2024.június.17. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

D-Link DIR-300 Linuxos router extrákkal

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/12783"><img class="image thumbnail" src="/files/images/DIR-300_L.thumbnail.jpg" border="0" alt="DLINK DIR-300" title="DLINK DIR-300" width="100" height="83" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>DLINK DIR-300</strong></span></span> <p><strong> </strong>A piaci tendenciákat követve, más meghatározó hálózati eszközgyártókhoz hasonlóan a D-Link is bemutatta nyílt forráskódú otthoni vezeték nélküli routerét - jó szokásához hasonlóan számos extrával versenytársai elé ugorva. </p><p>

  dlink dir-300DLINK DIR-300

 A piaci tendenciákat követve, más meghatározó hálózati eszközgyártókhoz hasonlóan a D-Link is bemutatta nyílt forráskódú otthoni vezeték nélküli routerét – jó szokásához hasonlóan számos extrával versenytársai elé ugorva.

  dlink dir-300DLINK DIR-300

 A piaci tendenciákat követve, más meghatározó hálózati eszközgyártókhoz hasonlóan a D-Link is bemutatta nyílt forráskódú otthoni vezeték nélküli routerét – jó szokásához hasonlóan számos extrával versenytársai elé ugorva.

Mind több informatikai eszköz biztosítja a lehetőséget az egyedi fejlesztésekre, így azok mind több funkcióval ruházható fel. Ezt az igényt felismerve a D-Link a közelmúltban számos új termékéhez biztosította a forráskódot – talán a két legnépszerűbb a DNS-313 és DNS-323 hálózati háttértárolók voltak. Most a belépő szintű routerek piacára is megérkezett a piacvezető gyártó linux alapú, Open-WRT és DD-WRT kompatibilis készüléke, a DIR-300.

Természetesen a magyar fejlesztőknek köszönhetően a D-Link magyar firmware-t is alkotott az új routerhez, mely olyan extra funkciókat biztosít, mint a magyar nyelvű kezelőfelület, a sávszélességkorlátozás IP cim és/vagy IP tartomány szerint vagy a session korlátozás IP cim és/vagy IP tartomány szerint.

Az új, fekete design tartalmaz mindent, amire egy otthoni felhasználónak szüksége lehet: a 4 10/100Mbps Ethernet port, a 802.11g vezeték nélküli felület és a lecsatolható antenna ma már alapfelszereltség, ami pedig a biztonságot illeti beépített tűzfallal, MAC címszűréssel, szülői felügyelettel, vezeték nélküli oldalon WPA2 titkosítással szerelték fel a rosszindulatú támadásokkal szemben. 

Ami viszont már nem feltétlenül alapfelszereltség az a 10/100Mbps WAN port, mely ADSL2/2+ szolgáltatás illetve 10Mbps feletti más Internet szolgáltatás esetén is biztosítja a maximális adatátviteli sebességet. Számos ma is kapható vezeték nélküli router Internet felé nyitott portja csupán 10Mbps átvitelére képes. A mélyebb technikai ismeretekkel rendelkezők bizonyára a Telnet menedzsment felületet is szívesen fogadják.

További extra a WPS funkció. A Wi-Fi Protected SetupTM (WPS) funkciónak köszönhetően nem kell bonyolult kódokat észben tartani, majd többször begépelni, csak megnyomni a készülék oldalán található gombot, majd az adapter konfigurációs programjában kattintani, és már létre is jött a hálózat azonosítója(SSID) és a szükséges titkosítási kulcsok. A "PIN mód" is támogatott. A WPS a Wi-Fi Alliance által kiadott szabvány, így minden olyan termék, melyen megtalálható ez a logo, képes egymással együttműködni, függetlenül a gyártótól.

"Works with Windows VistaTM" logo

A DIR-300 szigorú teszteken bizonyítva érdemelte ki a Microsoft® Windows VistaTM tanúsítást. Ez a tanúsítvány garantálja, hogy az új operációs rendszer minden funkcióját, így a hálózat felderítését és az operációs rendszeren keresztüli konfigurációt (Network Explorer és Network Map) élvezhesse. Ezzel a router automatikusan kompatibilis az Xbox Live® szolgáltatással. A router szintén kompatibilis a Nintendo Wi-Fi Connection, és a Playstation®Network rendszerekkel.

És ha az extrák nem is meggyőzőek, az ára mindenképpen az: jelentősen a versenytársak alá ígérve nincs 1000 forint árkülönbség a DI-524 árához képest! A DIR-300 ajánlott végfelhasználói ára 10 900 Ft. A termék már kapható a D-Link kiskereskedőinél.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.