Romantik Hotel Szidonia Kastély****Romantik Hotel Szidonia Kastély****

A Magyar Turizmus Zrt a „2008 a Vizek évé"-hez illeszkedően a turizmus új hangsúlyát jelentő Medical Wellness több hazai kiválóságának sajátos és egyedülálló megoldásait ismertette meg október végén egy szakújságírói csoporttal. A tapasztalatokat és az érdekes újdonságokat egy cikksorozatban osztjuk meg az EuroAstra olvasóival. Sorozatunk első részében a  Romantik Hotel Szidonia Kastély**** Röjtökmuzsajra látogattunk el.

  Romantik Hotel Szidonia Kastély****Romantik Hotel Szidonia Kastély****

A Magyar Turizmus Zrt a „2008 a Vizek évé"-hez illeszkedően a turizmus új hangsúlyát jelentő Medical Wellness több hazai kiválóságának sajátos és egyedülálló megoldásait ismertette meg október végén egy szakújságírói csoporttal. A tapasztalatokat és az érdekes újdonságokat egy cikksorozatban osztjuk meg az EuroAstra olvasóival. Sorozatunk első részében a  Romantik Hotel Szidonia Kastély**** Röjtökmuzsajra látogattunk el.

Amikor az év wellness szállodája kitüntetést alapították, biztosan nem sokam gondolták, hogy 2005-ben ezt a kitüntető címet egy Soprontól 25km-rc, Röjtökmuzsajon található, XVTT. századi kastélyszálloda érdemli majd ki. Hogy igazi, gyermek- és felnőtt álmokban szereplő kastély, melynek falai között a régi világ arisztokratái élték fényűző életüket.

2.Bár2.BárAz idők folyamán a kastély sajnos lepusztult, az ébredésre 1999-ig kellett várni, amikor Derry Márta a kastélyt négycsillagos luxusszállodává építtette át, visszaállítva a korábbi gyermekmenhely falai közé a fény, a csillogás, klasszikus, de egyáltalán nem tolakodó és túlzó pompáját.

A rendezettségével is tökéletes természetes összhatást keltő hét hektáros, ősfás parkban szerezzük az első, meghatározó benyomásokat. A vadkacsákkal, aranyhalakkal és tavirózsákkal teli halastó, az őzikéket, pávákat, gyöngytyúkokat, vadász kutyákat és nyuszikat vendégül látó kis házi állatkert, a romantikus, század eleji kőhíd, a ma is használt,

3.Társalgó3.TársalgóHajós Alfréd által tervezett, műemléknek nyilvánított, klasszikus kőből készük úszómedence, a holland kert, a játszótér, a sportolni vágyó vendégek lehetőségeit szolgáló teniszpályák, a kosárlabdapálya, a strandröplabda-pálya, kugli, asztalitenisz mind-mind diszkréten megbújó részei a valóban különleges élményt nyújtó zöld környezetnek.

4.Kertrészlet4.KertrészletA közelben golfozni, lovagolni, horgászni, vadászni és természetesen kirándulni is lehet. Tökéletes hely a kikapcsolódásra, az elmélkedésre és a világ zajától való elvonulásra. A park és a kastély további különlegessége, hogy egy pozitív energiákat árasztó Föld meridiánon fekszenek, egy ún., sárkányösvényen, az ilyeneken alapuló energiatér-rendezési előírásrendszer Feng Shui néven vált ismertté. Hazánkban több ilyen hely is található, pl. a Hegyestű a Balaton-felvidéken, a tápiószentmártoni Attila-domb, Dobogókő és számos pont a Pilisben.

5.Étterem5.ÉtteremA Szidónia kertjében, a kis kőhíd mellett, szinte sehol sem tapasztalható természeti jelenségként, kilenc fa szabályos 6-7 méter átmérőjű körben nőtt. Ez az ún. Szidónia-kör, melyben valóban érezhető is e pozitív energiaáramlás, az itt eltöltött fél-1 óra kiváló hatással van energia- és lelkiállapotunkra egyaránt.

6.Szép-egészséges és elég6.Szép-egészséges és elégA három épületrészben, a főépületben, a kúriában és az udvarházban, különböző stílusban és árkategóriában 52, női nevekkel ellátott szoba áll a vendégek rendelkezésére. A főépület belsőjének domináns, klasszikus stílusú faburkolata, a nyitott kandallós, trófeákkal teli szalon kényelmes és elegáns berendezése, a biliárd szoba, a kártya- és szivarszoba, a gyermekeknek berendezett játszószoba, a bálterem, mind-mind jólesően családias, de mégis tiszteletet érdemlő antik hangulatot árasztanak.

 

7. Bálterem7. Bálterem 8. Kert a főépületből8. Kert a főépületből 9. Az építtető9. Az építtető
10. Vizi világ10. Vizi világ 11.11. A Szidónia kör 12. Masszázs12. Masszázs

A családias jelző nem véletlen, hiszen a kastély munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az érkező vendég szinte hazaérkezzen ide. Erről a mindig, és ami ennél is fontosabb, szívből jövően mosolygós és egyáltalán nem tolakodóan készséges személyzet szívesen és eredményesen gondoskodik. Csoda számba megy, hogy sok éve dolgozik itt a személyzet többsége. A rekorder Veronika néni, akinek 51 évvel ezelőtt a gyermekmenhelyben, itt volt az első munkahelye. Ma is ő készíti a messze híres süteményeket.

A wellness részleg szintén a kastélyszállóhoz méltó, hasonlóan igényes és színvonalas lehetőségeket kínál. Itt a wellness fogalmát a szó klasszikus hármas egységében értelmezik. A lelki, a testi és a szellemi egyensúly tökéletes megvalósítására törekszenek. Sokféle medence van: feszített víztükrű medence teljes kilátással a parkra, ideálisan kialakított kisgyermek-medence, a pezsgőfürdő, a szauna sziget, az aromafürdők.  A különféle testkezelések, masszázsok, jóga és meditáció széles skáláját nyújtják. Előbbiekből igény szerint személyre szabott szépség és egészség csomagokat kínálnak kedvezményesen a vendégeknek. Filozófiájuk: az igazi wellness örömök és harmónia, amit az „testi újjászületés", a relaxáció és a kényeztetés minőségi szolgáltatásai biztosítanak.

A konyha tradicionális és mégis wellness szemléletű. Hisznek az egészséges, de mégis élvezetes táplálkozásban. A zöldségek és a fűszerek legnagyobb része a kastély saját veteményesében, illetve kertészetében terem. A húsfélék a közeli ökofarmokról származnak (marhahús alatt szürke marhát, disznóhús alatt mangalicát értenek), az ételekhez saját sütésű, finoman ropogós teljes kiőrlésű pékárukat kínálnak. Nem hiányoznak a bio gyümölcs- és zöldséglevek sem. Gyakran rendeznek itt különböző céges rendezvényeket, konferenciákat is, és kitűnő helyszín esküvők, keresztelők megszervezésére is. Egész évben kínálnak programcsomagokat az aktuális eseményekhez és ünnepekhez, valamint hétvégékre.

Az eddigi fontosabb elismerések:

–         „Év kastélyszállója" 2007

–         Az „Év szállodaszobája" 2007

–         Az „Év wellness szállodája" 2005

–         „Az év legjobb étterme" – 2007 Business Traveller Hungary Star Alliance Club

–         2007-ben bekerültek a „Világ legszebb szállodái" c. könyvbe (3. kötet)

Mindez a „főúri" színvonalhoz képest mérsékelt árszínvonalon, ami újabb adalék a jó kihasználtsághoz.

Mint látható, első színhelyünk a wellness minőségi megoldására építve és lassan kíván nyitni a Medical Wellness irányába. Az orvosi felügyeletet és közreműködést igénylő technikákkal még nem foglalkoznak. Véleményem szerint nem is nagyon kellene. Így tökéletes, ahogy van. Ez tükröződött valószínűleg a velünk egyidőben ott tartózkodó japán házaspár választásában is.

http://www.szidonia.hu/ 

Hecks Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük