2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

NEM MINDEGY, MIT NÉZÜNK — Öt tipp, hogy megtaláljuk a tökéletes monitort

4 perc olvasás

lg_ultrawide_monitors.jpgReggel a telefonunk hangjára kelünk fel, munkában egész nap a számítógép előtt ülünk, majd amikor hazaérünk, beülünk a tévé elé és megnézzük a kedvenc sorozatunkat. Bár hihetetlen belegondolni, havi több száz órát töltünk el csak a monitorunk előtt, így nem mindegy, milyen kijelzőt választunk ehhez. A tökéletes eszköz nem csak esztétikai élményt nyújt, de nagyban megkönnyíti a mindennapjainkat – kezdve a kényelmi szempontoktól egészen a képminőségbeli és grafikai funkciókig. A kiválasztáshoz azonban nem kell szakértőnek lenni – az LG segítségével most könnyedén megtalálhatjuk a hozzánk leginkább illő monitort.

 

 

 

  1. Multitasking

Éppen végeznénk a napi rutinfeladatokat, amikor a legjobb barátunk az aktuális lelki bánatáról kesereg, az anyukánk videókat oszt meg, a főnökünk pedig türelmetlen e-mailekben kér számon… Ha nem akarunk őrült kattintások közepette rossz üzeneteket küldeni, használjuk ki az eszközünk beépített funkcióit! Az LG legújabb monitorjainak 21:9-es arányú képernyőjét például kettő vagy több részre is oszthatjuk, így egyszerre több feladatra tudunk koncentrálni. Figyeljük meg, hogy sokkal hatékonyabbak leszünk, ha nem kell folyton a megfelelő ablakot keresnünk!

 

  1. Testtartás

A munkanap jelentős részében főleg a monitorra fókuszálunk, így nem mindegy, hogy milyen a képernyő kialakítása, minősége és elhelyezkedése. Ha a szemmagasságunk alatt van például, hajlamosabbak vagyunk kedvezőtlen testtartást felvenni, ami hosszútávon hát- és gerincproblémákat okozhat. Próbáljuk meg a helyes testtartás és a kényelem érdekében minél inkább személyre szabni a készüléket! A legjobb, ha olyan monitort választunk, ami dönthető, emelhető és 90 fokban elfordítható, így nem lesz többé szükség könyvekre ahhoz, hogy megemeljük a képernyőt. 

 

  1. Elérhetőség

Mindig be kell másznunk az asztal alá, ha össze akarjuk kötni a laptopot vagy a telefont a számítógéppel? Ha szeretnénk elfelejteni az asztal alatti kábelrengeteget, érdemes olyan monitort választanunk, amelyben beépített USB C csatlakozó van, így könnyedén össze tudjuk kötni bármelyik eszközünkkel, akár töltésről, akár fotófeltöltésről van szó. Ráadásul a legújabb készülékeket otthoni mozizásra is használhatjuk, hiszen tűpontos képeket kapunk a nehezen kihámozható pixeltenger helyett.

 

  1. Sztárfotó

A tökéletes fényképek titka az utómunka, azonban nem mindegy, hogy min dolgozunk: ha a kijelzőnk nem megfelelően jeleníti meg a színeket, túl magasra emelhetjük a fényerőt és sápadttá varázsolhatjuk fotóalanyunk bőrszínét. Legyünk professzionális fotósok, grafikusok vagy Insta-mágusok, a monitor kiváló minősége elengedhetetlen a precíz munkához. Az LG idei WK-sorozata az sRGB színtér 99%-át képes megjeleníteni, ráadásul a 21:9 képaránynak köszönhetően hatalmas munkateret kapunk a szerkesztő programokhoz. A képi beállításokat ráadásul könnyen, a képernyőn megjelenő ablakban módosíthatjuk, így nincs többé szükség zavaró gombokra a monitor külsején.

 

  1. Design

A lakás berendezésekor elsőként nem az elektronikai eszközeink jutnak eszünkbe, pedig a funkciók mellett az is számít, hogy mennyire illeszkednek az enteriőrbe. A legújabb monitorok között már olyan dizájndarabokat is találhatunk, amelyeknek három oldalon alig van kerete, így a képi élményt semmi sem zavarhatja meg. Egy elegáns, fémes hatású ArcLine talp ráadásul tökéletesen illeszkedik az otthoni és az irodai környezethez. Ha rajongunk a számítógépes játékokért, válasszunk olyan monitort, amivel zavaró részletek nélkül merülhetünk el az élményben.

 

 

 

Két gamer monitorral és négy, kifejezetten tartalomkészítésre és grafikai munkákra szánt, de játékra is kiválóan alkalmas kijelzővel debütált Magyarországon az LG 2018-as monitorportfóliója. E készülékeket az év során további modellek követik majd, de a már most kapható kijelzők hűen reprezentálják az LG teljes idei monitor-kínálatának legfőbb jellemzőit. A 27-től 38 colos méretig elérhető különféle kijelzők között a kezdő gamerek, a valódi e-sport bajnokok és a profi grafikusok is megtalálják a kedvenceiket.

 

www.lg.hu

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.