Tézisek az EU-elnökségi stratégiához – A Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatója nyerte a második országos tanulmányi diákkonferenciát és versenyt

 

 

 Tézisek az EU-elnökségi stratégiához – A Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatója nyerte a második országos tanulmányi diákkonferenciát és versenyt

 

  
    Lezárult a Külügyminisztérium által 2008 őszén második alkalommal megrendezett TézEUsz 2011 – Tézisek az EU-elnökségi stratégiához elnevezésű országos tanulmányi diákkonferencia és verseny. Az első helyezett Nagy Renáta, a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatója lett, aki a közös uniós agrárpolitikával és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos kihívásokról írt.

    A háromfordulós tanulmányi verseny döntőjére 2009 március 5-én került sor a Budapesti Corvinus Egyetemen. A szakmai zsűri döntése alapján az alábbi diákok a Tézeusz 2011 nyertesei:

1. Nagy Renáta, Nyugat-magyarországi Egyetem (Közös uniós agrárpolitika és élelmiszerbiztonság);
2. Baranyi Márton, Budapesti Corvinus Egyetem (Az EU közös energiapolitikája – A megvalósulás feltételei);
3. Szabó Erika Márta, Budapesti Corvinus Egyetem (Agrárpolitikai kihívások és lehetséges válaszok – A 2011-es elnökség feladatai a Közös Agrárpolitikában);
4. Hofstädter Ákos, Budapesti Corvinus Egyetem (Egy sikeres európai energiapolitika elemei);
5. Locskai Nóra, Budapesti Corvinus Egyetem (2011: Magyarország a zöld Európa élén – Az elnökségi klíma- és energiastratégia főbb pontjai).

    Az első helyezett 200, a második 150, harmadik helyezett pedig 100 ezer forintos pénzjutalomban részesült, és a 4. és 5. helyezettel együtt brüsszeli tanulmányúton vehet részt a közeljövőben. A díjakat dr. Palánkai Tibor professzor, a zsűri elnöke adta át.

    A 2008 szeptemberében meghirdetett háromfordulós verseny második fordulójából a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Károly Róbert Főiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem diákjai jutottak tovább a döntőbe.

    Az EUvonal és a Külügyminisztérium 2009-ben immár másodszor rendezte meg a Tézeusz 2011 versenyt. A program 2008-ban egyetlen magyar díjazottként elnyerte a European Excellence Awardot (EEA – Európai Kiválósági Díj). 

     www.euvonal.hu/tezeusz2011

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük