A Down Egyesületet támogatják azok, akik a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon május és június hónapban.

A Down Egyesületet támogatják azok, akik a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon május és június hónapban.

A Down Egyesület – amelyet Down-szindrómás gyermeket nevelő szülők alapítottak – azért küzd, hogy megismertesse és elfogadtassa a társadalommal ezeket a gyermekeket és elérje, hogy azok a szülők, akik ilyen helyzetbe kerülnek, elfogadják és felneveljék saját gyermeküket, csökkenjen az elhagyott újszülöttek száma.

Magyarországon minden 600. születésre jut egy Down-baba, évente körülbelül 160-an érkeznek a világra ezzel a kromoszóma-rendellenességgel. Közülük minden harmadik gyermeket a kórházban hagynak, szüleik lemondanak róluk. Ők – évente mintegy 50 újszülött – többnyire állami gondozásban nőnek fel. Pedig megfelelő korai fejlesztéssel ezek a gyermekek ép társaikhoz hasonló életet tudnak élni. Megtanulnak írni, olvasni, számolni, felnőttként munkát vállalhatnak, be tudnak illeszkedni a társadalomba.

A Down Egyesület az Adományvonal hozzájárulásaival az ország észak-keleti régiójában egy Korai Fejlesztő Központ felépítésének anyagi hátterét szeretné megteremteni.

A Magyar Telekom az Adományvonal mellett a Down Egyesületet és a központ felépítését támogatta azzal is, hogy áprilisban Down-szindrómás gyermekek képeiből rendezett kiállításnak és aukciónak adott otthont.

A hetedik éve működő Telekom Adományvonal (1788) a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el, a hívás és az sms-küldés ára 100 forint. Domino előfizetésről kezdeményezett hívás kivételével az összeg áfamentes. A két hónap alatt beérkező hívások ára a hívók adományaként teljes egészében a Down Egyesületé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük