2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A 2018-as IFA-n mutatkoznak be az LG új vezeték nélküli és intelligens XBOOM hangszórói

4 perc olvasás

lg_xboom_go_2.jpgAz LG Electronics (LG) a 2018-as, berlini IFA szakkiállításon mutatja be XBOOM audiotermékeinek kibővített portfólióját: a kisméretű és kompakt készülékek mellett a termékcsalád a Bluetooth-kompatibilis, hordozható XBOOM Go és a mesterséges intelligenciával felvértezett XBOOM AI ThinQ hangszórókkal egészült ki. Az XBOOM készülékek mindig is erőteljes hangzásukról voltak ismertek, aminek köszönhetően az LG 35 százalékos globális piaci részesedésre tett szert a kisméretű és a kompakt audiokészülékek kategóriáiban.

 

Az LG alapításának 60. évfordulóján kiemelt figyelmet fordít az audio termékkategória stratégiájára: ez a stratégia mindenek előtt a hangminőségre koncentrál, hiszen a vállalat számos kutatás-fejlesztési kezdeményezést támogat intenzíven a hangtechnológia terén. Ilyen a Meridian Audioval kötött együttműködés is, amely lehetővé tette, hogy az LG a cég technológiáját már az XBOOM termékekben is felhasználja. A világ első digitális aktív hangfalának és az iparág első audiofil minőségű CD-lejátszójának megalkotójaként a Meridian kiemelkedő szerepet játszott az olyan forradalmi audiotechnológiák fejlesztésében és elterjedésében, mint például a Master Quality Authenticated (MQA).

 

A kisméretű CK99 és a kompakt OK99 XBOOM hifirendszerek rendkívül erős, 1800 és 5000 Watt közötti kimeneti teljesítményükkel és hangulatfényeikkel valódi partihangulatot teremtenek. A készülékeken található mini DJ-pult (Pro DJ Wheel) kreatív mix és scratch funkcióival bárki lemezlovassá válhat, a karaoke szerelmesei pedig szinte bármilyen zenéről eltüntethetik az éneksávokat a Voice Canceller és Key Changer funkciókkal.

 

Az XBOOM Go hangszórók (PK3, PK5 és PK7 modellek) a Meridian fejlett audiotechnológiájával felvértezve kisztálytiszta magas és erőteljes basszushangokat szólaltatnak meg, kompakt méretük ellenére kivételesen pontos hangzással. Az XBOOM Go az első vezeték nélküli hangszóró, amely kompatibilis a Qualcomm aptX™ HD Bluetooth-szabványával, azaz képes a 24bit/576kbps-os, veszteségmentes Hi-Res audiofájlok vezeték nélküli átvitelére.

 

Az LG az első olyan vállalat, amely mobiltelefonba is beépítette az aptX HD technológiát: a G5 óta minden LG mobilkészülék, így az LG G7 ThinQ is kompatibilis ezzel a szabvánnyal. Az XBOOM Go modellek változatos színű hangulatfényekkel emelik a bulihangulatot, hordozhatóságukat és stabil kivitelüket pedig a Grab-N-Go és X-grip fogantyúk biztosítják. Hosszú akkumulátoridejük és a környezeti tényezőkkel, például a vízzel szembeni ellenállóságuk révén az XBOOM Go hangszórók szabadtéri tevékenységekhez is ideális választást jelentenek.

 

Az LG XBOOM ThinQ termékcsaládot (WK7 és WK9 modellek) a Google hangalapú asszisztensével vértezték fel, így az eszközöket egyszerű szóbeli utasításokkal irányíthatjuk. Más mesterséges intelligenciával ellátott hangszórókhoz képest az LG XBOOM AI ThinQ modellek kimagasló hangminőséget kínálnak. Az LG és a Meridian együttműködése révén a termékek magas hangzáshűséget, pontos énekhangokat és erőteljes basszus hangzást biztosítanak.

 

Az LG a Google-el együttműködve közvetlenül a termékbe integrálta a Google hangalapú asszisztensét, így a WK7 és WK9 hangszórók alkalmasak arra, hogy rajtuk keresztül irányítsuk a Google Assistant-kompatibilis okosotthon-eszközöket és az LG ThinQ-kompatibilis LG háztartási gépeket. Az WK7 hangszóró már bemutatkozott a legfontosabb piacokon, hamarosan pedig a még interaktívabb élményt kínáló, 8 hüvelykes okoskijelzővel felszerelt WK9 is debütál majd. (Az egyes termékek régiónként eltérhetnek.)

 

A vezeték nélküli és intelligens hangszórókkal kiegészülve az XBOOM márka új lehetőségeket nyit meg, hiszen a most bemutatott termékek révén a brand már a teljes otthoni audiorendszer-üzletágunk zászlóshajójaként szolgálhat” — mondta Seo Young-jae, az LG audio- és videokonvergencia divíziójának elnöke. Audiotechnológiai partnerünkkel, a Meridiannal együtt biztosak vagyunk abban, hogy az XBOOM ugyanolyan sikeres lesz Európában, mint a világ más régióiban.”

 

Az IFA látogatói augusztus 31. és szeptember 5. között személyesen is megtekinthetik az XBOOM termékeket és az LG egyéb szórakoztató elektronikai újdonságait a vállalat standján, a Messe Berlin 18-as csarnokában.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.