2022.december.03. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nívós rendezvénnyel gyarapodik a magyarországi fesztiválok sora

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/80842"><img class="image image-preview" src="/files/images/vise.preview.jpg" border="0" width="462" height="651" /></a></span>Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg Visegrád Önkormányzata az I. VisegRock Fesztivált, amelynek házigazdája az esztergomi Tűzkerék xT zenekar. Az előadás fő attrakciója a 30 éves Vadászat dupla konceptalbum, az azóta megszűnt Hobo Blues Band kultikus alkotása. <p> 

vise.previewHagyományteremtő szándékkal rendezi meg Visegrád Önkormányzata az I. VisegRock Fesztivált, amelynek házigazdája az esztergomi Tűzkerék xT zenekar. Az előadás fő attrakciója a 30 éves Vadászat dupla konceptalbum, az azóta megszűnt Hobo Blues Band kultikus alkotása.

 

vise.previewHagyományteremtő szándékkal rendezi meg Visegrád Önkormányzata az I. VisegRock Fesztivált, amelynek házigazdája az esztergomi Tűzkerék xT zenekar. Az előadás fő attrakciója a 30 éves Vadászat dupla konceptalbum, az azóta megszűnt Hobo Blues Band kultikus alkotása.

 

Ha a HBB gyakorlatilag nem is létezik, ez a körülmény nem akadályozta meg a szervezőket merész tervükben, miszerint a darabot mégis csak meg kellene ismertetni a nyolcvanas évek után felnőtt generációval. A Földes László Hobo, valamint Póka Egon, ifj. Tornóczky Ferenc és Szakadáti Mátyás alkotta Hobo és Bandája által 2014. június 7-én, Visegrád vadonatúj Rendezvényterén ismét látható, hallható és élvezhető lesz a Hajtók dala, a Mesél az erdő, vagy épp az Orgia című tétel, s mindez megfejelve jó kis vadfőző versennyel.

 

Festői táj, jó levegő, finom vadételek – és nem utolsó sorban fergeteges muzsika várja mindazokat, akik tartalmas kikapcsolódásra vágynak június első szombatján. Az íncsiklandó vadételek és egyéb színvonalas programok mellett terítékre kerül az idén harmincéves, kultikus Hobo Blues Band- alkotás, a Vadászat is.

 

Egész napos programot kínál az első vadászati, gasztronómiai és zenei találkozó a nemrég birtokba vett visegrádi Rendezvénytéren.

Miután a város sikeresen vett részt „Az ezeréves Visegrád Városközponti fejlesztése" című, Európai Unió által finanszírozott pályázaton, a fejlesztési terv keretében létrehozták az új szabadidős területet. Az átadással megnyílt a lehetőség a város által szervezett időszakos, valamint évente visszatérő rendezvények méltó körülmények között való lebonyolítására. Ennek köszönhetően már az idei évben egymást váltják a kulturális és egyéb események, amelyekkel minden korosztályt igyekeznek elérni.

 

A Dunakanyar egyik legszebb tájékán egészen a középkorig nyúlnak vissza a vadászati tradíciók – e nemes hagyományt kívánja megidézni, a hagyományteremtő céllal létrehozott VisegRock Fesztivál. A zenei kínálatról és a hangulat megalapozásáról a bólyi Fekete Bárány zenekar mellett a budapesti Rootsters formáció gondoskodik, miközben a vállalkozó kedvű alkalmi szakácsok a vadhúsos bográcsok mellett mérhetik össze „konyhatechnikai" ügyességüket. Várhatóan délután ½ 6-ra már kihirdetik a gasztronómiai csörte eredményét: a győztesek körében értékes ajándékok találnak gazdára.

 

A Tűzkerék xT zenekar a közeli Esztergomból érkezik, magukkal hozva Radics Béla szellemi örökségét, valamint a hetvenes évek rhythm & blues atmoszféráját. Jimi Hendrix és Cream interpretációik mellett saját szerzeményeikből is kaphatunk kóstolót.

 

1984-ben került a boltokba a Hobo Blues Band nagyhatású, esetenként meghökkentő, mára végérvényesen kultikussá lett konceptalbuma a Vadászat.

„Régóta kerestem valamilyen foglalkozást, rítust, eseménysorozatot, ami az emberiség életét kezdettől fogva végigkísérte. Katonák, k…vák, kocsmák, templomok, papok, ripacsok – mint mi -, és vadászok mindig voltak. Vadászat volt, van és lesz is. A helyszín tökéletes. Az erdő. Itt rejtőzködnek hősök, csavargók, üldözöttek, remeték, szerelmesek. A gyönyörű, még létező természet, madarak, lepkék, vadak. Az erdők mesefigurái, a törpék, koboldok, tündérek, óriások, banyák, varázslók. Ebbe a környezetbe és a vadászat rítusába próbáltam belehelyezni mindazt, amit gondoltam és éreztem akkoriban" – emlékezett vissza egy interjúban Földes László Hobo a nagy port kavart alkotás születésének körülményeire.

A Visegrock Fesztiválon a dupla HBB album zeneanyaga Hobo és Bandája (Földes László, Póka Egon, ifj. Tornóczky Ferenc és Szakadáti Mátyás) előadásban csendül majd fel, méltó emléket állítva a három évtizedes tematikus album megjelenési évfordulójának.

 

A rendezvényre a belépés díjmentes.

 

2014. június 7.

I. VisegRock Fesztivál

 

http://www.visegrad.hu/

http://www.tuzkerekxt.hu/

http://www.hobo.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.