A Gödöllői Királyi Kastély Díszterme királyi jelzőhöz méltó esemény helyszíne lesz 2009. március 14-én,  szombaton. A hangverseny műsorának keretét két Bach-motetta adja: az elején elhangzó Lobet den Herren, illetve a műsort záró Jesu, meine Freude.

 

A Gödöllői Királyi Kastély Díszterme királyi jelzőhöz méltó esemény helyszíne lesz 2009. március 14-én,  szombaton. A hangverseny műsorának keretét két Bach-motetta adja: az elején elhangzó Lobet den Herren, illetve a műsort záró Jesu, meine Freude.

 

A koncert három közbeeső darabja ritkábban hallható: a 158. számú szólókantáta mellett Magyarországon először hangzik fel egy a közelmúltban felfedezett mű, az Alles mit Gott kezdetű ária. Ugyancsak magyarországi bemutató lesz a Bach-tanítvány, Johann Ludwig Krebs műve, a különös hangzásvilágú Erforsche mich Gott kezdetű motetta.

Közreműködik Dr. Kamp Salamon,  Pécsi Tudományegyetem docense, a Magyar Örökség-díjas Lutheránia Énekkar vezető karnagya, a Budapesti Bach-hét művészeti vezetője, a Magyar Bach Társaság alapító tagja és jelenlegi elnöke, nemzetközileg elismert Bach-szakértő.

A Palestrina Énekegyüttes a váci Palestrina kórus és a Voce Substantiale szólistáiból alakult énekegyüttes. Tagjai hivatásos muzsikusok, magyar zenei élet aktív résztvevői. Elsősorban a reneszánsz vokálpolifónia és a barokk kórusmuzsika kiemelkedő műveinek előadására szerveződtek. Kamp Salamon vezetésével először adnak hangversenyt.

A hangszeres együttes a MR Szimfonikusok és az Orfeo Zenekar tagjaiból alakult. Vezetője Ábrahám Márta, aki a zeneakadémiai oktatói tevékenysége mellett a MR Szimfonikusok első koncertmestere.

Szólót énekelnek: Dezső Sára és Philipp György

Műsor:

Bach: Lobet den Herren     BWV 230             

Bach: Alles mit Gott und nichts ohn' ign – ária   BWV 1127 (magyarországi bemutató)

Johann Ludwig Krebs:  Erforsche mich Gott – motetta (magyarországi bemutató)

Bach:Der Friede sei mit dir BWV 158.

Bach: Jesu meine Freude  – motetta        BWV 227

Megtiszteltetés számomra, hogy a nagy hírű és patinás Gödöllői Királyi Kastély zenei arculatát formálhatom. Legfontosabb célom az, hogy Gödöllő elfoglalja méltó helyét az európai zenei életben. Az elképzelés nem korlátozódott egyetlen zenei stílusra, fontosabbnak tartottam a különböző zenei irányzatok legkiválóbb képviselőit meghívni. Az előadóművészek közül sem feltétlenül a legnagyobb „sztár"-okat igyekeztem megnyerni, beértem helyette a legjobbakkal. Nagy tisztelettel és szeretettel ajánlom a 2009-es koncertműsort minden kedves érdeklődőnek!  – mondta Bogányi Gergely művészeti vezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük