Kelemen Zéno: Saját vonalKelemen Zéno: Saját vonal 

Kelemen Zénó 1972-ben született fiatal szobrászművész 1995-2001 között végezte a Képzőművészeti Egyetemet. Saját Vonal című műve egy kortárs művészeket bemutató kiállítás-sorozat részeként a MOM Parkban található Park Galériában látható március harmadikáig.

Kelemen Zéno: Saját vonalKelemen Zéno: Saját vonal 

Kelemen Zénó 1972-ben született fiatal szobrászművész 1995-2001 között végezte a Képzőművészeti Egyetemet. Saját Vonal című műve egy kortárs művészeket bemutató kiállítás-sorozat részeként a MOM Parkban található Park Galériában látható március harmadikáig.

A kiállítást szervező Molnár Anni Galéria tulajdonosa Molnár Anni nyilatkozott a tárlat-sorozatról:

„A Molnár Anni Galéria szervezésében tavaly októberben Park Galéria elnevezéssel kortárs művészetet bemutató kiállítás-sorozatot indított a MOM Park. A látogatók két havonta egy-egy új műtárggyal találkozhatnak, betekintést kapva a magyar szobrászat különböző irányaiba. Gaál Tamás Munkácsy-díjas szobrászművész sikeres nyitótárlata után most a fiatal generációt képviselő Kelemen Zénó és Saját vonal című alkotását ismerheti meg a közönség. A rendezvény elsődleges célja, hogy közelebb hozza a kortárs szobrászatot az érdeklődőhöz, azokhoz is, akik egyébként nem látogatnak el galériákba, múzeumokba.

Kelemen Zéno: Saját vonal - részletKelemen Zéno: Saját vonal – részlet

A MOM Park belső terében (Fórum tér felőli bejáratnál) található Park Galéria különleges helyszín szobrok bemutatására, hiszen az alkotások itt sokkal több irányból, nézőpontból: távolról, közelről, felülről, oldalról, alulról tekinthetőek meg, mint egy hagyományos kiállítótermi szituációban. Úgy véljük, hogy egy bevásárlóközpontban is lehet létjogosultsága a képzőművészetnek, amennyiben az kulturált környezetben minőséget tud bemutatni az érdeklődőknek, amihez ez esetben nem fér kétség. A kiállítások szakmai színvonalát a kiállítások kurátora a Molnár Anni Galéria biztosítja. Az alkotások mellett információs tábla segíti a közönséget a művek értelmezésében. A kiállítások 2008 szeptemberéig láthatóak minden nap reggel 7 és éjjel 1 között."

Kelemen Zénó fiatal szobrászművész a Képzőművészeti Egyetem elvégzése után egyéni és csoportos kiállítása mellett számos díjat is kiérdemelt. 1999-ben a Deutsche Telekom Díjat, 2006-ban a Derkovics Gyula Ösztöndíjat, és 2007-ben a Római Magyar Akadéma Ösztöndíját kapta meg. Munkái megtalálhatók többet között olyan gyűjteményekben, mint a MATÁV RT, az OTP, Terracotta Kft gyűjteményei, vagy számos magángyűjtemény.

A mű melletti információs táblán olyan érdekes információkat olvashatunk a műről, mint például a következő is: „a kifaragott nikecellt műgyantával borítja, majd addig csiszolja, amíg súrlófényben lágy felületet nem ér el. A gondosan ápolt felületen vad és kérlelhetetlenül sorakozni parancsolt ceruzavonások sűrűsödnék grafitfaktúrává. Az elsatírozással azonban létrejön valami."

Kelemen Zénó Saját vonal című műve megtekinthető március harmadikáig a MOM Parkban, mely a XII. Alkotás utca 53. szám alatt található, és mely nyitva minden nap reggel 7 és éjjel 1 óra között.

A mű adatai: 2007, grafit, vegyestechnika, 300x120x180.

http://www.kelemenzeno.com/

http://www.molnarannigaleria.hu/

http://www.mompark.hu/

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük