2024.május.20. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A SAS fenntarthatóságimenedzsment-szoftvere megkönnyíti a „zöld” célkitűzések megvalósítását

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/12781"><img class="image thumbnail" src="/files/images/sas.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="www.sas.com" title="www.sas.com" width="100" height="23" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.sas.com/">www.sas.com</a> </strong></span></span>  <p>A SAS a 2008. április 29-30-i The Premier Business Leadership Series című londoni rendezvényén jelentette be első, a proaktív stratégiatervezést elősegítő döntéstámogató platformját, amellyel lehetségessé válik összetett környezeti, társadalmi és gazdasági jelenségek hatékony feldolgozása úgy, hogy közben az üzleti célok is teljesülnek.</p><p>

www.sas.comwww.sas.com  

A SAS a 2008. április 29-30-i The Premier Business Leadership Series című londoni rendezvényén jelentette be első, a proaktív stratégiatervezést elősegítő döntéstámogató platformját, amellyel lehetségessé válik összetett környezeti, társadalmi és gazdasági jelenségek hatékony feldolgozása úgy, hogy közben az üzleti célok is teljesülnek.

www.sas.comwww.sas.com  

A SAS a 2008. április 29-30-i The Premier Business Leadership Series című londoni rendezvényén jelentette be első, a proaktív stratégiatervezést elősegítő döntéstámogató platformját, amellyel lehetségessé válik összetett környezeti, társadalmi és gazdasági jelenségek hatékony feldolgozása úgy, hogy közben az üzleti célok is teljesülnek.

„A legtöbb vezető egyetért abban, hogy a „zöld" stratégiai irányvonal jó kezdeményezés, ugyanakkor kevesen tudják közülük, hogy hogyan értékeljék az ilyen típusú ötleteket, vagy hogy mekkora jelentőséget tulajdonítsanak nekik. Tanácstalanok az üzleti lehetőségekkel kapcsolatban, és próbálják addig elodázni a stratégia végrehajtását, amíg megbízható előrejelzést nem kapnak a várható eredményről" – állítja Kimberly Knickle, a Manufacturing Insights kutatócég gyakorlati igazgatója, aki a gyártók szempontjából legfontosabb napirendi kérdések vizsgálatával foglalkozik.

A McKinsey üzleti tanácsadó cég felmérése szerint a környezetvédelmi témák, beleértve a klímaváltozást is, világszerte élénken foglalkoztatják a vállalatvezetőket. A környezeti hatások mérése és kezelése azonban összetett, bonyolult munka, amely az egész szervezet működésére hatással van.

„A környezetre gyakorolt hatás csökkentése és a bolygónk természeti erőforrásainak kimerítése elleni küzdelem minden vállalat stratégiai tervezésében egyre inkább elsőrendű szempont. A SAS segítségével a cégek optimalizálhatják üzleti stratégiájukat a kockázatok és költségek csökkentése érdekében, miközben új üzletágakat fejlesztenek, valamint tökéletesítik környezeti vagy egyéb típusú forrásgazdálkodásukat." – hangsúlyozta a fejlesztés előnyeit Jim Goodnight, a SAS elnök-vezérigazgatója.

A Cisco Systems a SAS szoftverplatformját használja a fenntartható fejlődés érdekében tett kezdeményezéseinek támogatásához. „A Cisco úgy véli, hogy az új technológiák és az együttműködés kulcsfontosságú tényezők a fenntarthatósági célok eléréséhez és a környezetet érő káros hatások erőteljes csökkentéséhez" – mondta Laura Ipsen, a Cisco EcoBoard társelnöke valamint a Cisco nemzetközi politikai és kormányzati ügyeiért felelős elnökhelyettes. „A SAS partnerségének köszönhetően és a vállalat fenntarthatóságimenedzsment-eszközét használva a Cisco jobban tudja rangsorolni a feladatokat és a forrásokat. Mindez pozitív hatással van a környezetre, és kedvező feltételeket teremt a részvényeseknek valamint az alkalmazottaknak. A SAS fejlesztésével modellezni tudjuk ökológiai lábnyomunkat, az üvegházhatást okozó gázkibocsátást, a hulladékcsökkentési terveket és egyéb célkitűzéseket, így kiszámíthatóvá és irányíthatóvá válik működésünk környezetre kifejtett hatása" – tette hozzá Ipsen.

A SAS vállalati intelligenciaplatformjára (SAS Enterprise Intelligent Platform) épülő fenntarthatóságimenedzsment-szoftver a GRI (Global Report Initiative) Jelentéstételi Keretrendszert használja a hármas teljesítményértékeléshez: a fenntarthatóság három területéhez – környezeti, gazdasági és társadalmi – kapcsolódó mutatók a SAS előrejelzéseit használva támasztják alá a stratégiai terveket, ok-okozati viszonyokat tárnak fel, fejlődési és megújulási lehetőségekre világítanak rá.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.