2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Nyáron sem pihen az Operabál

3 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/13756"><img class="image thumbnail" src="/files/images/gyereknap-1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> </strong>Az Operabál történetéhez a kezdetektől hozzátartozik a jótékonyság hagyománya. Eddig az operabáli jótékonysági célkitűzések közt leginkább a kultúra és az egészségügy támogatása szerepelt, az idén a kör kibővült.</p><p>

 

gyereknap 1.thumbnail Az Operabál történetéhez a kezdetektől hozzátartozik a jótékonyság hagyománya. Eddig az operabáli jótékonysági célkitűzések közt leginkább a kultúra és az egészségügy támogatása szerepelt, az idén a kör kibővült.

 

gyereknap 1.thumbnail Az Operabál történetéhez a kezdetektől hozzátartozik a jótékonyság hagyománya. Eddig az operabáli jótékonysági célkitűzések közt leginkább a kultúra és az egészségügy támogatása szerepelt, az idén a kör kibővült.

2.operabál nyermeknap 2008.A bál rendezői már 2007-ben bejelentették, hogy ezer gyereket fognak vendégül látni és műsorral szórakoztatni a budapesti Állatkertben. Ígéretüket be is tartották, a szülő nélkül felnőni kényszerülő gyermekek számára rendeztek látványos gyereknapi mulatságot a Fővárosi Állat és Növénykertben 2008. május 26-án. A gyerekek délután egy és két óra között érkeztek, először üdítővel kínálták őket a szomszédos „elefántos" étterem, vagyis a Gundel pincérei. A különleges vendégeket ellátták egy Operabálos karszalaggal, hogy ezzel megkülönböztessék őket a többi látogatótól.

gyereknap 3.thumbnailA gyerekek csoportonként megkapták az egész napi programot és egy térképet. Ez utóbbin bejelölték azokat a pontokat, ahol úgynevezett zoo-pedagógusok meséltek mindenféle érdekességeket az állatkert lakóiról az érdeklődőknek. Persze a legérdekesebb történet sem ér fel azzal az élménnyel, amikor meg lehet érinteni, meg is lehet simogatni néhány állatot. A rendezők gondoskodtak arról, hogy – a biztonsági előírások betartása mellett – minél több gyereknek erre is lehetősége nyíljon. Nem csoda, ha gyorsan kiderült: sokan vannak, akik még életükben nem találkoztak egyik – másik állattal.

gyereknap 4.thumbnail Az ország különböző tájairól érkezett, otthonokban élő, közel ezer kisiskolást négy órától két turnusban, a Noé Arénában gyermeknapi finomságokkal várták. Boldogan fogyasztották a Gundelban frissen készül, sok-sok tálcányi süteményt és a többi édességet, szerencsére volt belőlük bőven. Nehéz lett volna eldönteni, hogy az állatokkal való ismerkedésnek, az uzsonnának vagy az utána következő műsornak volt-e nagyobb sikere. Az uzsonna után ugyanis, öt órakor elkezdődött egy zenés-táncos műsor, melyben Marcipán cica, Zsámár Kati, Gay Tamás szórakoztatta a hálás közönséget.

5.operabál nyermeknap 2008.A februári Operabál közönsége jól tudja, hogy a báli előkészületek során fontos szerepe van Keleti Andreának és fiatal táncosainak. Nos, az ismert táncművész jelen volt a gyermeknapi délutánon is. Andrea közreműködésével még meg is táncoltatták az ifjúságot.

Végül este hétkor, mikor elérkezett a búcsú pillanata, természetesen senkit sem engedtek el üres kézzel. Az ajándékcsomagba egy szép könyv – az Egri Csillagok színes képregény változata – és egy kis útravaló nyalánkság került. A rendezők bíznak abban, hogy a gyerekeknek sok szép élményt tudtak nyújtani, és emlékezetes marad számukra az operabáli gyereknap.

Ez a nap csak Róluk szólt.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.