2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Legtöbben a Tiszán…

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/14484"><img class="image thumbnail" src="/files/images/DSCF3999.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="75" /></a></span> <p align="left">A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megkezdődött június 21-én a Tisza Hete eseménysorozat, 22 parti település csatlakozásával. Vasárnap Guinness rekord kísérletre került sor 9-11 óra között a legtöbb vízi túrára jelentkező és azon résztvevők megszámlálásával. A rekordkísérletet a Magyar Rekordok hitelesítette. Az esemény lebonyolításában részt vettek Kelet-Magyarország Vízügyi Intézményei is. </p><p align="left">

  dscf3999.thumbnail

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megkezdődött június 21-én a Tisza Hete eseménysorozat, 22 parti település csatlakozásával. Vasárnap Guinness rekord kísérletre került sor 9-11 óra között a legtöbb vízi túrára jelentkező és azon résztvevők megszámlálásával. A rekordkísérletet a Magyar Rekordok hitelesítette. Az esemény lebonyolításában részt vettek Kelet-Magyarország Vízügyi Intézményei is.

  dscf3999.thumbnail

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megkezdődött június 21-én a Tisza Hete eseménysorozat, 22 parti település csatlakozásával. Vasárnap Guinness rekord kísérletre került sor 9-11 óra között a legtöbb vízi túrára jelentkező és azon résztvevők megszámlálásával. A rekordkísérletet a Magyar Rekordok hitelesítette. Az esemény lebonyolításában részt vettek Kelet-Magyarország Vízügyi Intézményei is.

Legtöbben a Tiszán!

dscf4007.thumbnailA Tisza Hete rendezvénysorozat keretében a Tisza partra érkezett vendégek 2008. június 22-én egy nagy próbán vettek részt Tiszabecstől kezdve Tiszafüreden keresztül egészen Szegedig. Történetében először a vén Tiszán, a legmagyarabb folyónkon egy időben, 2 órán belül több mint 4500 ember tartózkodott kézzel vagy motorral hajtott vízi járművön. A regisztrációs pontokat működtető önkormányzatok zenével, néptánccal, kézműves bemutatókkal várták a vízitúrázókat és csábították falujukba, városukba a turistákat. Természetesen korra, nemre és vízi közlekedési szokásra való tekintet nélkül csónakázó családok és túrázó-kiránduló fiatalok is beszálltak a csónakokba, vízi-biciklire, kenura pattantak, tutajra merészkedtek azért, hogy részt vehessenek az egyedülálló rekordkísérlet végrehajtásában.

dscf4018.thumbnailAbádszalókon a nyári művésztelepen festők, szobrászok gyűltek össze, hogy összeeszkábáljanak egy tutajt az alkalomra, s fessenek művészi alkotást vitorlájukra a Múzeumok éjszakáján, a Tisza tiszteletére.

dscf4039.thumbnailTiszadorogmán személyesen a polgármester sütött palacsintát a résztvevőknek, Tiszaroffon pedig komphúzó verseny keretében tehették próbára magukat a vendégek.

Minden résztvevő megismerhette a Tiszai életérzést a természet ölelésében, legyen az strandolás, falusi vendégszeretet vagy akár vadvízi kenuzás.

A folyó összekötötte a sok lelkes résztvevőt a közös cél érdekében, a leglelkesebbek a Mindszent városába látogatók voltak, ahol a legtöbben, 542-en tették próbára magukat 2 órán át a vízen.  Második helyezést Tiszafüred érte el, ahol 331 vízre bátorkodó, szabad strandra látogató és a szomszédos hajókikötőkből érkező vendéget regisztráltak. A harmadik helyezést Tiszadorogma szerezte 290 kompoló személlyel és csónakázóval, ahol a falu rendezvényét félig-meddig a vízre és a kompra álmodták a szervezők.

A turisztikai régiók között a Tisza-tavi régió győzedelmeskedett 2389 résztvevővel, Észak-Alföld lett a második 1021 fővel és a harmadik helyezettek 967 fővel a Dél-Alföldi régió városai lettek.

Tisza Hete – Guinness rekordkísérlet

Eredmények településenként és összesen:

Település neve

Résztvevők száma (fő)

Tiszabecs

153

Szatmárcseke

26

Dombrád

124

Vásárosnamény

155

Tivadar

256

Tokaj

54

Tiszadorogma

290

Tiszacsege

287

Poroszló

244

Tiszafüred

331

Tiszafüred-Örvény

150

Tiszanána

137

Sarud

261

Kisköre

156

Abádszalók

171

Tiszaroff

89

Kőtelek

215

Nagykörű

58

Szolnok

133

Tiszakécske-Tiszakürt-Tiszainoka

120

Csongrád

231

Szentes

57

Mindszent

544

Szeged kajak kenu vízisport

20

Szeged béka úszóház

65

Szeged Szabadság úszóház

50

összesen:

4377

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.