SharpA SHARP év végén kezdi el az Osakához közel fekvõ Sakaiban (Japán) a világ legmodernebb LCD üzemének építését. Az ipari park több mint 1 millió négyzetméteren fekszik majd és a legnagyobb vékony filmes napelem gyártósor mellett helyet kapnak benne beszállítók is.

 

 SharpA SHARP év végén kezdi el az Osakához közel fekvõ Sakaiban (Japán) a világ legmodernebb LCD üzemének építését. Az ipari park több mint 1 millió négyzetméteren fekszik majd és a legnagyobb vékony filmes napelem gyártósor mellett helyet kapnak benne beszállítók is.

 

 A létezõ legmodernebb üzem kombinációjával és a vertikálisan integrált gyártással a Sharp jól demonstrálja újítások terén betöltött vezetõ szerepét a jövõ piacain: a fogyasztói elektronika és megújuló energiák területén.

Az Osaka megyei Sakaiban épülõ elsõ 10. generációs LCD panel gyárnak és legnagyobb vékony filmes napelem elõállító üzemnek a létrehozásával a vállalat két technológiai területet társít, megteremtve ezzel a "21. század ipari parkját".  Az üveg borításos technológia, az LCD panel gyártása és a vékony filmes napelem elõállítása során egyaránt megjelenik. Az anyagok és a gépek együttes használatának eredményeképpen kialakuló hatékony gyártási technológiából mind a vékony filmes napelem, mind pedig az LCD panel elõállító részleg profitálni fog. 

A két a létezõ legmodernebb üzem mellett a 1,27 millió négyzetméteren épülõ ipari park olyan beszállítóknak is helyet biztosít, amelyek támogatják a teljes gyártási folyamatokat, és a további infrastruktúrát, idõ és költség elõnyöket biztosítanak a vállalat számára.  A vertikálisan integrált gyártási folyamatoknak köszönhetõen elkerülhetõ a CO2 kibocsátás. Ezzel a Sharp nem csak technológiai újító szerepét hangsúlyozza, hanem támogatja is azon célkitûzését is, hogy környezetbarát vállalatként mûködjön.

Az új LCD panel üzem a világon az elsõ, ahol 8,7 négyzetméteres (2,850 mm x 3,050 mm) alappaneleket fognak gyártanak. Ezek az alappanelek 60 százalékkal nagyobbak azoknál, amelyeket a Sharp jelenleg használ Kameyama II 8. generációs gyárában. Ezekbõl  például akár hat darab 60 hüvelykes, vagy nyolc darab 50 hüvelykes LCD panel is elõállítható lesz.

A legnagyobb napelem gyártó üzemet közvetlenül az új LCD gyár mellett építik. A Sharp évek óta globális piacvezetõ napelem és modul gyártásban, továbbá meghatározó szerepet tölt be világszerte a napenergia hasznosítás népszerûsítése terén.

A polykristályos és monokristályos napelemek mellett a napelem gyártás úttörõje vékony filmes napelemet is gyárt, amelyek különlegesen nagy teljesítményre és   kapacitásra képesek és kevés félvezetõ anyagot használnak. Az új gyárral a Sharp megkezdi ennek a napelem típusnak a tömeggyártását is. A vállalat éves szinten 1, 000 megawatt gyártó volumennel tervez.

 Az új gyár építésének munkálatai idén novemberben kezdõdnek. A gyártás elindításának várható idõpontja 2010 márciusa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük