2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Allied Telesis: új hálózati switchek

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/11252"><img class="image thumbnail" src="/files/images/logo-AlliedTelesis.thumbnail.gif" border="0" alt="www.alliedtelesis.com" title="www.alliedtelesis.com" width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.alliedtelesis.com/">www.alliedtelesis.com</a> </strong></span></span>  <p>2008. március 27-én az átalakult hálózatieszköz-gyártó Allied Telesis (AT) tájékoztatót tartott Budapesten 2008-as terveiről, a magyar piacra szánt új Ethernet hálózati megoldásairól.</p><p>

www.alliedtelesis.comwww.alliedtelesis.com  

2008. március 27-én az átalakult hálózatieszköz-gyártó Allied Telesis (AT) tájékoztatót tartott Budapesten 2008-as terveiről, a magyar piacra szánt új Ethernet hálózati megoldásairól.

www.alliedtelesis.comwww.alliedtelesis.com  

2008. március 27-én az átalakult hálózatieszköz-gyártó Allied Telesis (AT) tájékoztatót tartott Budapesten 2008-as terveiről, a magyar piacra szánt új Ethernet hálózati megoldásairól.

A tájékoztatást Wanna Binder, a cég közép-kelet-európai régióért felelős marketing-kommunikációs menedzsere és Michael Kotschanderle magyarországi képviseletvezető, a közép-kelet-európai térség igazgatója tartotta.

(A képviseletvezető ezt a pozícióját 5 évvel korábban már betöltötte hazánkban, jelen felállásban Bécsből látja el feladatát.)

A magyar piacról szólva elhangzott, megtartják jelenlegi kirendeltségüket, számítva a jól bevált partnerekre, azok együttműködésére.  Országos hatókörű rendszerintegrátort kívánnak alkalmazni 2008 júliusában, ill. hasonló lefedettséget adó szervizpartner céget is bevezetnek az év végéig.

Az Európában működő 75 AT-disztribútor országonkénti megoszlásban 2-3 szakembert jelent, ezt a gyakorlatot kívánják követni hazánkban is, erősítve az értékesítési csatornát.

Miután az újonnan bejelentett termékek (kapcsolóeszközök, média konverterek, hálózati csatolókártyák) egy része a távközlési piacot (80%) és a hálózati szolgáltatókat (NSP-k, 20%) célozza, mások pedig a nagyvállalati szolgáltatókat, ezért a piacot is ennek megfelelően két részre osztva fogják a jövőben kezelni.

A vállalat által gyártott nem-menedzselt és a menedzselt kapcsolóeszközök gyors-ethernet és gigabit megoldások kialakítására alkalmasak. Az AT-nél úgy látják, hogy utóbbira még mindig nincs igazán nagy igény, mivel a TriplePlay és Tv megoldások igényeit a gyors-ethernet ki tudja elégíteni.

Az új berendezéseknél a legnagyobb előnyként a modularitást hangsúlyozták az AT vezetői.

Ide tartozik az új Layer 2 Gigabit menedzselt kapcsolóeszköz, az AT-8000GS, amely az AT-8000S nagyvállalatok és közepes méretű cégek számára ad megoldást. Az ismertetés szerint ez az egyetlen Layer 2 menedzselt Gigabit kapcsolóeszköz, amely nem virtuális, de valóságos rétegezhetőséget kínál. A  24, vagy 48 portos kivitelű  modell opcionálisan szállítható Power over Ethernet (PoP) megoldásban, vagy anélkül. A gyártó hangsúlyozza a rugalmas menedzselhetőséget a szabványos Command Line Interface-en át, valamint IT biztonságosságát és minőségi szolgáltatásait. Legfontosabb alkalmazási területe a hálózatok peremén lehet, megfelel a mai IEEE 802.1x és a RADIUS előírásoknak. 

A Modular SwitchBlade x908  a gyártó új Layer 3 moduláris felépítésű kapcsolóeszköze. Az eszköz az egyetlen nem-beépített megoldású termék a piacon, amely a jelenlegi és jövőbeni csatlakoztatandó modulok igényeinek megfelel, így a felhasználó számára fokozatos kiépítést biztosít az igények növekedésével.  QoS, PoE és rugalmas kialakításával ideális megoldást jelenthet közepes méretű vállalatok, vagy nagy cégek, és hálózati szolgáltatók számára.  A sávszélességet 1 kbps mélységig képes megosztani, támogatja az Ethernet Protected Switched Ring (EPSR) megoldást, így 50 milliszekundumnál kevesebb idő alatt képes átkapcsolni vonalhiba esetén.

Többszörözött 10GbE moduljai révén nagykapacitású uplink eszközként, vagy központi egységként is működtethető.

Az  AT-x900-12XT/S  Layer 3 csúcsszintű kapcsolóeszköz.  12 Gigabit 10/100/1000T vagy SFP kombinált portokkal és egy 30Gbps bővítőegységgel választható.  Olyan hálózatokban előnyös alkalmazása, amelyekben kisszámú, kombinált fiber és rézvezeték halad, szükségtelenné teszi média-konverter alkalmazását a kapcsolóeszköz egységesítéséhez. Időzítés-érzékeny szolgáltatásoknál, mint hang és video átvitel, valamint olyan kevéssé kritikus megoldásoknál, mint a fájlátvitel, VoIP, előnyös üzemeltetése.

A bejelentett új termékek közül a belépő szintet az AT-924T  jelű, Layer 3 Gigabit Ethernet kapcsolóberendezés képviseli.  Kisvállalatoknak és oktatási intézményeknek ajánlja a cég. A mindössze 1Unit méretű eszköz 24 x 10/100/1000T Gigabit porttal és  4 x SFP szinttel rendelkezik az üvegszálas csatlakozás számára.

Az Allied Telesis saját operációs rendszer ad menedzselhető eszközei kezeléséhez. Az AT minden kapcsolóeszköz és router terméke ezután az új, AlliedWare  jelű szoftveren át lehet vezérelhető, leegyszerűsítve ily módon a kapcsolók üzemeltetését. Interáltan tartalmazza pl. a SIF tűzfalat, az Application Gateway-eket (SMTP Proxy, http Proxy),  titkosítást,  802.1x port-alapú hálózat-elérést, stb. megoldásokat. 

2008. júniusban az AT európai roadshow-ja Magyarországra is elérkezik, amelyen közelebbről is bemutatják a SwitchBlade x908 berendezést. 

 

http://www.alliedtelesis.com/

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.