Az előre kiküldött meghívókból jól látszik: február 28-án, az Utazás kiállítás szakmai napján ismét tucatnyi sajtótájékoztatót tartanak, szinte azonos időpontban. Többségüket az újságírók képtelenek lesznek felkeresni, de ez a szervezőket – valamely rejtélyes okból – cseppet sem zavarja. Siófok városa elkerülte ezt a hibát. Sajtótájékoztatójukat – teltházas érdeklődés mellett – egy nappal korábban rendezték meg, a budai Symbol étteremben.

 Az előre kiküldött meghívókból jól látszik: február 28-án, az Utazás kiállítás szakmai napján ismét tucatnyi sajtótájékoztatót tartanak, szinte azonos időpontban. Többségüket az újságírók képtelenek lesznek felkeresni, de ez a szervezőket – valamely rejtélyes okból – cseppet sem zavarja. Siófok városa elkerülte ezt a hibát. Sajtótájékoztatójukat – teltházas érdeklődés mellett – egy nappal korábban rendezték meg, a budai Symbol étteremben.

dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójaA tájékoztató kezdetén előbb az ismert színművész, Szerednyei Béla mutatta be az általa rendezett rajzfilmet. Nekem a Balaton a Riviéra – énekelték együtt Koós Jánossal, és nem nehéz megjósolni: a mókás kis alkotás valószínűleg népszerű lesz az idén a tóparton. A mondanivaló komolyabb részét dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója vállalta. „Partnerség, szakmaiság a jelszó" – hangsúlyozta, és ennek jegyében dolgoznak együtt Siófokkal is. A légimarketing alap segítségével még több vendéget hívhatnak a Balatonhoz, a „Vizek éve" programban pedig külföldön és idehaza is nagy szerepet szánnak a magyar tengernek. A cél végül is: több vendég, még több vendégéjszaka, nagyobb bevétel, mert csak így nőhet a vállalkozók jövedelme, csak így nyújthatnak egyre jobb szolgáltatást. A Zrt. sok külföldi újságírót hív Magyarországra, akik a saját országukban népszerűsíthetik a Balatont és az ott fellelhető változatos szórakozási lehetőségeket. A „Vizek éve" programban az év első és harmadik harmadában a inkább a termálvizek, a középsőben az élővizek, a Duna, a Tisza , a Balaton áll a tájékoztatás középpontjában. Különösen a vízparti üdülések és a wellness válik egyre keresettebbé. A Zrt. egy megállapodás keretében támogatást nyújt a három Balaton-környéki megye rendőrségének a közbiztonság növelése érdekében.

 Siófok közelebb van, mint hinnénk – emelte ki dr. Balázs Árpád, a város polgármestere. Pestről Siófokra gyakran hamarább lehet eljutni, mint Budáról Pestre. Siófok évek óta az ország „nyári fővárosa", izgalmas és mozgalmas nemcsak a főszezonban, de egyre inkább egész évben. A főváros közelsége, a 17 kilométer hosszú, homokos partszakasz, az elmúlt években épült négycsillagos wellness- és konferenciaszállodák – számuk mára már kilenc – az ennél alacsonyabb fokozatba sorolt szállodák, panziók és kempingek magas színvonala, a kereskedelmi és szórakoztató egységek gazdag kínálata teszik a nyár leglátogatottabb helységévé! A minőségi beruházásoknak köszönhetően a város viszonylag rövid idő alatt, a Dél-Dunántúl első számú konferencia központjává vált.

Az idei év újdonsága lesz a Siófok-Kiliti repülőtér üzembe helyezése. Az önkormányzat, az elmúlt év végén vásárolta meg a repteret, ami várhatóan már a nyáron működni is fog. A kisgépek fogadására alkalmas repülőtér egy új, fizetőképes vendégkört hozhat a tópartra. Persze nem mindenki érkezik repülőgéppel, ezért a MÁV-Start az idén, a főszezonban egy új, Siófok-expresszt is indít.

 A rendezvények viszont már ennél előbb, Húsvétkor elkezdődnek. Kiemelkedik ezek közül a Balatoni Húsvéti Napok márciusban, a Pünkösdi Szezonnyitó májusban, amikor a város jelképesen átveszi a „Nyári Főváros" kulcsát és „nagyvárosi milliőt" kínál a vendégeknek. Nyár végén a „Bor és kenyér ünnepe" kínál páratlan élményt, hiszen akár a vízben ülve gyönyörködhetnek a látogatók az ország második legnagyobb tűzijátékában, augusztus 20-án. Ez az időpont már nem tekinthető szezonzárásnak. Ősszel még lesz egy nagyszabású rendezvény, az októberi – több ezer látogatót vonzó – Nemzetközi Tojásfesztivál. Nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek biztonságérzete is tovább erősödjön, a városban lovasjárőrök cirkálnak, a tavon a vízirendészet hajói ügyelnek arra, hogy a nyaralás zavartalan legyen. Tevékenységük valóban eredményes, az elkövetett bűncselekmények száma meredeken zuhant az elmúlt években. Siófok a szabadságról és nem a szabadosságról szól, vendéglátói filozófiájának lényege egy mondatba sűríthető: a látogató, aki oda érkezett, elégedetten távozzon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük