2024.április.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2008 Június 12-én tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Outsourcing Szövetség (HOA)

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/14130"><img class="image thumbnail" src="/files/images/hoa.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="25" /></a></span>  <p>A Magyar Outsourcing Szövetség (HOA) <em>2008. június 12.-én </em>tartotta tisztújító közgyűlését.<strong> </strong>A tagság három évre választott vezetőséget. Megerősítette elnöki tisztségében Suhajda Attilát, és négy korábbi elnökségi tagját. Az elnökség létszámát pedig - tekintettel a jelentősen megnövekedett tagsággal járó feladatokra - az eddigi ötről nyolc főre emelte.</p><p>

hoa.thumbnail 

A Magyar Outsourcing Szövetség (HOA) 2008. június 12.-én tartotta tisztújító közgyűlését. A tagság három évre választott vezetőséget. Megerősítette elnöki tisztségében Suhajda Attilát, és négy korábbi elnökségi tagját. Az elnökség létszámát pedig – tekintettel a jelentősen megnövekedett tagsággal járó feladatokra – az eddigi ötről nyolc főre emelte.

hoa.thumbnail 

A Magyar Outsourcing Szövetség (HOA) 2008. június 12.-én tartotta tisztújító közgyűlését. A tagság három évre választott vezetőséget. Megerősítette elnöki tisztségében Suhajda Attilát, és négy korábbi elnökségi tagját. Az elnökség létszámát pedig – tekintettel a jelentősen megnövekedett tagsággal járó feladatokra – az eddigi ötről nyolc főre emelte.

Az új elnökség tagjai:

  1. Gárdus Zsuzsa, ügyvezető ig., ADECCO Kft.
  2. Kapi Éva, ügyvezető igazgató, IBM ISSC Kft.
  3. Kézdi Katalin, ügyvezető igazgató, Rodin Kft.
  4. Bukovszki Attila, ügyvezető igazgató, Citigroup SSC Kft.
  5. Matlák Tamás, vezérigazgató helyettes, Grepton zrt.
  6. Németh György, ügyvezető igazgató, OCÉ Hungária Kft.
  7. Kónya László, ügyvezető igazgató, VT-Soft Kft.

A Magyar Outsourcing Szövetség 2005-ben alakult, ma már 70 fős tagsággal rendelkezik. Céljuk az outsourcing, mint a vállalati hatékonyságot növelő módszer népszerűsítése és szakmai támogatása.

Emellett aktív szerepük van a rugalmas foglakoztatási formák elterjedésének és jogi kedvező szabályozásáért folytatott lobbi tevékenységben, valamint kiszervezett tevékenységek közbeszerzésének szabályozási környezetének kidolgozásában.

Tekintettel arra, hogy kiszervezett tevékenységek nagy része a szolgáltatóiparban jelenik meg kiemelt figyelmet fordítanak erre az ágazatra. Meggyőződésük, hogy figyelembe véve az ország adottságait a magyar gazdaság elsődleges kitörési pontja a szolgáltatóipar, amely világszerte is a gazdaság legdinamikusabban fejlődő ágazata. Az itt dolgozók részaránya már most is 60% körüli itthon is és folyamatosan növekszik. Sajnos a magyar vállalkozások csak kis részben tudják az ágazat dinamikáját kihasználni és a szolgáltatás exportba bekapcsolódni.

A múlt évben indították el a szolgáltatástudományi és a szolgáltatóipari alapképzések bevezetését a hazai képzési rendszerbe 6 felsőoktatási intézménnyel, valamint vezető vállalatokkal együttműködve.

„Azzal, hogy egyre nagyobb számban tanulják meg magyar szakemberek mit jelent a szolgáltatóipari innováció, hogyan kell egy nemzetközi szinten is versenyképes szolgáltató vállalatot működtetni, kialakulhat egy exportképes hazai szolgáltatási ágazat is. Ezen a bázison rövidesen meg fognak jelenni a magas hozzáadott értéket nyújtó szolgáltatóipari befektetések is. Célunk az hogy ezt a folyamatot elősegítsük, mind a kedvező munkaerőpiaci szabályozás, mind pedig a szolgáltatási szektornak megfelelő tudással rendelkező szakemberek képzése terén." – mondta Suhajda. Attila.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.