnail" src="/files/images/1.thumbnail_11.jpg" border="0" alt="Amikor a helyet tesztelték nemrég..." title="Amikor a helyet tesztelték nemrég..." width="100" height="67" /></strong></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Amikor a helyet tesztelték nemrég...</strong></span></span>Kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak! Illetve jelen esetben nyitódnak, hisz a Deák téren, miután elhaladt az utolsó metrókocsi, kinyílnak a kapuk és olyan történik, amit  a világ még nem látott! </p><p>

 

amikor a helyet tesztelték nemrég...Amikor a helyet tesztelték nemrég…Kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak! Illetve jelen esetben nyitódnak, hisz a Deák téren, miután elhaladt az utolsó metrókocsi, kinyílnak a kapuk és olyan történik, amit  a világ még nem látott!

 

amikor a helyet tesztelték nemrég...Amikor a helyet tesztelték nemrég…Kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak! Illetve jelen esetben nyitódnak, hisz a Deák téren, miután elhaladt az utolsó metrókocsi, kinyílnak a kapuk és olyan történik, amit  a világ még nem látott!

A Deák teret és leginkább annak szövevényes aluljáróját 2007. szeptember 22-én éjszaka ugyanis a Red Bull Metro Ride nemzetközi és hazai downhill-versenyzői szállják meg. Amikor a legtöbb kék szerelvény kocsiszínbe megy, az ország legextrémebb terepbicikli-versenye veszi kezdetét a mozgólépcsőket, peronokat és két metrókocsit is magában foglaló föld alatti pályán.

A hazai bringás társadalom az idei szeptember 22-ét valószínűleg ünnepnapként jegyzi majd. Délután a fél belváros lezárásával sor kerül a Critical Mass felvonulására, amelyen előzetes becslések alapján mintegy 60 000 kétkerekező vesz részt. A srácok azontúl, hogy lelkesen duzzasztják a kritikus tömeget, éjféltől hajnal 3-ig részt vesznek a Red Bull legújabb őrültségén: a Deák téri metróaluljáróban megrendezésre kerülő Red Bull Metro Ride downhill-versenyen. Itt hegy híján mozgólépcsőkön száguldanak alá, hogy metrókocsikon és csúszós aluljáró-kövezeten végigtekerve célba érjenek az ugratókkal és rámpákkal megspékelt pályán.

Ez lesz Európa egyik legtechnikásabb downhill-helyszíne! A Red Bull Metro Ride lényege, hogy egyszerre két versenyző küzd meg egymással, párhuzamos pályán haladva. Kettejük közül a távot rövidebb idő alatt teljesítő jut tovább. Így a 32 versenyzőből a hajnali fél 2-kor kezdődő döntők során 16, majd 8, illetve 4 marad, míg végül a két legjobb teker a kupáért.

Az érdeklődök a felszínen, az Erzsébet téri Gödörnél elhelyezett óriáskivetítőkön követhetik nyomon a lent zajló versenyt, szakértő kommentátorok tolmácsolásában. Az eredményhirdetésre hajnali 3 órakor a Gödör Klubban kerül sor, majd fél órával később kezdetét veszi a reggelig tartó, afterparty.

http://www.redbullmetroride.hu/

Foto:Mikola Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.