2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Névváltozás! – az (egykori) Autó2 lap közleménye a névváltoztatásról

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/22314"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image3.thumbnail_28.jpg" border="0" alt="Figyelem! Névváltozás!" title="Figyelem! Névváltozás!" width="74" height="100" /></a><span style="width: 72px" class="caption"><strong>Figyelem! Névváltozás!</strong></span></span>  <p>A 17. évfolyamába lépett Autó2 szerkesztési fordulóponthoz érkezett. Egy régóta húzódó jogi eljárás, és egy jogellenes lépés következtében az Auto News Kiadó pillanatnyilag nem tudja kiadni az Autó2 című lapot.A per a régi televízió műsorhoz kapcsolódott, a magazin, indulása óta, immár 17. éve az Auto News kiadónak, illetve munkatársainak szellemi terméke, ez a csapat tette szakmailag elismert népszerű, piacvezető újsággá.</p><p>

figyelem! névváltozás!Figyelem! Névváltozás! 

A 17. évfolyamába lépett Autó2 szerkesztési fordulóponthoz érkezett. Egy régóta húzódó jogi eljárás, és egy jogellenes lépés következtében az Auto News Kiadó pillanatnyilag nem tudja kiadni az Autó2 című lapot.A per a régi televízió műsorhoz kapcsolódott, a magazin, indulása óta, immár 17. éve az Auto News kiadónak, illetve munkatársainak szellemi terméke, ez a csapat tette szakmailag elismert népszerű, piacvezető újsággá.

figyelem! névváltozás!Figyelem! Névváltozás! 

A 17. évfolyamába lépett Autó2 szerkesztési fordulóponthoz érkezett. Egy régóta húzódó jogi eljárás, és egy jogellenes lépés következtében az Auto News Kiadó pillanatnyilag nem tudja kiadni az Autó2 című lapot.A per a régi televízió műsorhoz kapcsolódott, a magazin, indulása óta, immár 17. éve az Auto News kiadónak, illetve munkatársainak szellemi terméke, ez a csapat tette szakmailag elismert népszerű, piacvezető újsággá.

A tévé műsor megszűntével, a jelentését vesztett név megváltoztatásán az új piaci viszonyok miatt – már egy ideje amúgyis gondolkoztunk, és ez a helyzet felgyorsította a döntésünket. E szerint az Auto News Kiadó autóslapja akkor kapja meg az őt megillető nevet, ha az arról szól, amiről maga az újság: az autóról. A lap a régi, a címe új:
Az Autó, az eddigivel azonos megjelenéssel, minőséggel és tartalommal. Hitvallásunk nem változott: Az Autó hiteles, szakmai, semleges, az olvasók igényeit kielégítő és érdekvédelmükért mindenkor aktívan fellépő autóslap marad.

Az Autó minden tekintetben az Autó2 utóda, sorszámozása folyamatos (most a XVII. évfolyam), az előfizetői is maradnak, a példányszáma a korábbival megegyező, a megkötött szerződések, hirdetési feltételek továbbra is érvényesek. 

Reményeink szerint a csak a logójában megváltozott lap (már csak azért is, mert a tartalom, a szerkezet, a teljes szerkesztőség és munkatársi gárda marad) ismertsége és megbecsülése töretlen lesz. A későbbre tervezett tartalmi és formai változások pedig tovább emelik olvasóközönségét.

Auto News Kiadó, Az Autó kiadója

2009.01.21.

*

Felhívjuk szíves figyelmüket lenti mellékletünkben megfogalmazott jogi állásfoglalásra!

Melléklet: a jelenlegi jogi helyzet

Szalma & Partnerei Ügyvédi Iroda

Budapest, Szent István tér 4-5.

H-1051

Tel:  + 36 1 429 8060

Fax: + 36 1 429 8061

E-mail: office@szalmanet.com

Portal: www.szalmanet.com

Budapest – Sopron

2009.01.20

Dátum:

Tárgy:

tájékoztatás

Tisztelt Cím!

Az Autó News Kiadó Kft. megbízásából és képviseletében az „autó 2" című időszaki lap lapengedélye­zésével kapcsolatban tudomásunkra jutott, hogy Dömsödi Gábor, a Második Produkció Kft. ügyvezető­je jogellenesen a saját nevére íratta az időszaki lap nyilvántartásba vételét elrendelő határozatot.

A Lapnyilvántartó Hivatal vezetője utasítására történt eljárás jogellenes és törvénysértő, a határoza­tot az eredeti jogosulttal nem közölték, ezzel megsértették az Autó News Kiadó Kft. ügyféli jogait.

Az Autó News Kiadó Kft. 1993 óta, folyamatosan kiadja a hivatkozott időszaki lapot, amelynek vagyoni jogai a kiadót, szerzői jogai pedig a főszerkesztőt, Surányi Pétert illetik. Ügyfeleink előtt is­meretlen okok miatt a lapnyilvántartó hivatal ügyintézője – aki nem azonos a bemutatott határoza­ton feltüntetett személlyel – a határozata meghozatalakor nem volt tisztában a védjegyjogosultság (amely lejárt) és az egyéb jogviszonyból fakadó jogok és kötelezettségek közötti különbséggel, ezért a védjegyjogosultságra hivatkozással jogellenesen, a tényleges kiadó hozzájárulása és tudta nélkül módosította az okiratot.

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a Második Produkció Kft az időszaki lap kiadói jogaira még az inkriminált határozat birtokában sem formálhat jogot, annak gyakorlására nem jogosult.

A fentiekre tekintettel tisztelettel kérjük Önöket, hogy jogkövetkezmények terhe mellett a Második Produkció Kft. birtokában lévő módosító határozatnak – amellyel szemben a tényleges kiadó jogor­voslati eljárást kezdeményez – ne adjanak hitelt.

Tisztelettel

Autó News Kiadó Kft.

képviseletében

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.