http://www.kisterez.hu/A budapesti városmissziót megelõzõen Magyarországra érkezik Lisieux-i Szent Teréz ereklyéje. A látogatáshoz kapcsolódóan elkészült a missziók védõszentjének honlapja, a http://www.kisterez.hu/

 

http://www.kisterez.hu/A budapesti városmissziót megelõzõen Magyarországra érkezik Lisieux-i Szent Teréz ereklyéje. A látogatáshoz kapcsolódóan elkészült a missziók védõszentjének honlapja, a http://www.kisterez.hu/

"…egy és egyetlen misszió nem elégítene ki engem, én egyszerre szeretném az Evangéliumot hirdetni mind az öt világrészben egészen a legeldugottabb kis szigetekig… Én nemcsak néhány évig szeretnék misszionárius lenni, hanem a világ teremtésétõl az idõk végezetéig" – olvasható Kis Szent Teréz honlapján. E gondolatok jegyében ?látogat" hazánkba a szent ereklyéje, mely korábban már több mint ötven országban járt. A látogatás részletes programjának külön rovatot szenteltek a weboldal szerkesztõi. Itt egyházmegyérõl egyházmegyére megtalálható, mikor, melyik egyházközség látja vendégül a relikviákat, némelyik helyszínen órára lebontva ismertetik az imaórák, ájtatosságok és szentmisék idõpontját. (Mivel a lista még korántsem teljes, az egyházközségek a webadmin@mail.vhf.hu címre küldhetik el tervezett programjaik ismertetését.)

A kisterez.hu másik, valószínûleg nagy érdeklõdésre számot tartó rovata a Vendégkönyv, ahol mindenkinek lehetõsége nyílik arra, hogy megossza a honlap látogatóival Lisieux-i Terézhez vagy a kármelhez kapcsolódó élményeit, gondolatait.

A weblapon természetesen megtalálható Szent Teréz életrajza, olvashatunk a helyes ereklyetiszteletrõl és a Magyarországra érkezõ ereklyérõl is. A szerkesztõk külön rovatba gyûjtötték egybe a szent közbenjárását kérõ imádságokat, énekeket, a róla szóló könyveket és egy hittanosoknak szánt színdarabot is, melynek forrása Teleki Béla jezsuita szerzetes Szavalókönyve.

http://www.karmelita.hu/Mindazoknak, akik többet szeretnének tudni a kármelitákról, ajánljuk a magyarszéki Sarutlan Kármelita Nõvérek internetes oldalát (http://www.karmelita.hu/), mely szintén nemrégiben készült el. A honlap részletesen ismerteti a pécsi karmeliták hetven éves történetét és a kármelita lelkiséget. A nõvérek az oldalon keresztül meghívót nyújtanak át mindazoknak, akik imádságos elcsendesedésre vágynak, akik szívesen bekapcsolódnak a közösségi liturgiába. A kolostor napirendjéhez és életmódjához alkalmazkodva lehetõség nyílik a magyarszéki Sarutlan Kármalita Nõvérek vendégházaiban a lelki feltöltõdésre.

MKPK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük