2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Kinőtték a konyhát

3 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/14696"><img class="image thumbnail" src="/files/images/konyha-1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> </strong>Kinőni sok mindent lehet. Ruhát, cipőt, lakást - még a szobanövény is kinőheti a cserepét. Az írók és művészek által kedvelt, és gyakran látogatott Firkász étterem ezeknél furcsább helyzetbe került. Kinőtte a saját konyháját!</p><p>

 

konyha 1.thumbnail Kinőni sok mindent lehet. Ruhát, cipőt, lakást – még a szobanövény is kinőheti a cserepét. Az írók és művészek által kedvelt, és gyakran látogatott Firkász étterem ezeknél furcsább helyzetbe került. Kinőtte a saját konyháját!

 

konyha 1.thumbnail Kinőni sok mindent lehet. Ruhát, cipőt, lakást – még a szobanövény is kinőheti a cserepét. Az írók és művészek által kedvelt, és gyakran látogatott Firkász étterem ezeknél furcsább helyzetbe került. Kinőtte a saját konyháját!

umft logo.thumbnail Persze egy konyha nem cipő, hogy egyszerűen csak eldobom és veszek helyette másikat, ha a gyerek kinőtte. A bővítés nem egyszerű és főleg nem olcsó dolog. Ám szerencsére kínálkozott egy kedvező alkalom. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv európai uniós és hazai forrásokból 8 ezer milliárd forint támogatást tett elérhetővé a magyar vállalkozások, önkormányzatok és civil szervezetek számára. A gond mindössze csak annyi, hogy az európai uniós támogatások nem járnak automatikusan. Ahhoz, hogy egy vállalkozó ebből a hatalmas tőkéből egy kis részhez hozzájusson, egy jó pályázatot kell készíteni. A Firkász kávéház – étterem sikerrel vette ezt az akadályt.

konyha 2.thumbnailA jól felépített pályázat eredményeként a konyha bővítésére ötmillió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaptak, amit természetesen jelentős összeggel kellett még kiegészíteni a saját pénztárcából. A beruházás a vállalt határidőre megvalósult és ezzel az étterem nyolcéves történetében egy új fejezet kezdődött. A továbbiakban olyan felkéréseknek is eleget tudnak tenni, olyan feladatokat is elláthatnak, amikre mindeddig – ahogy mondani szokták – kapacitás hiányában nem voltak képesek. De miért is érte meg komoly áldozatot vállalni, erőfeszítéseket tenni?

konyha 3.thumbnail Az étteremet gyakran keresik fel olyan megbízásokkal, melyeket valahol máshol kell elvégezni. Az egyik a viszonylag közeli Adina Hotel, melynek saját konyhája nincs, vendégeik egy részének étkeztetését már hosszabb ideje előrendeléssel, kiszállítással oldják meg. A vélemények kedvezőek, egyre többen veszik igénybe náluk ezt a szolgáltatást. A kiállítások megnyitása alkalmával is mind többen szeretnék enni-innivalóval megkínálni az ünnepi alkalomra meghívott vendégeket. Ilyen rendezvények lebonyolítására a Firkász éttermet rendszeresen kéri fel a Magyar Nemzeti Galéria, a Szalóky Galéria, sőt már Azerbajdzsán budapesti nagykövetsége is. A Duna Televízió Gazdakör című műsorának egyes részletei az étteremben készülnek, itt forgatták a népszerű Tűzvonalban című TV-sorozat néhány epizódját is. Sajtótájékoztatók, könyvismertetők rendezői is egyre nagyobb számban választják a Firkászt.

konyha 5.thumbnail A hírnevet megszerezni nehéz, elveszíteni könnyű – és ezt jól tudják a tulajdonosok is. Ezért vágtak bele a konyha bővítésébe, melynek eredményként ugrásszerűen nőtt a termelékenység, a megrendelések arányában új munkahely jöhet létre, jobban érvényesülhet a jelenleg ott dolgozók szaktudása, mindezek következtében pedig tovább javul az ételek már eddig is híres minősége. A több és korszerűbb konyhatechnikai felszerelés segítségével lehetőség nyílik az étlap, a kínálat bővítésére, végeredményben tehát az egésznek a vendégek látják hasznát – no meg a dolgozók is! Az Új Magyarország Fejlesztési Tervnek pedig valahol ez is a célja!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.