www.mav-start.huwww.mav-start.hu

Az Északi összekötő vasúti híd felújítási munkálatainak befejezéséhez, a kivitelező kérésére, továbbra is folytatódik a vasúti híd részleges lezárása. 2009. Március 20-tól május 24-ig a hétvégi napokon (kivéve március 27-29., április 10-12., május 1-3.) Óbuda és a Nyugati pályaudvar között ezen időszakban a vasúti forgalom szünetel!

 www.mav-start.huwww.mav-start.hu

Az Északi összekötő vasúti híd felújítási munkálatainak befejezéséhez, a kivitelező kérésére, továbbra is folytatódik a vasúti híd részleges lezárása. 2009. Március 20-tól május 24-ig a hétvégi napokon (kivéve március 27-29., április 10-12., május 1-3.) Óbuda és a Nyugati pályaudvar között ezen időszakban a vasúti forgalom szünetel!

A Budapest – Esztergom vonalon az Északi összekötő vasúti híd karbantartási munkálatai miatt a vasúti pálya részleges lezárása folytatódik. Március 20-tól május 24-ig (kivéve március 27-29., április 10-12. és május 1-3.) péntekenként 22:45 órától, szombatonként egész nap, vasárnaponként 21:10 óráig, a MÁV-START által közlekedtetett vonatok – Kaszásdűlőnél a HÉV vágányaira áttérve – a Margit híd felszíni állomásig járnak, illetve onnan indulnak. Ezekben az időpontokban a vasúti forgalom Óbuda és a Nyugati pályaudvar között továbbra is szünetel.

A március 28-i munkanap áthelyezés miatt március 27-29., a húsvéti ünnep miatt április 10-12. és a munka ünnepe miatt május 1-3. között a szerelvények a közforgalmi menetrendben meghirdetettek szerint közlekednek Budapest Nyugati pályaudvar és Esztergom között.

A részleges vágányzár folytatásának oka, hogy a hídszerkezet teljes cseréje után szükséges utómunkálatokat a kivitelező nem tudta a már módosított határidőre befejezni. A rekonstrukciós munka elvégzéséhez, biztonsági okokból továbbra is szükséges a vasúti pálya részleges lezárása.

A vágányzári időszakokon kívül, hétköznapokon a vonatok Budapest-Angyalföld és Óbuda állomások között a szokásosnál lassabban, maximálisan 40 km/h sebességgel közlekednek.

A VÁLTOZÁSOKRÓL RÉSZLETESEN

Március 20-május 22-ig (kivéve március 27., április 10. és május 1.), péntekenként:  

A vonatok – késő este kivételével – egész nap a Nyugati pályaudvar és Esztergom között közlekednek a Közforgalmú Menetrendkönyvben meghirdetettek szerint. A Nyugati pályaudvarról menetrend szerint 23:21-kor (2068 sz.) induló vonat a Nyugati pályaudvar helyett a Margit hídtól indul 23:43 órakor. A vonatok Margit híd és Kaszásdűlő között a BKV Zrt. HÉV vonalán közlekednek.

Az Esztergomból menetrend szerint 22:09-kor (2041 sz.) induló vonat a Nyugati pályaudvar helyett a BKV Zrt. HÉV vonalán a Margit híd felszíni végállomásig közlekedik.

Március 21-május 23-ig (kivéve március 28., április 11. és május 2.), szombatonként:

A vonatok egész nap a Margit híd – Esztergom viszonylaton közlekednek, a Nyugati pályaudvar és Óbuda között a vasúti közlekedés szünetel. A személyszállító vonatok Margit híd és Kaszásdűlő között a BKV Zrt. HÉV vonalán járnak.

Március 22-május 24-ig (kivéve március 29., április 12. és május 3.), vasárnaponként:

A vonatok – késő este kivételével – egész nap a Margit híd – Esztergom viszonylaton közlekednek, ez idő alatt a Nyugati pályaudvar és Óbuda között a vonatközlekedés szünetel. A vonatok Margit híd és Kaszásdűlő között a BKV Zrt. HÉV vonalán járnak.

Az Esztergomból 20:09-kor (2021 sz.), 21:09-kor (2031 sz.) és 22:09-kor (2041 sz.) induló vonatok a Nyugati pályaudvarra érkeznek a Közforgalmú Menetrendkönyvben meghirdetettek szerint. A Margit hídtól az utolsó vonat 21:26-kor indul, az utána közlekedő 2058 sz. és 2068 sz. vonatok a Nyugati pályaudvarról indulnak, a Menetrendkönyvben szereplő menetrend szerint.

A menetrend szerint Ócsa – Esztergom viszonylatban közlekedő 2819 sz. vonat a vágányzári hétvégéken Ócsa – Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedik.

A 2009. március 21-22-én, április 4-5-én, 18-19-én, 25-26-án, május 9-10-én, 16-17-én, 23-24-én (szombaton és vasárnap) az Ócsáról 3:49 órakor induló, Esztergom állomásra 6.18-kor érkező 2819 sz. vonat az Északi összekötő vasúti híd karbantartása miatt Esztergom állomás helyett Budapest-Nyugati pályaudvarra közlekedik. A vonat Ócsa és Budapest-Zugló között változatlan menetrend szerint jár, Budapest-Nyugati pályaudvarra 4 óra 42 perckor érkezik. Az Esztergom felé tovább közlekedő utasaink vonatai a BKV Batthyány-tér – Szentendre HÉV-vonalának Margit híd állomásáról indulnak.

A részleges hídlezárások ideje alatt az alábbi tömegközlekedési lehetőségeket ajánljuk:

A Margit híd budai hídfője és a Nyugati pályaudvar között a 4-es és 6-os villamossal mindkét irányban, valamint a 26-os busszal Margit híd budai hídfője és a Nyugati pályaudvar között egy irányban közlekedhetnek. Ezeken a járatokon a BKV Zrt. elfogadja a MÁV-START Zrt. által kiállított, a Nyugati pályaudvarra/pályaudvarról szóló menetjegyeket, bérleteket és az utazásra jogosító igazolványokat.

A Nyugati pályaudvar – Újpest Városkapu között a 3-as metró szállítja az utasokat mindkét irányban. Az érintett szakaszon a BKV Zrt. elfogadja a MÁV-START Zrt. által kiállított – M3 feliratú, külön bélyegzővel ellátott – a Nyugati pályaudvar és Újpest állomások közötti viszonylatokra érvényes menetjegyeket és bérleteket, valamint az utazásra jogosító igazolványokat.

A Kaszásdűlő – Margit híd szakaszon a MÁV-START szerelvényei megállnak minden HÉV megállóhelyen. Óbuda vasútállomás – Margit híd között a MÁV-START Zrt. Budapest bérleteken felül elfogadja a vonatokon a többi érvényes BKV utazási jegyet és bérletet is. A Margit híd – Óbuda szakaszon a részleges vágányzár ideje alatt a jegyváltás a vonaton is lehetséges.

Bérletek és jegyek a vonatokon és a BKV járatain:

A HÉV vonalon történő közlekedés esetében az Óbuda – Margit híd viszonylaton a MÁV-START Zrt. Budapest bérleteken felül elfogadja a vonatokon a többi érvényes BKV utazási jegyet és bérletet is. A BKV Zrt. és a MÁV-START Zrt. járatain a közlekedési társaságok érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazások esetében a saját büntetési tarifarendszerüket használják.

Utazási feltételek a BKV járatain:

A BKV által elfogadott érvényes MÁV-START jegyekkel a BKV járatain (4-es, 6-os villamos, 26-os autóbusz, M3-as metró) utazókra a BKV Zrt. által előírt utazási feltételek vonatkoznak.

Kézipoggyász szállítása a BKV járatokon:

Minden Utas legfeljebb 2 db 40x50x80 vagy 2 db 20x20x200 cm méretet meg nem haladó, egy személy által hordozható, a fel- és leszállást nem akadályozó kézipoggyászt, illetve 1 db szánkót, 1 pár sílécet, 1 köteg becsomagolt facsemetét, 1 db gyermekkocsit szállíthat díjtalanul.

A járműveken nem szabad olyan tárgyat szállítani, amely az utasok testi épségében, ruhájában, poggyászában, vagy a berendezésekben kárt okozhat, azokat beszennyezheti, az utasokat zavarhatja, valamint amelyek szállítását jogszabály vagy hatósági rendelkezés tiltja. Kerékpár csak az elővárosi vasút (HÉV) vagy a fogaskerekű járművek kijelölt peronjain szállítható, egy vonaljegy, vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel.

A feltételekről bővebben a www.bkv.hu/feltetelek/index.html weblapon lehet tájékozódni.

Információk:

A közlekedési rend változásairól az esztergomi vasútvonal állomási hirdetményeiről, illetve a MÁV-START Zrt. honlapján (http://www.mav-start.hu/), és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálaton a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon is értesülhetnek az utasok.

Háttér:

A MÁV Csoport kiemelt feladata a járműfejlesztések mellett a vasúti pályák állapotának javítása és karbantartása, ezzel is elősegítve az új járművek adta lehetőségek kihasználását. A Budapest – Esztergom elővárosi vasútvonalon a személyszállító vasúttársaság utasai már 2003 óta Desiro típusú új motorvonatokon utazhatnak, és 2008-ban megkezdődött a vasútvonal felújítása is. A Budapest – Esztergom vasútvonal rehabilitációs programjának első ütemében felújításra kerül az Újpest városrészben található vasúti híd. Ennek eredményeként a szerelvények jelenlegi áthaladási sebessége emelkedni fog, így a vonal és a híd rekonstrukcióját követően a vonatok menetideje csökken, ezzel is biztosítva, a gyorsabb eljutási lehetőséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük