2024.április.12. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„A tavasz megszentelése”: A PANNON FILHARMONIKUSOK KONCERTSOROZATA

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/26531"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Hamar%20Zsolt.thumbnail.JPG" border="0" alt="Hamar Zsolt" title="Hamar Zsolt" width="67" height="100" /></a><span style="width: 355px; height: 27px" class="caption"><strong>Hamar Zsolt </strong></span></span><p>A Pannon Filharmonikusok a vidéki zenekarok közül, évek óta elsőnek adott önálló bérletsorozatot a fővárosban. „A tavasz megszentelése" című koncertsorozat utolsó előadására május 16-án, 19:30-kor kerül sor a Művészetek Palotájában. </p><p>

 hamar zsoltHamar Zsolt

A Pannon Filharmonikusok a vidéki zenekarok közül, évek óta elsőnek adott önálló bérletsorozatot a fővárosban. „A tavasz megszentelése" című koncertsorozat utolsó előadására május 16-án, 19:30-kor kerül sor a Művészetek Palotájában.

 hamar zsoltHamar Zsolt

A Pannon Filharmonikusok a vidéki zenekarok közül, évek óta elsőnek adott önálló bérletsorozatot a fővárosban. „A tavasz megszentelése" című koncertsorozat utolsó előadására május 16-án, 19:30-kor kerül sor a Művészetek Palotájában.

   A Szimfonikus Körkép részeként Hamar Zsolt vezényli az együttest. Vendégművész lesz ezúttal a horvát-osztrák származású Milan Turković, valamint fellép az idén 25 esztendős Amadinda Ütőegyüttes is.

   A műsor: Szőlősy András 3. concerto, Michael Haydn B-dúr concertino fagottra és zenekarra, Mozart B-dúr fagottversenye és Sztravinszkij: Le sacre du printemps című műve.

   milan  turković Milan Turković Turković életrajzából kitűnik, hogy a leghíresebb zenekarokkal szerepelt együtt. Az Amadinda Ütőegyüttes pedig 25 éve alatt felvállalta elsősorban a magyar zeneszerzők műveinek bemutatását a világban. A pécsi zenekar 1811 óta őrzi hírnevét. 2001-től Hamar Zsolt a művészeti vezetője, aki egyébként trombita művészi és közgazdász diplomával is rendelkezik. Liszt-díjas művészként kiérdemelte a Magyar Köztársasági Érdemérem Lovagkeresztjét, a 2008/9-es évadban a neves Zürichi Operaházban is vezényel.

  A Pannon Filharmonikusok az 1956-os megemlékezés díszhangversenyét adta a bécsi Stefansdomban, 1998-ban Bartók-Pásztory-díjat kapott, 2010-ben az EKF-program nagykövete lesz.

Dobi Ildikó

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.