2024.február.23. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sharp az IFA fényében: Új, full-HD zászlóshajók az LCD tévék úttörõjétõl

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3898"><img class="image thumbnail" src="/files/images/sharp_lc_52hd1e_01.thumbnail.jpg" border="0" alt="SHARP LC 52hd1e" title="SHARP LC 52hd1e" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>SHARP LC 52hd1e</strong></span></span> <p>A Sharp két új prémium kategóriás LCD televíziót mutat be a 2007-es IFA-n. A két új modell 132 illetve 117 centiméteres képátlóval, full-HD felbontással, beépített HDTV vevõegységgel és 160 GB tárolókapacitású merevlemezzel rendelkezik.</p><p> 

 sharp lc 52hd1eSHARP LC 52hd1e

A Sharp két új prémium kategóriás LCD televíziót mutat be a 2007-es IFA-n. A két új modell 132 illetve 117 centiméteres képátlóval, full-HD felbontással, beépített HDTV vevõegységgel és 160 GB tárolókapacitású merevlemezzel rendelkezik.

 

 sharp lc 52hd1eSHARP LC 52hd1e

A Sharp két új prémium kategóriás LCD televíziót mutat be a 2007-es IFA-n. A két új modell 132 illetve 117 centiméteres képátlóval, full-HD felbontással, beépített HDTV vevõegységgel és 160 GB tárolókapacitású merevlemezzel rendelkezik.

 

 A gyors, négy milliszekundumos válaszidõnek és a HDTV vevõegységeknek köszönhetõen a Sharp legújabb zászlóshajói a mindennapok minõségi szórakoztatását célozzák meg. A 15000:1-es dinamikus kontraszt arány és a 100 Hz-es képminõség javító technológia a kristálytiszta képek optimális látványát biztosítja.    

Az új AQUOS LC-46HD1E és LC-52HD1E televíziókkal a Sharp ismét úgy pozícionálta magát, mint az LCD technológia piacvezetõ gyártója és az erõsödõ HDTV szegmens meghatározó úttörõje. Az 1920×1080 pixeles felbontású, 132 illetve 117 centiméteres képátlójú AQUOS modelleken a HDTV mûsoranyagok a legkiválóbb, 1080p minõségben élvezhetõek. 

A két nagyformátumú lapos képernyõs tévékészülék 8. generációs LCD technológiával készülõ paneljeit a Sharp 2006. augusztusában megnyitott Kameyama-i üzemében szerelik össze. 

A LCD készülékek úttörõjének számtó cég megjelenítõin a mozgóképek elmosódását interpoláció révén megduplázott, 100 Hz-es képfrissítési frekvencia alkalmazásával csökkentik. Az LCD készülékek mindig különálló képeket jelentenek meg egymás után sorrendben. A képek váltogatásának szokásos sebessége 50 Hz, amely nem nyújt százszázalékosan éles látványt az emberi szem számára. Ennek elkerülése érdekében az állóképek számát megduplázták, azaz növelték a képfrissítést 50 Hz-rõl 100 Hz-re. A 100 Hz-es technológia interpolációt használ a két eredeti kép közötti ?közbensõ kép" kiszámításhoz. A két eredeti képkocka megjelenítése között eltelt idõ kitöltésével a mozgókép remegésmentes lesz. A kivetítet mozgások gyorsan pásztázó kamera, vagy sportmûsorok esetén is tû élesek és ragyogó színûek maradnak.

A Sharp csökkentette az LCD panelek válaszidejét négy milliszekundumra annak érdekében, hogy a videojátékok vagy akciófilmek gyors mozgásokat tartalmazó jelenetei ne csak élesek, de remegésmentesek is legyenek. Továbbá, a Sharp számtalan képminõség javító technológiát integrált legújabb full-HD televízióiba, hogy optimalizálja a képmegjelenítést és a színreprodukciót. 

A kijelzõk jól elkülönülõ színeket és éles kontrasztot produkálnak, köszönhetõen az 15000:1-es dinamikus kontraszt aránynak (3000:1-es statikus kontraszt arány mellett). A Sharp újonnan kifejlesztett, több hullámhosszt alkalmazó háttérvilágítási technológiája segítségével az NTSC színspektrum 95 százalékát képesek megjeleníteni (hasonlóan a PAL jelek esetén is). Ez, például, valósághû bõrszín tónusokat és még kifinomultabb színárnyalatokat eredményez. A képek fényessége automatikusan beállítódik a környezet világításának megfelelõen (Optical Picture Control – OPC), tehát amellett, hogy ideális képminõséget kapunk még az energiafelhasználást is a lehetõ legalacsonyabbra csökkenthetjük. 

Az új HD1E televíziók nem csak megjelenítik a kiváló minõségû HDTV mûsoranyagokat, de digitálisan rögzíteni is tudják azokat, külön felvevõ eszköz csatlakoztatása nélkül. A beépített merevlemez 160 GB tárkapacitást kínál a kedvenc filmek, sorozatok vagy fotók elmentésére.   

Négy különbözõ integrált vevõegységgel (DVB-C, DVB-S, DVB-T és analóg TV) gyártott AQUOS LCD zászlóshajók tökéletesen illeszkednek minden jövõbeli televíziós alkalmazáshoz. A csatlakozó felületek gazdag választéka olyan sokoldalú készülékekké teszi õket, amelyek minden hagyományos eszközzel együtt tudnak mûködni. Az USB interfész lehetõvé teszi kamerák vagy USB kulcsok közvetlen csatlakoztatását. A két HDMI formátumú digitális bemenet mellett a HD1E televízió számos egyéb audió és videó interfészt is kínál.

A digitális erõsítõvel támogatott 2×7,5 Wattos hangsugárzók és a 15 Wattos mélysugárzó mozi jellegû hangzásvilágot produkálnak Virtual Dolby Surround minõségben. A tisztább beszédhangok kiemelésérõl a Clear Voice funkció gondoskodik, míg az Automatic Volume Control (AVC) funkció önmûködõen lecsökkenti a hangerõt a filmeket megszakító, gyakran hangos reklámok alatt. Amennyiben a HD1E készüléket külsõ hangrendszerre kapcsoljuk, a beépített hangsugárzók kompletten lecsatlakoztathatók.

A HD1E televízió kialakítása illeszkedik a technikai tudásához, mivel a prémium kategóriás televíziók váza szénszál erõsítéses. A készülék éleit keskeny, selyemfényûre polírozott alumínium beültetések díszítik. A készülék alján található, lecsatlakoztatható hangsugárzó rendszer alig észrevehetõ. Az uralkodó stílusú megjelenés és a kifinomult anyagválasztás teszi a HD1E televíziót a nappali szobák fénypontjává, amelyen bárki szem megragad.

Az egyszerû használhatóságot a többfunkciós, LCD kijelzõvel és sötétben világító gombokkal szerelt távirányító segíti. Polírozott burkolata és lapos kialakítása révén könnyedén kézbe simul. Az AOUS Link funkciónak köszönhetõen minden kompatibilis Sharp eszköz egyetlen távirányítóval kezelhetõ. 

Az asztali állványa segítségével a HD1E lapos képernyõs televízió tetszõlegesen elhelyezhetõ a szobában. A közvetlen falra való rögzítés szintén támogatott.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.