www.aqua-world.huwww.aqua-world.hu  Szerkezetkész állapotba jutott az építkezés Középe-Európa legnagyobb szálloda- és élményfürdő együttesénél. Az ilyenkor szokásos bokrétaünnepségre meghívták a szaksajtó képviselőit is.

www.aqua-world.huwww.aqua-world.hu  Szerkezetkész állapotba jutott az építkezés Középe-Európa legnagyobb szálloda- és élményfürdő együttesénél. Az ilyenkor szokásos bokrétaünnepségre meghívták a szaksajtó képviselőit is.

 A bokrétaavatás régóta hagyományos ünnep a magyar építőiparban. A szalagokkal díszítet fácskát akkor helyezik el az épület legmagasabb pontjára, amikor a szerkezetek állnak és már csak a befejező szakipari munkák vannak hátra. A Ramada Plaza – Aquaworld komplexum Budapest egyik értékes és eddig nem használt területét kapcsolja be a város vérkeringésébe. Pest északi részén, az M0-ás Megyeri-híd szomszédságában, közel 8,6 hektáros területen fekszik. Tervezése 2004 őszén kezdődött, az első kapavágásokat 2007 márciusában tették, a megnyitásra pedig idén októberben kerül sor – mondta el az ünnepségen Pfandler Katalin, elnök-igazgató. Az Interestate Zrt célja az volt, hogy olyan építészeti értéket hozzon létre, ami azon túlmenően, hogy jövedelemtermelő, a tágabb környéken élőknek, főként a gyerekeknek és fiataloknak legjobban hiányzik. A beruházás összköltsége mintegy 17 milliárd forint, megtérülését tíz- tizenkét éven belül várják.

 A fővárosban nincs ilyen és egész Európában is csak egy nagyobb létezik – Amsterdamban. Az épületben huszonkét medence lesz, különböző hőmérsékletű vízzel töltve. A szaunákat bizonyára sok nyugdíjas is élvezni fogja, a kongresszusi központ pedig a cégek számára kínál majd tanácskozási, továbbképzési lehetőséget. A kert, az élményfürdő a gyerekek kedvence lesz, a játszóházakban születésnapokat is ünnepelhetnek. A Ramada Plaza – Aquaworld komplexum könnyen megközelíthető, építészetileg különleges újdonságokat tartogat, sokoldalú és színvonalas vendéglátást kínál, egyesíti magában a város és a természet, a luxus szálloda és az élménypark előnyeit. Ezáltal egyedülálló, élményközpontú és komplex szolgáltatásokat ajánl a belföldi és külföldi vendégeknek.

Kelecsényi Ágnes marketing és értékesítési igazgató szerint a szálloda és az élményfürdő olyannyira együttműködik majd, hogy itt a mezítlábastól a lakkcipősig mindenféle rendezvényeken részt vehet a vendég anélkül, hogy el kellene hagynia a létesítményt. Az élményfürdő saját márkát hozott létre „Aquaworld – Vízibirodalom" néven, amely tekintetbe veszi a nemzetközi példákat és tapasztalatokat. Közép-Európa legnagyobb fedett vízibirodalma 1800 vendéget fogadhat, egész éven át felejthetetlen szórakozást kínál minden korosztálynak. A konferencia- és wellness szálloda szolgáltatásait tekintve egyedülálló Budapesten; 309 szoba, lakosztály és apartman, internet csatlakozással, 1000 fős konferenciaközpont, spa, wellness és fitnesz részleg, valamint éttermek, bárok és szórakoztatóközpont alkot szerves egységet

A kupola A vízi élményközpontot 72 méter átmérőjű, 5 emelet magasságú óriáskupola fedi, ahol 15 medence – többek között az Európában is ritka -versenyzésre is alkalmas – szörfmedence, 11 csúszda, külön szaunavilág, és gyerekvilág, nyáron pedig strand várja a látogatókat. A tervek szerint reggel hattól este tízig lesz nyitva, hogy mindenki találhasson fürdőzési lehetőséget, télen, nyáron, ha esik, ha fúj! Tíz szauna az épületben, egy – teljesen föld alá süllyesztett rönkszauna – a kertben kapott helyet. A szabadtéri kalandpark céges rendezvények helyszíne lehet.

Az összesen 21 medence együtt 3300 m2 vízfelületet jelent, a csúszdák teljes hossza eléri majd az egy kilométert. Érdekeségnek ígérkezik a keleties hangulatú hegyi folyó, a játszóházakban pedig szakképzett személyzet foglalkozik majd a gyerekekkel. Így a szülőknek lehetőségük lesz arra, hogy egy kicsit a saját felfrissülésükkel is törődhessenek, miközben biztonságban tudják a gyerekeket.

A szálloda főépületéhez kapcsolódó apartman-házakban található 48 apartmanban nagyobb családok is kényelmesen elférhetnek. A hatalmas konferenciaterem mozgatható falakkal kisebb részekre bontható. Végül – ami ugyancsak fontos – az épület körül ezernél több parkolóhelyet alakítanak ki.

dr. Kovács Miklós szakállamtitkár Példaértékű turisztikai beruházásnak nevezte a létesítményt dr. Kovács Miklós szakállamtitkár – különösen azért, mert valóban szinte a semmiből teremtett párját ritkító idegenforgalmi attrakciót. Bár maga az épületegyüttes teljesen új, mégis szorosan illeszkedik Budapest hagyományaihoz, mert magasabb szinten fejleszti tovább fürdő- és konferenciaváros jellegét. Valószínűleg nemcsak hazai vendégeket vonz majd, hanem külföldről, elsősorban Közép- és Kelet-Európából fogják sokan látogatni.

Derce Tamás újpesti polgármester Az újpestieknek érzelmi kérdés is, hogy mi épül itt, mit látnak majd a látogatók – hangsúlyozta Derce Tamás újpesti polgármester. Újpestről sokáig azt mondták: „proli város", pedig itt már egyetem is működik. Ez a létesítmény nagyon fontos, hiszen rengeteg turistát fog ide vonzani, ezért a város minden segítséget megad, hogy a szálloda és a fürdő minél zavartalanabbul, tökéletesen működhessen.

RAMADA PLAZA AQUAWORLD SZÁLLODA

Szobák összesen 309 lakóegység

Főépület:

–        201 twin

–        20 double

–        28 junior suite

–        2 mozgássérült

–        8 lakosztály

–        2 elnöki lakosztály

Apartmanház:

–        24 kétszobás apartman

–        24 háromszobás apartman

Rendezvénytermek –       összesen 14 szekcióterem, 1380 m2, természetes fény, mobil falak,beépített vetítővászon, közvetlen internet kapcsolat

Első emelet:

–        Bálterem: max. kapacitás 550 fő, 5 szekcióteremre osztható

–        Bankett Lobby: 5 szekcióteremre osztható

–        terasz

Nyolcadik emelet:

–        Executive Lounge: 380 m2, 4 szekcióteremre osztható

–        2 panoráma terasz

Vendéglátás

–        Éttermek: büfé étterem, á la carte étterem, különterem

–        Lobby bár

–        pub

–        pool bár

–        Executive Lounge

–        Szórakoztatóközpont: bár, játszóház, játékterem, kártyaszoba, biliárd,

–        darts, moziszoba, szivarszoba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük