Plakát Mindössze két napig tartott, mégis igen sok látogatót vonzott a SYMA Sport- és Rendezvényközpontba az idei Baba-Mama Expo. Érthető, hiszen a kínálat meglepően széles körű volt.

 

Plakát Mindössze két napig tartott, mégis igen sok látogatót vonzott a SYMA Sport- és Rendezvényközpontba az idei Baba-Mama Expo. Érthető, hiszen a kínálat meglepően széles körű volt.

 Csecsemőtől a nagyszülőig minden korosztály egyszerre volt jelen és a látogatók többsége talált is magának olyat, ami előtt elidőzött, megjegyezte, felírta, esetleg nyomban meg is vette. Hazai és külföldi áru, ital, ruha, szórakozás – bőven volt miből válogatni. Nem mindegy, hogy mit adunk inni a babának… no és a mamának sem. Ezt tudtuk meg például a Jana ásványvíz forgalmazóitól. Horvátországból, Zágráb felett található a Sveta Jana forrás, ennek vizét palackozzák és kínálják – valójában az egész családnak. Semmiféle kimutatható szennyeződést nem tartalmaz – írják róla – ezért a kisbabáknak forralás nélkül adható. Azért nem árt, ha óvatosak vagyunk! A tájékoztató füzet ugyanis önmagának mond ellent. Az egyik oldalon ez áll: „gazdag fontos ásványi anyagokban", a másikon pedig: „ásványianyag-tartalma alacsony". Szóval akkor…?

 Biztos, hogy kevesebb gondunk lesz azzal a céggel, amelyik arra figyelmeztet bennünket, hogy „gyermekeink babakora gyorsan elröppenő pillanat". Hát ezzel valóban nem lehet vitatkozni. Ők olyan bekeretezett, falra akasztható képet, emléktárgyat készítenek, melyek élethűen, három dimenzióban örökítik meg az apróságok kéz, illetve lábformáját, kis szobrocskát alkotva belőle. Mellé kerülhet tulajdonosának fényképe, esetleg a parányi első cipőcske is. Bizony ezt sokan megőrizzük – nem igaz?

Bambuszház Aki olyan szerencsés, hogy gyerekeit, unokáit kertes házban nevelheti, maga is eszkábál nekik hintaállványt, mászókát. Vagy megveszi készen. A kiállításon még csak a bemutató példányt láthatták az érdeklődők, de várhatóan a télen már kapható is lesz a bambusztorony. Viet-Namból érkezik, ügyes, jó szerkezet, ellenáll az időjárás viszontagságainak is. A bambusz – tudjuk – vízben él, esőtől hótól tehát aligha fog károsodni. Szálka sem állhat ki belőle, mint a rosszul gyalult, festetlen deszkából.

Már ma is kapható viszont a

 SUDOCREM, egy egyedülálló, többszörös baba-mama aranydíjas antiszeptikus védőkrém. A magyar piacon nagyon gyorsan szép sikereket ért el. Alkalmazható enyhe és középsúlyos pelenka dermatitiszben, a babapopsi ápolására. Gyulladáscsökkentő, sebgyógyulást segítő, fertőtlenítő hatású. Nyugtatja a bőrt, csillapítja a fájdalmat és hámosító hatása révén hamar rendbe hozza a gyulladt, kipirosodott bőrt. Felnőttek is használhatják, ugyanis egyéb bőrgyulladások, fagyás, felfekvés, felületi visszérgyulladás, égés vagy forrázás, valamint a lábszárfekély körül oly gyakran kialakuló fájdalmas gyulladás kezelésére is ajánlott. Kisebb sebek, horzsolások, náthától kivörösödött orrcimpa, viszkető rovarcsípés esetén is bátran használható. Kozmetikai kezelést, gyantázást követő bőrirritációnál gyorsan megszünteti a fájdalmat és a bőrpírt.

BohócAmíg a kiállításon szórakoztató zenés műsor zajlott, a látogatóknak arra is volt idejük, hogy a pihenési lehetőségek között válogassanak. Különösen a magukat – valljuk be, okkal – családbarátként hirdető termálfürdők használták ki a lehetőséget. Megjelent és bemutatta kínálatát a Hotel Karos Spa, (http://www.karos-spa.com/) ahol szakképzett óvónők és gyermekfelügyelők szeretettel várják a piciket egy kis játékra. Így míg a szülő kikapcsolódik, gyermeke önfeledten mulathatja az időt. A „baba – mama – papa csomag" keretében kímélő ételeket tartalmazó, különleges ételsorból válogathatnak, a mamák – sok egyéb mellett – alakformáló, a papák méregtelenítő, stresszoldó kezelésben részesülhetnek.

A „Család fürdője" – tehát a Kehida Termál (http://www.kehidatermal.hu/) „baba – mama wellness" kínálatában babaúszás és szőlőmag-olajos masszázs is szerepel. A szobában cumisüveg, bébiétel melegítő, még bébiőr készülék is várja az apróságokat.

Bizonyára sokakat elgondolkodtat majd a ZELION által nyújtott lehetőség is. Az őssejt körüli vita lezárult, ma már idehaza is van törvényes lehetőség az újszülött köldökzsinór-vérének tárolására. Az őssejtekkel ugyanis több betegség gyógyítható. A szív-, idegrendszeri, szemészeti megbetegedések mellett, őssejt beültetéssel sokféle rákos megbetegedés kezelésére nyílik – az eddigieknél nagyobb lehetőség. Néhány – korábban nem gyógyítható – immunológiai hátterű betegség kezelésével is megpróbálkoztak már, mint például a sokak által ismert szklerózis multiplex. Ezekről az Expo után a http://www.zelion.hu/ oldalon lehet többet megtudni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük