2024.június.21. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A pillanat hangjait szólaltatja meg a Moment’s Notice Trió a Zeneakadémián – különleges vizuális elemekkel

2 perc olvasás

20171020_moments_notice_jazz_870.jpgMagyarországon először lép fel a Moment’s Notice – ifj. Kurtág György, Lukács Miklós és Gőz László triója –, amely cimbalmos-fúvós-elektronikus felállása okán egyedülálló a zenei világban. A koncertet sajátos képi világ is kíséri, amellyel a megszólaló művek mintegy „láthatóvá válnak” október 20-án Zeneakadémia Solti Termében.

 

Az első magyarországi koncertet, amely a Zeneakadémia Jazz itt! sorozata keretében hallható, kilenc hasonló előzte meg világszerte. A művészek ugyan eltérnek egymástól stílusukban és zenei felfogásukban, de mindnyájan a 21. századi jazzre, az európai klasszikus, kortárs és elektronikus zenére támaszkodnak, amelyet mesteri szinten művelnek. E különbözőség mégis összetett képet ad napjaink zenei világáról. A zenei párbeszéd tehát az improvizáció varázsából alakul ki, és garantálja az egyedi hangzást.

 

A koncert szerves részeként vetítést is láthat majd a közönség a művészek háta mögött: Kerestes Szabolcs, a Zeneakadémia Zeneszerzés Tanszék elektronikus zenei képzésének tanára, valamint Samu Bence és Nagy Ágoston, a MOME tanárai fejlesztették ki azt a programot, amelyben az audio-tartalmak ún. valós idejű vizualitást generálnak, így a zenei élményt közvetlenül kísérő és azzal összefüggő képek követik. Az est további sajátossága, hogy az egyes zenei darabokat rövid animációs filmek kapcsolják össze, amelyeket a magyarországi BINAURA alkotóműhely készített Eötvös Péter és Viktor Máté zenéjére.

 

Az előadásra jegyek még kaphatók, akár online is.

Az esemény ideje és helye:
2017.10.20., péntek 19.00 óra
Zeneakadémia – Solti Terem
1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.


http://zeneakademia.hu/hu/jazz/-/program/moments-notice-trio-20171020-1900

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.