A Moha Kávéház és Kultúrtér márciusban igazi programözönnel köszönti a tavaszt. A nagy sikerű állandó sorozatok – mint például a Godot Irodalmi Estek, a Godot Filmklub, vagy a Jazz másképp sorozat – mellett több koncert is várja ebben a hónapban a vendégeket. Március 9-én a Moha lesz az egyik legfontosabb állomása az immár harmadik éve megrendezett Karinthy-túrának.

 

A Moha Kávéház és Kultúrtér márciusban igazi programözönnel köszönti a tavaszt. A nagy sikerű állandó sorozatok – mint például a Godot Irodalmi Estek, a Godot Filmklub, vagy a Jazz másképp sorozat – mellett több koncert is várja ebben a hónapban a vendégeket. Március 9-én a Moha lesz az egyik legfontosabb állomása az immár harmadik éve megrendezett Karinthy-túrának.

 

Ismerjék meg a Moha Kávéház és Kultúrtér ajánlatait a következő néhány napra.

2013. március 7. csütörtök, 19.30

Jazz másképp sorozat – "A JÖVŐ JAZZ DÍVÁI "

Ez az este kicsit eltér a JAZZ másképp programok eddig megismert koreográfiájától. Ez alkalommal nem ismert jazz zenészek, hanem ígéretes jövő előtt álló, tehetséges énekesnők varázsolják el a Moha közönségét. Ők a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzénekes növendékei, a jazz jövőjének nagy reménységei.

A koncerten fellép: Bazsinka Ági, Fenyő Fruzsina, Horváth Sári, Kanizsa Georgina, Kriszta Réka Piroska, Matisz Flóra, Máthé Evelin és Vers Dóra. Zongorán kísér: Tálas Áron.

Az est házigazdája a hagyományokhoz híven a Zeneművészeti Egyetem jazzének tanára: Berki Tamás.

 

2013. március 9. szombat

A Moha ezen a napon a Karinthy-túra egyik fő állomása. Lelkes lokálpatrióták idén harmadik alkalommal rendezik meg ezt a kulturális vetélkedővel tarkított sétát.

A játék menete: a résztvevők a verseny napján a Moha Kávéház és Kultúrtérben kézhez kapnak egy totót és egy feladatlapot, melynek útmutatása alapján felkeresnek néhány olyan helyszínt, amely valamilyen formában köthető a Karinthy-családhoz vagy a Karinthy Színházhoz, majd a kitöltött feladatlapokat és a totót a rendezőknek a célban leadják.

A séta egész szombat délelőtt 10-13 óra között tart.

11:00 – 12:30

Moha Mini programkapocs: Karinthy – Helyem a Százholdas XI. kerületi Pagonyban… térbe helyezett térkép.

13:00

Meglepetés filmvetítés

17:00

Mester és tanítványai

Vendég: Vanmocsello

19:30

BAROKK KUPLÉ – A Mezítlábas Zenészek megbolondított barokk koncertje.

A Mezítlábas Zenészek művészcsoportot Koltai Katalin gitárművész és Bodrogi Éva énekművész hozta létre 2006-ban. A csoporthoz állandó tagként csatlakozott 2009-ben Bartek Zsolt klarinétművész. A három klasszikus zenész törekvése egy olyan tér megalkotása, mely különböző művészeti ághoz tartozó előadóművészek és alkotók számára a szabad alkotás és önkifejezés lehetőségét adja.

Kamarazenei, összművészeti, ifjúsági és kortárs zenei projektjeik kiemelt célja a nyitott és őszinte „mezítlábas" kommunikáció, mely lehetőséget teremt a művészetek és különböző társadalmi csoportok közti párbeszédre, és arra, hogy szélesebb közönséghez juthasson el kortárs és komolyzene.

Rendszeresen mutatnak be az együttesnek írt kortárs műveket, valamint gyakran kezdeményeznek együttműködést más művészeti ághoz tartozó előadókkal (például színészekkel és táncosokkal). Az együtteshez tartozó művészek elismert szereplői a nemzetközi hangverseny és színházi életnek, közös produkcióik rendszeresen mutatkoznak be Magyarország és Európa jelentős kulturális tereiben, így például a Vígszínházban, a POSZT-on, SZIGET Fesztiválon, a FUGA-ban. A Magyar Rádió megbízásából 2011-ben közreműködésükkel hangjáték készült. 2012 tavaszán jelent meg első lemezük.

Ezen az estén közreműködik:

Bodrogi Éva-ének

Koltai Katalin- theorba lant

Bali János-barokk fuvola

Kallai Nóra-barokk cselló, viola da gamba

Pétery Dóra-csembaló

 

2013. március 12. kedd, 19.00

Godot Irodalmi Est – Múlt – Írhattok ti is? – Karinthy mint kritikus és író

A kritikus, érdekes játékosság, bátorság, merészség és a semmi súlya. Beszélgetés Karinthyról, az Így irtok ti és Az utazás a koponyám körül szerzőjéről. Vajon hogyan írunk mi és miért. Karinthyt mindig is zavarta, hogy őt inkább vicces szerzőnek tartják, holott az Így írtok ti-ben van mélység, szomorúság, zsenialitás. Beszélgetés erről a Karinthyról.

A szerzőről Czapáry Veronika és vendégei beszélgetnek.

 

Moha Kávéház és Kultúrtér

1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.

 

http://www.facebook.com/MohaCafe

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük