2024.április.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tojással fogadva: Steve Ballmer

4 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/13118"><img class="image thumbnail" src="/files/images/P1010046.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="Ballmer a Parlamentben" title="Ballmer a Parlamentben" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Ballmer a Parlamentben</strong></span></span>Délelőtt a Parlament, békében nyugalomban telt el. Még az olykor agressziv újságírók, bár sokan voltak, mérsékelték magukat. Elvégre két nagy részvénytársaság vezetője találkozott: Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság Zrt vezetője találkozott Setve Ballmer-el a Microsoft elnökével, hogy aláirják a támogatási és segélynyújtási egyezményt.(Erről az eseményről <a href="/node/13175" title="Steve Ballmer a Parlamentben: a hazai TITAN Keretprogram ">Steve Ballmer a Parlamentben: a hazai TITAN Keretprogram </a>című cikkünkben számotunk be részletesen.)</p><p>

 

ballmer a parlamentbenBallmer a ParlamentbenDélelőtt a Parlament, békében nyugalomban telt el. Még az olykor agressziv újságírók, bár sokan voltak, mérsékelték magukat. Elvégre két nagy részvénytársaság vezetője találkozott: Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság Zrt vezetője találkozott Setve Ballmer-el a Microsoft elnökével, hogy aláirják a támogatási és segélynyújtási egyezményt.(Erről az eseményről Steve Ballmer a Parlamentben: a hazai TITAN Keretprogram című cikkünkben számotunk be részletesen.)

 

ballmer a parlamentbenBallmer a ParlamentbenDélelőtt a Parlament, békében nyugalomban telt el. Még az olykor agressziv újságírók, bár sokan voltak, mérsékelték magukat. Elvégre két nagy részvénytársaság vezetője találkozott: Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság Zrt vezetője találkozott Setve Ballmer-el a Microsoft elnökével, hogy aláirják a támogatási és segélynyújtási egyezményt.(Erről az eseményről Steve Ballmer a Parlamentben: a hazai TITAN Keretprogram című cikkünkben számotunk be részletesen.)

Lényeg ami a lényeg:  a bölcsőtől a koporsóig, a digitális írástudás jegyében Microsoft technológián nőjenek fel polgáraink, a Microsoft viziójának jegyében. Mint egy kérdésre adott válaszban elhangzott: a Campus programban ugyan megjelennek más technológiák is. De…

De éppen akkor betegedett meg annak a magyar pernek a bírája, ami az ezzel kapcsolatos közbeszerzési perben ítélkezett volna. Majd egyszer, kitűzik a tárgyalást, és majd egyszer születik ítélet is. Természetesen jóval a törvényes határidőn túl. A ház előtt a többi operációs rendszerben érdekelt cégek morogva vették mindezt tudomásul és nyilatkoztak azon kevés közmédiumnak, aki kiíváncs volt a Jus Murmurandi hangjára.

De félre bú és bánat, Ballmer a Corvinus egyetemre ment, hogy megtartsa a Microsoft jővő-vizió aktuális szeánszát. Ekkor azonban megismétlődött a történelem, s most Magyarország egyik egyetemi polgára volt a történelem csináló.

A Microsoft történetében nem az első eset, hogy vezetőjét, vélemény nyilvánító, de különben teljesen ártalmatlan támadás éri. Bill Gates vezért, a Microsoft alapító atyját 1998 február 4-én Belgiumban érte a habostorta attack. Nos Ballmer urat itt a Corvinus Egyetemen nem sokkal azután, hogy átvette diszdoktori címét, szintén elérte a Vox Populi keze. Éppen hogy elkezdte a Te változtatod meg a világot-Microsoft vízióját, hidetvén a bináris evangéliumot Billy Gates szerint. Ekkor a közönség soraiból felállt egy fital közelebb ment, majd a zsebében gondosan őrizgetett tojásokat igyekezett a Microsoft jelenlegi vezéréhez hozzávágni. Angolul tudott a fiatalember, de célozni nem, a tojások   a kivetítő vászonját és a falat találták el. A fiatalembernek nem tetszett egy bizonyos nagyértékű, Microsoft licencekre irányúló közbeszerzés.

Ballmer nem vesztette el lélekjelelétét, lebukott a pulpitus mögé, míg a fiatalember a magyar adófizetők pénzének hűlt helyét firtatta tojásaival. Amint a munició elfogyott, a termet a véleményt nyilvánító elhagyta. Ballmer meg vizionálhatta a Microsoft megoldásait a jövő problémáira. Ami fontos megállapítása volt: az emberek szoftvert nem a tudása, hanem az általa sugárzott image miatt választják, ezért is fut az office annyi gépen. Meg mutogatott pár alkalmazást is, telekonferenciára, sőt olyan – szerintünk semmire sem jó, csak pofás szoftvert is – ami a WEB hireket és oldalakat a hagyományos papír oldalak formájára alakítja. Ballmer nem cáfolt rá önmagára. Amit mondott élvezetesen, nagy átéléssel mondta. A szakemberek vették észre, szegény csőlátását, azaz mindent a Microsoft részvényeseinek profitja szemszögéből vizionál és mutat be. Aki nem volt szakember, csak közgazdűász az elvezte az előadást. No meg egyes topikokból láthatóan a WEB közvetítést is. Arról Ballmer nem tehet, hogy budapesti látogatása ezentúl a Nagy tojásdobálás néven vonul be a Netpolgárok emlékezetébe. A világ egy pillanatra megint Budapestre figyelt.

Mindenestre a tojásos vélemény nyilvánító az illetlenségen kívül nem követett el mást bűnt, hiszen Magyarországon több bírósági ítélet kimondja: a zöldéségekkel és tortával való dobálódzás az állampolgári vélemények kinyilvánításának elfogadott és társadalom konform eszköze.

http://www.mobilport.hu/?r=14371

http://www.pdamania.hu/content/11679/

http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=102510

http://index.hu/tech/uzlet/ballmer08051/

http://uzlet.pcworld.hu/story.php?sid=11306

http://www.mfor.hu/cikkek/Tojaszaporral_fogadtak_a_Microsoft_fonoket_a_kozgazon.html

http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=222843&fr=hk

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.