2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sziget fesztivál 2007 augusztus 8-15 Budapest Hajógyári Sziget

5 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/3951"><img class="image thumbnail" src="/files/images/sziget_0.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.sziget.hu" title="www.sziget.hu" width="100" height="31" /></a><span style="width: 98px" class="caption"> <p><strong><a href="http://www.sziget.hu/">www.sziget.hu</a></strong></p></span></span><p>2007. augusztus 8-tól 15-ig könnyû- és komolyzenei koncertekkel, tánc- és színházi programokkal, mûvészeti elõadásokkal és vidám nyári hangulattal immár 15. alkalommal várja a Sziget Fesztivál a szórakozni vágyó belföldi és külföldi közönséget.</p><p>

  www.sziget.hu

www.sziget.hu

2007. augusztus 8-tól 15-ig könnyû- és komolyzenei koncertekkel, tánc- és színházi programokkal, mûvészeti elõadásokkal és vidám nyári hangulattal immár 15. alkalommal várja a Sziget Fesztivál a szórakozni vágyó belföldi és külföldi közönséget.

  www.sziget.hu

www.sziget.hu

2007. augusztus 8-tól 15-ig könnyû- és komolyzenei koncertekkel, tánc- és színházi programokkal, mûvészeti elõadásokkal és vidám nyári hangulattal immár 15. alkalommal várja a Sziget Fesztivál a szórakozni vágyó belföldi és külföldi közönséget.

 A Magyar Turizmus Zrt. az idei évben is aktívan közremûködik a multikulturális fesztivál népszerûsítésében, a rendelkezésre álló összes marketingeszközét felhasználja annak érdekében, hogy minél többeket csábítson a Szigetre, Budapestre, Magyarországra. Az MT Zrt. tanulmányút szervezésével, koncertsorozatokkal, plakátokkal, szórólapokkal, médiamegjelenésekkel hívja fel a figyelmet Közép-Európa egyik legnagyobb kulturális rendezvényére.

A hazai közönség számára a Szigettel kapcsolatos információk a nemzeti turisztikai marketingszervezet honlapján (www.itthon.hu), a júniusban indított ifjúsági honlapon (www.itthonotthonvagy.hu) és az országos Tourinform hálózat irodáiban is elérhetõek.

Az évek óta megrendezésre kerülõ és nagy népszerûségnek örvendõ nemzetközi újságírói tanulmányutat a Zrt. az idei évben is megismétli, 8 ország 18 újságírójának és riporterének részvételével. Olyan neves médiumok képviselõi érkeznek augusztus 7-11. között hazánkba, mint az osztrák Visa Magazin, az ukrán MTV Music Television, a cseh Magazín Travel Digest, a dán Jyllands Posten, a német Presse Agentur, a Radio X Frankfurt vagy az izraeli Yedioth Ahronot lap. A hagyományos tanulmányút mellett az MT Zrt. közremûködésével a Fesztiválra érkezik többek között a francia MTV Music Television forgatócsoportja, a Le Monde újságírója, a spanyol Telecinco TV forgatócsoportja és az ukrán Mir Turizma magazin munkatársa is.

A Fesztivál koncertjei mellett az újságírók számára számos érdekes programot szervez az MT Zrt. Az érkezést követõ napon ?Budapest-retro" jeligével a vendégek ellátogatnak a Szoborparkba, a Millenárisra és a fõváros retro üzleteibe. Emellett szentendrei városnézés, kenuzás a Dunán és további aktív, kulturális és gasztronómiai programok gondoskodnak arról, hogy az itt-tartózkodás minél emlékezetesebb legyen.

A Magyarország szempontjából fontos küldõpiacokon a Zrt. erõteljes marketingkommunikációval járul hozzá az esemény sikeréhez. A fesztivál németországi népszerûsítése érdekében a rendszeresnek mondható Sziget-tanulmányút mellett 10 német és osztrák újságíró külön tanulmányút keretében érkezik hazánkba augusztus 10-12. között. A Zrt. emellett számos németországi rendezvényen szórólapok segítségével is tájékoztatta a nagyközönséget az augusztusi programról. Ausztriában a Zrt. sajtókapcsolatait hívta segítségül: a Szigetet népszerûsítõ cikkek jelentek meg a Faktum, Kurier, Jazzeit lapokban, internetes hirdetések kerültek elhelyezésre a külképviselet és több osztrák partner honlapján.

Nagy sikert aratott az a június 14-én tartott koncert is, amelyet magyar zenekarok és DJ-k fellépésével rendeztek a Sziget Fesztivál népszerûsítése érdekében Hollandiában. A koncerten közel nyolcszázan hallgatták népszerû magyar elõadók zenéjét. A fellépések helyszínén turisztikai standot állított fel a Zrt., ahol a magyarországi ifjúsági programokról is tájékozódhattak a holland fiatalok. A rendezvénnyel egy idõben, a Magyar Turizmus Zrt. együttmûködésével kiadták a Hungarian Hot Summer programfüzetet, amely a Sziget Fesztivál mellett további nyári ifjúsági fesztiválok programjait is népszerûsíti.

Franciaországban a Zrt. tájékoztató-programfüzet terjesztésével, szórólapokkal, a nyomtatott és elektronikus médiában megjelenõ hirdetésekkel, nyereményjátékkal hívta fel a figyelmet a multikulturális eseményre. A párizsi metróban július elsõ két hetében 200 db 100*150 cm-es plakátot is kihelyeztek, amelyen szintén a Fesztivál kapta a fõszerepet. Az MT Zrt. közremûködésével a Párizsi Magyar Intézet különleges nyelvtanfolyamot hirdetett meg: a nyelvi akadályok leküzdése érdekében magyarul tanulhattak a Szigetre ellátogató franciák.

A Sziget Szervezõirodával együttmûködésben Ukrajnában és Olaszországban is koncertsorozattal népszerûsítette a zenei fesztivált a Zrt. Sziget Pre Party in Ukraine néven három, a Szigeten is fellépõ zenekar adott koncertet május-június folyamán Ukajnában. A koncerteken a zenészek a hazai Sziget Fesztiválra invitálták a közönséget. Az akció nagyszabású sajtótájékoztatóval indult, amelyet követõen öt televíziós csatorna, és számos lap is hírt adott az eseményrõl.

Olaszországban egy, az egész országot behálózó koncertsorozat keretében csábították az olasz fiatalokat a Hajógyári-szigetre. Az olaszországi Sziget Sound Festival rendezvénysorozat állomáshelyei között szerepelt a tíz legjelentõsebb olasz nagyváros. A Szigetet népszerûsítõ akció keretében olasz zenekarok versenyeztek egymással, a legjobb fellépõ nyereménye bemutatkozási lehetõség a budapesti Sziget Fesztiválon.

A május 19-én Oroszországban megrendezett Európa Napon az MT Zrt. standjának fõ témája a Fesztivál volt, amelyen plakátokkal, szórólapokkal hívta fel rá a figyelmet, valamint vetélkedõt szervezett a nagyközönség számára.

A különbözõ akciók, kampányok mellett számos külföldi lap adott hírt a Szigetrõl, többek között a svéd Allt om Resor utazási magazin, a holland Metro hírújság és a szintén holland CJP Magazine, az orosz Bolsoj Gorod és a  Tourbusiness szakmai lap, valamint az orosz TTG is.

http://www.sziget.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.