2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újra Nyílt Napok a Magyar Nemzeti Bankban – Május 24-25-én bárki megtekintheti Budapest egyik legszebb épületét

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/4582"><img class="image thumbnail" src="/files/images/MNB.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.mnb.hu" title="www.mnb.hu" width="100" height="53" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.mnb.hu/">www.mnb.hu</a> </strong></span></span>A Magyar Nemzeti Bank május 24-én és 25-én újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Az érdeklődők nemcsak a már jól ismert interaktív Látogatóközpontot tekinthetik meg, hanem körbejárhatják Budapest egyik legszebb épületét is. A belépés ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges.</p><p>

www.mnb.huwww.mnb.hu A Magyar Nemzeti Bank május 24-én és 25-én újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Az érdeklődők nemcsak a már jól ismert interaktív Látogatóközpontot tekinthetik meg, hanem körbejárhatják Budapest egyik legszebb épületét is. A belépés ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges.

www.mnb.huwww.mnb.hu A Magyar Nemzeti Bank május 24-én és 25-én újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Az érdeklődők nemcsak a már jól ismert interaktív Látogatóközpontot tekinthetik meg, hanem körbejárhatják Budapest egyik legszebb épületét is. A belépés ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges.

A Magyar Nemzeti Bank először 2004 májusában rendezett nyílt napokat a jegybank alapításának 80. évfordulóján. Azóta immár hagyománnyá vált, hogy a bank minden tavasszal szélesre tárja kapuit, és bemutatkozik a nagyközönség előtt. Így lesz ez idén is, amikor az MNB május 24-én (szombaton) és 25-én (vasárnap) reggel 10 és délután 5 óra között várja a látogatókat.

Ezen a két napon az érdeklődők végigsétálhatnak az épület első és harmadik emeletén, bemehetnek a Nagytanácsterembe, ahol a Monetáris Tanács a legnagyobb titoktartásban dönt a jegybanki alapkamatról, sőt bepillanthatnak Simor András jegybankelnök szobájába is.

A látogatók azonban nemcsak az MNB épületével és történetével ismerkedhetnek meg, de az egyes elemző területek is bemutatják röviden munkájukat. Így, aki ezen a hétvégén a nemzeti bankban jár, megtudhatja, mit gondolnak a szakértők az inflációról, milyen biztonsági elemek vannak a forintbankjegyeken vagy mire érdemes használni bankkártyánkat.

A Nyílt Napokon természetesen a Látogatóközpont pénz- és banktörténeti kiállítása is megtekinthető, ahol bárki kipróbálhatja, mennyit ér pénzben és aranyban, megemelhet egy valódi, 24 karátos aranytömböt és sajátarcképes pénzt is nyomtathat. További érdekesség a „Kamatkirály" nevű játék, amellyel a vállalkozó kedvű játékosok a Monetáris Tanács tagjainak szerepébe bújhatnak. A nemzeti bank gondol a legkisebbekre is: nekik gyereksarkot rendez be, ahol a kicsik játékos formában ismerkedhetnek meg a pénz világával.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a látogatók megkedvelték ezeket a nyílt napokat: az elmúlt években a májusi hétvégéken mintegy háromezren keresték fel az MNB-t, így a nyílt hétvége Budapest egyik legjelentősebb szabadidős programjává vált.

Május 24-25-én mindenkit vár a Magyar Nemzeti Bank, cím: Budapest, V. kerület, Szabadság tér 8-9. A belépés ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges. További információ kérhető a (06-1) 428-2752 telefonszámon, illetve az info@mnb.hu email címen.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.