MTV2 új HíradóMTV2 új HíradóHétfőtől új Híradót láthatnak az m2 nézői. Az m1 félnyolcas Híradójától tartalmában eltérő, önálló adás a csatorna közönségéhez igazodva nagyobb hangsúlyt fektet a világesemények bemutatására, valamint a gazdasági és kulturális hírekre.

MTV2 új HíradóMTV2 új HíradóHétfőtől új Híradót láthatnak az m2 nézői. Az m1 félnyolcas Híradójától tartalmában eltérő, önálló adás a csatorna közönségéhez igazodva nagyobb hangsúlyt fektet a világesemények bemutatására, valamint a gazdasági és kulturális hírekre.

Az m2 csatorna 2004-es megújulása óta ismétlő csatornából önálló arculattal és markáns tematikával rendelkező tudáscsatornává vált. Az elmúlt évek során az m2-nek stabil nézőtábora alakult ki, és eljutott arra a fejlődési pontra, hogy a nézői igényeknek megfelelően saját Híradót indítson. „Az M2 tartalmi fejlődése most tette indokolttá, műszaki-technikai fejlődése pedig most tette lehetővé, hogy megvalósuljon a csatorna régóta tervezett önálló Híradója" – indokolja döntését Kósa Somogyi György az m2 műsorigazgatója.

MTV2 új Híradó - új díszletMTV2 új Híradó – új díszletA január 28-án induló új Híradó olyan komplex hírműsor, amelynek 25 percében helyet kapnak a bel- és külföldi hírek, a sport, az időjárás-jelentés, illetve egy újítás: az internet illetve a technika világáról szóló hírek. A mindennap fél kilenckor kezdődő új Híradó a hangsúlyt a világesemények bemutatására, valamint a gazdasági és kulturális hírekre fekteti, igazodva az m2 közönségéhez. A kutatások szerint az m2 csatornát többségében magasan kvalifikált, vezető beosztású, jobb anyagi helyzetű, általában értelmiségi nézők választják.

A műsort természetesen az MTV Hírigazgatósága készíti, hasonlóan az m1 hírműsoraihoz.

MTV2 új Híradó -űj díszlet 2.MTV2 új Híradó -űj díszlet 2."Örülök, hogy az m2 nézőinek is saját Híradót készíthetünk. Éppen itt volt az ideje, hogy ismétlés helyett önálló, az arculatához igazodó hírműsora legyen ennek a csatornának is. A m2 közönségének összetétele megengedi, sőt szükségessé teszi, hogy az m1 híradójától eltérő, fiatalosabb, frissebb, a nagyvilágra még inkább nyitott hírműsort készítsünk. Nagy lehetőség ez sok fiatal és tehetséges munkatársunknak, hogy más oldaláról is bemutatkozzon, ahogy a szerkesztőségnek is, hogy műfaji-technikai újításokat próbáljon ki" – mondta Kert Attila, az MTV hírigazgatója.

Érdekesség a kombinált technikával készült, részben épített, részben vetített díszlet, amely különböző képi megjelenítésekre ad lehetőséget. Egyben előkészíti, illetve felkínálja egy még modernebb technika, a virtuális stúdió használatát, amelynek a digitális műsorszóráskor lesz igazán jelentősége.

A Híradó debütálásával egy napon láthatják a köztelevízió nézői az új időjárás-jelentést is. A visszajelzések alapján a nézőknek gyakran az a problémája, hogy miközben a meteorológus a térképen mutatja a légköri jelenségek mozgását, éppen azt a területet takarja el, ahol a néző lakik. Az MTV új időjárás jelentése senkinek nem fog csalódást okozni: a profi, összefüggő animáció részletesen és jól láthatóan mutatja be Európa és Magyarország időjárását, szűkebb területre is alapos és precíz tájékoztatást ad. A képernyő alján megjelenő sávon pedig kiegészítő információk kapnak helyet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük