2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Goodyear tovább növelte részesedését a TC Debicában -A Debica így megháromszorozza a teherabroncs-gyártását

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/11150"><img class="image thumbnail" src="/files/images/goodyear.thumbnail.jpg" border="0" alt="goodyear" title="goodyear" width="100" height="61" /></a></span> <p>A Goodyear S.A. megnyerte a TC Debica 6,12 százalékos részvénycsomagjára kiírt tendert. Ezzel közel 66 százalékosra emelte részesedését Lengyelország legnagyobb gumiabroncsgyártójában. A Goodyear fejleszteni kívánja a Debica teherabroncs-gyártó gépsorát, így a gyár termelése jelentősen megnőhet. A luxemburgi központú Goodyear S.A. a TC Debica részvényeinek közel 60 százalékát birtokolta a tranzakció előtt. </p><p>

  goodyear

A Goodyear S.A. megnyerte a TC Debica 6,12 százalékos részvénycsomagjára kiírt tendert. Ezzel közel 66 százalékosra emelte részesedését Lengyelország legnagyobb gumiabroncsgyártójában. A Goodyear fejleszteni kívánja a Debica teherabroncs-gyártó gépsorát, így a gyár termelése jelentősen megnőhet. A luxemburgi központú Goodyear S.A. a TC Debica részvényeinek közel 60 százalékát birtokolta a tranzakció előtt.

  goodyear

A Goodyear S.A. megnyerte a TC Debica 6,12 százalékos részvénycsomagjára kiírt tendert. Ezzel közel 66 százalékosra emelte részesedését Lengyelország legnagyobb gumiabroncsgyártójában. A Goodyear fejleszteni kívánja a Debica teherabroncs-gyártó gépsorát, így a gyár termelése jelentősen megnőhet. A luxemburgi központú Goodyear S.A. a TC Debica részvényeinek közel 60 százalékát birtokolta a tranzakció előtt.

„Ez a megállapodás jól illeszkedik stratégiánkba, és egyértelmű jele a Goodyear hosszú távú elkötelezettségének a TC Debica irányába" – mondta Darren R. Wells, a Goodyear S.A stratégiai és pénzügyi vezetője. „Az elmúlt több mint 13 évben, amióta a Goodyear a többségi tulajdonos, a TC Debica jelentős fejlődésen ment keresztül. A napi abroncsgyártás közel a duplájára nőtt, a korábban jellemzően belföldi piacra, olcsó termékeket gyártó cég nemzetközi és egyre magasabb minőségű abroncsokat előállító vállalattá fejlődött."

A következő időszakban a Goodyear támogatja a Debica törekvéseit a teherabroncs-gyártás megháromszorozására. A gyár termelése így lépést tud tartani az európai piac egyre növekvő igényeivel, hiszen a kapacitást akár napi 5000 darab abroncs előállítására tudják növelni. A Goodyear további csúcstechnológiájú gépekkel is fejleszti a lengyelországi gyárat, mely ezáltal a világcég egyik legnagyobb teherabroncs-gyártójává lépne elő, és akár adókedvezményekre is számíthat a debicai Különleges Gazdasági Övezetben.

„A Goodyear által felkínált teherabroncs-gyártás bővítésnek köszönhetően a 2008-as nyereség a 90 millió PLN-t is elérheti, ami tovább nőhet a következő évben" – tette hozzá Wells. „Befektetési politikánk fő célja az alacsony költségű, de magas hozzáadott értéket képviselő gyártókapacitás növelése."

A TC Debica a Goodyear csoport szerződéses gyártó partnere. Termelése közel 15 millió abroncs évente. A gyártás mintegy 86 százalékát vásárolja meg a Goodyear vagy a Goodyear leányvállalatai, a fennmaradó részt pedig a TC Debica értékesíti Lengyelországban Debica márkanév alatt.A Goodyear a világ egyik legnagyobb abroncsgyártó vállalata. Az akroni (Ohio állam, USA) központból irányított vállalat abroncsokat, ipari gumitermékeket és vegyi anyagokat gyárt 28 országban található több mint száz gyárában. A cég a világ legtöbb országában jelen van termékeivel. Alkalmazottainak száma meghaladja a 80 000-et.

A Goodyear újításai számos esetben autóipari szabványokká váltak az elmúlt több mint 100 évben. A Goodyear volt az úttörője az olyan innovatív biztonsági technológiáknak, mint a RunOnFlat, mely defekt után is lehetővé teszi a biztonságos továbbhaladást.

A Goodyear piacvezető gyártója a RunOnFlat abroncsoknak, melyeket számos autóra szerelnek gyárilag a BMW-től kezdve a díjnyertes Minin és a Mercedes-Benz nagy teljesítményű autóin át, az Opel és számos egyéb gyártó modelljéig. A cég mérnökei több autógyártóval együtt jelenleg is 150 RunOnFlat projekten dolgoznak, így a választék várhatóan tovább bővül. 2006-ban a Goodyear több mint 2 millió RunOnFlat abroncsot adott el.

A családi és sportkocsikra tervezett abroncsokon kívül a Goodyear széles választékban kínál téli és terepjáró abroncsokat is, utóbbit a patinás Wrangler márkanév alatt.

http://www.goodyear.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.