2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Nyárköszöntő

4 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/13990"><img class="image thumbnail" src="/files/images/muv-ny-1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span></strong>Nyárköszöntő találkozóra hívta az utazásban, idegenforgalomban, sajtó területén tevékenykedő partnereit a budapesti Művész étterem. Több volt ezt a tapasztalatok megbeszélését segítő egyszeri alkalomnál. Az este folyamán meglepetésekben sem volt hiány.</p><p>

 

muv ny 1.thumbnailNyárköszöntő találkozóra hívta az utazásban, idegenforgalomban, sajtó területén tevékenykedő partnereit a budapesti Művész étterem. Több volt ezt a tapasztalatok megbeszélését segítő egyszeri alkalomnál. Az este folyamán meglepetésekben sem volt hiány.

 

muv ny 1.thumbnailNyárköszöntő találkozóra hívta az utazásban, idegenforgalomban, sajtó területén tevékenykedő partnereit a budapesti Művész étterem. Több volt ezt a tapasztalatok megbeszélését segítő egyszeri alkalomnál. Az este folyamán meglepetésekben sem volt hiány.

kleininger.thumbnailNéhány hónappal ezelőtt, a tavaszköszöntő találkozó után még azt gondolhattuk: egy ügyes ötletről van szó csupán, amivel az étterem a nyitás környékén törvényszerű ismertség-hiánnyal kívánt megküzdeni. Már akkor látszott, hogy a két művészeti ág egyidejű bemutatkozásával színesített rendezvény sikeres lesz, ám hasonló folytatásra nem számítottunk. Egy fiatal festő és egy musical előadó csapat szerepelt az április közepén tartott esten – telt ház előtt. Most a hasonlóság mindössze annyi volt, hogy a falakat ugyancsak egy fiatal festőnő, Kleininger Lilla képei díszítették és a műsor második részében is volt szerepe a zenének.

muv ny 2.thumbnail A Művész étterem vezetői jó érzékkel döntöttek, amikor egy rendkívül sokoldalú ifjú tehetség számára teremtettek bemutatkozási lehetőséget, egy őt még nem ismerő közönség előtt. Kleininger Lilla a NOVUS Gimnáziumban megkezdett képzőművészeti tanulmányait az Ezüst Holló Rajziskolában folytatta. Az Ars Hungarica Művészeti Szakiskolában a festő szakot 2001-ben végezte, majd 2004-ben mint animáció- és játékfilmkészítő végzett a NOVUS Médiaintézetben. Még ugyanebben az évben csatlakozott a DNS Egyesülethez, ahol képzőművészeti eszközökkel népszerűsítik a környezettudatos gondolkodást, leginkább általános iskolákban, gimnáziumokban, illetve kiállításokon és rendezvényeken.

muv ny 3.thumbnail Az Egyesület – egyebek között – célul tűzte ki a planetáris tudatú nemzedék kinevelésének elősegítését, az alkotó- és előadóművészetek terén mutatkozó tehetségek felkarolását és támogatását, ezen túlmenően a nemzeti hagyományok ápolását, népszerűsítését. Lilla képeit erre a kiállításra a Művész étterem különleges adottságai, hangulata alapján válogatták össze, talán pont emiatt lett ennyire nőies, nyárias – nyugodtan kijelenthetjük – életvidám, szárnyaló a bemutatott művek együttese. A művésznő alkotásaival más éttermekben és szórakozóhelyeken is találkozhatunk, például a Pizza Hut, a Garázs Café, de cégek, akár a Procter and Gamble és az Old Spice is felhasználja néhány motívumát.

malova vivienA bevezetőben említett meglepetés mindjárt a tárlat hivatalos megnyitása után következett. Ezúttal nem énekesek léptek a közönség elé, hanem egy táncos. Az anyai részről magyar, apai oldalról macedón Malova Vivien az első táncmozdulatokat ötéves korában, az édesanyjától tanulta, aki elismert kötéltáncosként, artistaként járta be a világ színpadait. Tanulmányait kilencévesen kezdte meg a Skopje-i Balett Intézetben. Tizenkét-évesen került Magyarországra, ahol az egyik mestere Markó Iván volt. Folytatott zongora- és énektanulmányokat is hét évig, közben az egyik legkedvesebb elfoglaltsága a selyemfestés lett. A hastáncra huszonhárom éves korában talált rá.

tanc tan.thumbnail Ismereteit neves külföldi művész-tanároknál fejleszthette tovább, míg végül eljutott a kairói hastáncfesztiválra is. Ma már ő is tanít, a hastánc iránt érdeklődők a Vivien Oriental Stúdióban leshetik el tőle e nem mindennapi művészet mesterfogásait. A nyárköszöntő találkozó vendégeit – túlzás nélkül mondhatjuk – valóban pillanatok alatt elkápráztatta, mert a máshol megszokott vonaglás, rázogatás helyett a zenével tökéletes összhangban lévő, finom mozgásokat mutatott. Végül felajánlotta, hogy önként jelentkezőknek megtanít néhány alapelemet. Bármennyire is meglepő, a szép számmal jelen volt ifjú hölgyek között egyetlen vállalkozó sem akadt, a társaság becsületét végül egy férfi mentette meg. Mondani sem kell, óriási sikere lett!

A találkozó ezek után kitűnő hangulatban folytatódott, ahol némi falatozás, kortyolgatás közben lehetőség nyílt szakmai, üzleti megbeszélésekre is.

Kleininger Lilla kiállítása Budapesten a XIII. kerületben, a Vígszínház utca 5-ben lévő étteremben tekinthető meg, naponta 12 és 23 óra között.

http://www.muveszetterem.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.