2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

TISZA HETE – rendezvénysorozat

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/14250"><img class="image thumbnail" src="/files/images/fedolap.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.tiszahete.hu" title="www.tiszahete.hu" width="69" height="100" /></a><span style="width: 67px" class="caption"><strong><a href="http://www.tiszahete.hu/">www.tiszahete.hu</a> </strong></span></span><p>2008. június 16-án a Magyar Turizmus Zrt.  területi egységei,  az Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság, a Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság,  valamint a Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda közös sajtótájékoztatót tartott  a szolnoki Tisza ligetben lévő Garden Hotelben a 2008. június 21-28. között megrendezésre kerülő TISZA HETE  c. rendezvénysorozatról. </p><p>

 www.tiszahete.huwww.tiszahete.hu

2008. június 16-án a Magyar Turizmus Zrt.  területi egységei,  az Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság, a Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság,  valamint a Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda közös sajtótájékoztatót tartott  a szolnoki Tisza ligetben lévő Garden Hotelben a 2008. június 21-28. között megrendezésre kerülő TISZA HETE  c. rendezvénysorozatról.

 www.tiszahete.huwww.tiszahete.hu

2008. június 16-án a Magyar Turizmus Zrt.  területi egységei,  az Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság, a Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság,  valamint a Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda közös sajtótájékoztatót tartott  a szolnoki Tisza ligetben lévő Garden Hotelben a 2008. június 21-28. között megrendezésre kerülő TISZA HETE  c. rendezvénysorozatról.

A tájékoztatón megjelent

Katona Ilona  marketingigazgató (Észak-alföldi Ig.),  Molnár Anita marketingigazgató (Tisza Tavi Ir.) , Sztojanovics Kristóf  termékcsoport igazgató,  MT Zrt.,  Lovas Attila  műszaki igazgatóhelyettes,  Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi Vízügyi Igazgatóság) és Szabó István,  Szolnok város alpolgármestere.

katona ilona  marketingigazgatóKatona Ilona marketingigazgatóA Zrt. kezdeményezésére létrejövő rendezvény a 2008-as „Vizek Éve"  címszóval jellemzett kampányévhez kapcsolódik,  a programsorozatban kívánják bemutatni a Tiszához kapcsolódó turisztikai kínálatot. 

Az egyhetes programsorozathoz 22 partmenti település csatlakozott, így elmondható;  a folyó teljes magyarországi szakasza várja a Tisza jelenlegi és leendő rajongóit. 

A MT Zrt. vezetői rámutattak, a Vizek évében könnyű dolognak számított a témához kapcsolódó összefogás, Magyarország bővelkedik termál és élővizekben.  Eldőlni látszik a tenger vagy itthoni üdülés kérdése is, erősödnek az itthoni pozíciók, a tengerparti időtöltés nem olcsóbb, a szolgáltatások kiterjesztésében van még tennivalónk, kihasználva a vízpart és a sport lehetőségeit.  A jelenlegi kampányév és a 2009-es „kulináris év" így lehet sikeres.

a szálloda teraszaA szálloda teraszaAz idei turizmus kampány sikerét segítik  a 3 = 4 akciók,  az egy-két-három napos túrák meghirdetése, a vizitúrákról szóló összesített brossura (benne a Tisza-tavi lehetőségek) és az óriásplakátok Budapesten és vidéken, az épület-takaró hirdetmények az olimpikonokkal.  Nagy lehetőségek vannak a honlapon való megjelenésben, naponta ezren látogatják, s 80%-uk új látogató.  Az élővizek védelmére a korábbi tisztogatási akció már két éve sikeres volt, most pedig új lendületet ad az ügynek az idevágó törvény létrejötte.

Különösen nagy reményeket fűznek a 3D reklám-útfestésekhez, az alkotók betanítását külföldről jött szakemberek segítették, az első mű a budapesti Liszt Ferenc téren látható.

Szabó István  alpolgármester szólt a város gazdag kulturális életéről, méltatta a három régió összefogását és emlékeztetett, a rendezvénysorozatban a város agglomerációja is érdekelt, pl. a 3. Tiszavirág-fesztivál sikerében, a Rock-koncert megrendezésében, a júliusi Liget-fesztiválban, a „Tisza Parti nyár" operet- musical és  magyarnóta koncertjeiben, stb.  

1887 szeptember 1-én érte el a vasút Szolnokot, megünneplik az évfordulót,  sor kerül a Gulyás-fesztiválra, a Néptánc-hálóra és az Őszi művészeti hetekre. A gazdag programkínálat kiemelkedő eseményének tekintik a Tisza Hete sorozatot, a rekord-kísérlettel pedig hagyományt akarnak teremteni.

Lovas Attila  vízügyi műszaki igazgatóhelyettes emlékeztetett;  június 29. a Nemzetközi Duna Nap, a nemzetközi programba jól illeszkedik a Tisza Hete esemény, ami a Duna vízgyűjtő területének egyik fő folyójáról szól. Elkészítenek egy térképet a magyar árterekről, ezen láthatóvá teszik a hazai ártereket; tanulságos látvány – az ország egyharmada-egynegyede ebbe a kategóriába sorolható!  A Vízügy maga is szervez vizitúrákat a vízgyűjtő csatornán, szakmai ismeretterjesztés céljából.  Támogatják a horgászat tevékenységét, különös tekintettel a növényevő halakra, amelyek „tevékenységükkel" segítik a csatornák falának épségét megtartani.

Molnár Anita marketingigazgató ismertette a TISZA HETE program menetrendjét:

2008. június 21. 11. óra:   a rendezvény hivatalos megnyitója  Szolnokon,  az új Szolnoki-Plázson,

június 22.:    a rendezvénysorozat fő attrakciója, a Tiszai Nagy Vízitúra és Guiness Rekord kísérlet,

amelynek keretében egy időben (9.00 – 11.00 között) a legtöbb vízre szállót várják a Tiszára.

A rekordkísérletben való részvételre minden érdeklődőt várnak a csatlakozott települések szabadstrandjain, ill. komp-átkelőhelyein felállított regisztrációs helyeken, itt kapják meg a szervezőktől a vízjárműveket, amelyekkel

legalább 15 percig kell a vízen tartózkodniuk.

A regisztrációs helyek:

Tiszabecs – Szatmárcseke – Tivadar – Vásárosnamény –  Dombrád – Tokaj – Tiszafüred – Abádszalók – Tiszaroff – Poroszló – Kisköre – Sarud – Tiszacsege – Tiszadorogma – Tiszanána – Kőtelek- Nagykörű – Szolnok – Tiszakürt – Tiszakécske – Csongrád – Szentes – Mindszent – Szeged – Mindszent – Csongrád – Szeged.

A rekordkísérlet hivatalos képviselője (rekordok.hu) az eredményt  június 22-én  16:00 órakor hirdeti ki az Abádszalóki Szabadstrandon.

A TISZA HETE program további eseményei:

Tiszai Nagy Vízitúra – Tiszabecs,  június 22.

Szatmárcsekei Hagyományőrző Napok – Szatmárcseke,   június 27-28.

Tisza-Party 2008 – Vásárosnamény,   június 15 – augusztus 20.

Strandlabda, Foci verseny –  Dombrád,  június 28.

V. Heves Megyei Kakas-szépségverseny és Bográcsfesztivál –  Poroszló,  június 20 – 22.

A tiszacsegei Hagyományőrző Néptánc Egyesület műsora –  Tiszacsege,  június 22.

Tisza-tó Fővárosa Kupa Országos Nyílt 24 órás Amatőr Horgászverseny –  Tiszafüred,  június 28 – 29.

IX. Tisza -tavi Nemzetközi Művésztelep és Fesztivál –  Abádszalók,  június 16-21.

Tiszaroffi Komphúzó verseny  – Tiszaroff,  június 22.

Tisza-tavi fáklyás, lampionos csónakázás – Poroszló,  június 21-22.

Kiskörei Dalos Nap – Kisköre,  június 22.

Tiszavirág Ünnep – Tiszaörvény,  június 21-22.

I. Kőteleki Kérész Fesztivál – Kőtelek,  június 20-22.

Tisza-Hete – Nagykörű,  június 21-27.

Virágzó Tisza Napja – Fegyvernek,  június 25 – 29.

III. Tiszavirág Fesztivál – Szolnok,  június 24-29

Éjszaka a Tiszakürti Arborétumban – Tiszakürt,  június. 21.

Jubileumi Sportnap a Tisza-parton – Tiszakécske,  június 21.

Mindszent Város programjai – Mindszent,  június 22-28.

Szőregi Rózsaünnep – Szőreg,  június 21.

Szegedi programok:

     Múzeumok éjszakája, Éjszakai kalandtúra a Füvészkertben, Éjszakai séta a Vadasparkban – 2008. június 21-22.

http://www.tiszahete.hu/

Harmat Lajos

Foto: Lenhardt Ibolya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.