http://www.eurosport.com/http://www.eurosport.com/ A Panasonic Electronics és a Eurosport Group bejelentett egy új, európai szintű együttműködést – a Panasonic-kal, mint a Eurosport élvonalbeli, nagyfelbontású simulcast TV szolgáltatásához csatlakozott Hivatalos Támogatóval: a ‘Eurosport HD'-t.

 

http://www.eurosport.com/http://www.eurosport.com/ A Panasonic Electronics és a Eurosport Group bejelentett egy új, európai szintű együttműködést – a Panasonic-kal, mint a Eurosport élvonalbeli, nagyfelbontású simulcast TV szolgáltatásához csatlakozott Hivatalos Támogatóval: a ‘Eurosport HD'-t.

A világ legnagyobb szórakoztató elektronikai gyártója és a vezető európai sport multimédia platform közötti együttműködés időzítése egybeesett a legújabb nagyfelbontású Eurosport csatorna beindításával.

A Panasonic fő célja kapcsolatba lépni a fogyasztókkal, és a HDTV promótálása a háztartások számára Európa szerte. "Büszkék vagyunk, hogy a Eurosport Hivatalos HD partnere lehetünk. A sportcsatornák ugyanúgy meghatározzák a trendeket a műsorszórásban, mint ahogy a Panasonic Viera síkképernyős TV-i is sztenderdeket állítanak fel a szórakoztató elektronikai iparágban," mondja David Nicholls, a Panasonic Marketing Europe TV csoportjának General Manager-e. A Eurosport célja a multimédia platformján keresztül a Panasonic márka teljes bevonása a főbb sportesemények Eurosport általi full-HD közvetítésébe. Ezek az események ebben az évben a Francia Nyílt Teniszbajnokságot, a 2008-as UEFA Európabajnokságot, a Tour de France-t és a Pekingi Olimpiai Játékokat jelentik. A sugárzási aktivitás központi és helyi piaci szereplők közös promóciójával, speciális eseményekkel, valamint B2B és B2C PR tevékenységgel van támogatva.

A csapat célja a legjobb minőségű Panasonic HDTV-k lenyűgőző tulajdonságainak összekapcsolása a Eurosport HD egyedülálló sportkínálatával a legnagyobb sporteseményekhez kapcsolódóan. Jacques Raynaud, a Eurosport Group alelnöke azt mondja: "Közös a jövőképünk. Az a célunk, hogy amerre csak az Eurosport sugároz a sportnak egy új dimenzióját juttassuk el a nézőkhöz, annyi HDTV-vel felszerelt háztartásba, amennyibe csak lehetséges. Ez 59 országot és 112 millió háztartást jelent Európa-szerte." A Eurosport a Pekingi játékokat heti 7 napon, napi 24 órában fogja sugározni. A HDTV-nek köszönhetően a sportrajongók olyan kivételes képminőségben élvezhetik az Olimpiai Játékokat, mint korábban soha.

Időközben a Panasonic felállította a saját olimpiai csúcsát. 1988 óta a Panasonic minden helyszín és az Olimpiai Broadcast Center műsorsugárzó technológiájának a hivatalos beszállítója azért, hogy brilliáns képminőséget juttasson a háztartásokba szerte a világon. A 2008-as Pekingi Olimpiai Játékok lesz az első, mely teljes egészében nagyfelbontású képminőségben kerül felvételre.

A Panasonic azóta támogatja az Olimpiai Játékokat, mióta tagja lett a The Olympic Partners (TOP) programnak a Calgary Téli Játékok-on, 1988-ban. ‘TOP' tagként a Panasonic teljes egészében támogatja az Olimpiai Mozgalom elképzeléseit, mely különböző megmozdulásaival a világbéke eszméjét igyekszik hirdetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük