2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Bejelentette harmadik negyedéves eredményeit az Oracle Corporation

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/3236"><img class="image thumbnail" src="/files/images/oracle.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>  <p>Az Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL) bejelentette, hogy 2008-as harmadik pénzügyi negyedévének egy részvényre jutó GAAP szerinti eredménye 26 cent lett, ami 30%-kal magasabb, mint az előző év ugyanezen időszakában. </p><p> 

oracle.thumbnail 

Az Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL) bejelentette, hogy 2008-as harmadik pénzügyi negyedévének egy részvényre jutó GAAP szerinti eredménye 26 cent lett, ami 30%-kal magasabb, mint az előző év ugyanezen időszakában.

 

oracle.thumbnail 

Az Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL) bejelentette, hogy 2008-as harmadik pénzügyi negyedévének egy részvényre jutó GAAP szerinti eredménye 26 cent lett, ami 30%-kal magasabb, mint az előző év ugyanezen időszakában.

 

A GAAP szerint számítva a negyedév során az árbevétel 21%-kal nőtt, elérve az 5,3 milliárd USA-dollárt; a működési eredmény 1,9 milliárd dollár lett, azaz 35%-kal javult; a nettó nyereség pedig 30%-kal 1,3 milliárd dollárra emelkedett. A szoftverértékesítés teljes negyedéves árbevétele a GAAP szerint 21%-kal nőtt, elérve a 4,2 milliárdot; ebből az új szoftverlicencek 1,6 milliárdot tesznek ki, ami 16%-os növekedést jelent. Az új adatbázis- és köztesszoftverlicencekből származó bevételek 20%-kal nőttek, az új alkalmazáslicencek esetében pedig 7%-os bevételnövekedés volt tapasztalható. A szoftverlicenc-frissítések és terméktámogatás utáni bevételek 25 százalékkal emelkedtek, elérve a 2,6 milliárd dollárt (szintén a GAAP szerint számítva). A szolgáltatások árbevétele 1,1 milliárd dollár volt, ami az előző év azonos időszakához képest 21%-os emelkedést mutat.

Nem a GAAP szerint számítva az egy részvényre jutó eredmény a harmadik negyedévben 30 cent volt, a nettó nyereség pedig 1,6 milliárd USD, ami az előző év azonos negyedévéhez képest 23, illetve 22 százalékos növekedést jelent.

„Az Oracle ebben a negyedévben is erős bevételnövekedést és kiváló pénzügyi eredményeket ért el. Ismét túlszárnyaltuk a kitűzött 20%-os növekedési célt az egy részvényre jutó (nem a GAAP szerinti) eredmény tekintetében" – nyilatkozta Safra Catz, az Oracle elnöke és pénzügyi igazgatója. „Az első három negyedévben 55%-kal bővült működési pénzforgalmunk, ami háromszoros tempót jelent az elmúlt öt év azonos időszakaiban mért növekedéshez képest" – tette hozzá.

„Az új adatbázis- és köztesszoftverlicencekből származó bevétel növekedése 20%-kal gyorsult a harmadik negyedévben" – mutatott rá Charles Phillips, az Oracle elnöke. „Egyre gyorsabban növekszünk, és folyamatosan hódítjuk el a piacot az IBM elől."

„A szoftverlicenc-frissítések és terméktámogatás utáni bevételek 23 százalékkal emelkedtek, elérve a 2,6 milliárd dollárt (nem a GAAP szerint számítva). A következő negyedévben éves szinten várhatóan átlépjük a tízmilliárdos határt" – jelentette ki Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója. „Működési eredményünk 2,2 milliárdra nőtt (nem a GAAP szerint számítva), a nyereséghányad pedig 41% lett, azaz közel 200 bázisponttal emelkedett az előző év 3. negyedévének 39%-os értékéhez képest. Működési nyereséghányadunk immár jelentősen magasabb a konkurenseinkénél – a Microsoftot is beleértve -, ami jól tükrözi sajátos előnyeinket a szoftveriparban."

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.