2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

45. Közgazdász-vándorgyûlés: ?Felzárkózásunk a kibõvült Európában?

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/3900"><img class="image thumbnail" src="/files/images/gyules.thumbnail.jpg" border="0" alt="45. Közgazdász-vándorgyûlés" title="45. Közgazdász-vándorgyûlés" width="93" height="100" /></a></span> <p>?Felzárkózásunk a kibõvült Európában" címmel 2007. szeptember 20-22-én Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezi meg a t az idén 113 éves Magyar Közgazdasági Társaság. </p><p>

  45. közgazdász-vándorgyûlés

?Felzárkózásunk a kibõvült Európában" címmel 2007. szeptember 20-22-én Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezi meg a t az idén 113 éves Magyar Közgazdasági Társaság.

  45. közgazdász-vándorgyûlés

?Felzárkózásunk a kibõvült Európában" címmel 2007. szeptember 20-22-én Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezi meg a t az idén 113 éves Magyar Közgazdasági Társaság.

A közgazdász szakma legnagyobb hagyományú és legrangosabb tanácskozásán mintegy nyolcvan elõadó és sok száz résztvevõ vitatja meg a régiónk gazdaságának aktuális kérdéseit. Idén a téma és a helyszín tökéletesen ?egymásra talált", hiszen aligha van hazánkban még egy város, amelyik olyan lendületesen fejlõdött volna az elmúlt évtizedben, mint Debrecen.A vándorgyûlés a magyar gazdaság prominenseinek olyan találkozója, ahol közvetlenül képet kaphatunk hazánk gazdasági fejlõdésének folyamatairól, a gazdaságpolitika célkitûzéseirõl, a nemzetközi kapcsolatokról, az Európai Unió számunkra nyújtott lehetõségeirõl.

 A rendezvényen elõadást tart többek között Kiss Péter, Veres János, Draskovics Tibor és Bajnai Gordon miniszter, Borbély László román fejlesztési miniszter, Simor András magyar és Mugur Isarescu román jegybankelnök, Kovács Árpád, az Állami Számvevõszék és Katona Tamás, a Magyar Államkincstár elnöke, Kósa Lajos polgármester, Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyûlés elnöke, valamint a magyar gazdasági élet és a közgazdász szakma számos meghatározó szereplõje.

 Az idei rendezvényt – most elõször – a Romániai Magyar Közgazdász Társasággal együttmûködésben szervezik, és együttesen vitatják meg a két ország európai uniós tapasztalatait, mindenekelõtt a területfejlesztés és az uniós fejlesztési források felhasználása terén. Az RMKT több mint száz fõs küldöttséggel képviselteti magát a rendezvényen, így a vándorgyûlésen elkezdõdõ közös gondolkodás hosszú távú együttmûködéseket, igazi partneri kapcsolatokat és a határ menti térségek lakóit szolgáló projekteket, pályázatokat eredményezhet majd. A legtöbb szekcióban elõadással is szerepel egy-egy képviselõjük, és a területfejlesztési szekció egy részét a magyar-román területi együttmûködésnek szentelik. Talán kevéssé közismert, de a Román Köztársaság közelmúltbeli imponáló gazdasági teljesítménye számos tanulsággal szolgálhat a magyar gazdaság irányítói és szereplõi számára.

Mint minden páratlan évben, úgy idén is a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttmûködve rendezik meg vándorgyûlésünket, ami garancia arra, hogy a vállalkozásokat legközvetlenebbül érintõ témák kitüntetett szerepet kapjanak az elõadásokban és a vitákban.

A Magyar Közgazdasági Társaság honlapja, a http://www.mkt.hu/  internetes címen található, és ugyanitt tölthetõ le a vándorgyûlés jelentkezési lapja is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.