2022.június.28. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Húszezer digitális képkeretet értékesítettek 2007-ben Magyarországon

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11249"><img class="image thumbnail" src="/files/images/think-geek-digital-photo-frame.thumbnail.jpg" border="0" alt="Digitális képkeret" title="Digitális képkeret" width="100" height="99" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Digitális képkeret</strong></span></span> <p>Tavaly 20 ezer digitális képkeretet értékesítettek Magyarországon, ez többszörös növekedést jelent 2006-hoz képest. A kezdetben ajándéktárgyként árusított eszközök különböző funkciók integrálásával mára szórakoztató- és médiacenterekké váltak, és reklámhordozóként is megjelentek.</p><p>

 digitális képkeretDigitális képkeret

Tavaly 20 ezer digitális képkeretet értékesítettek Magyarországon, ez többszörös növekedést jelent 2006-hoz képest. A kezdetben ajándéktárgyként árusított eszközök különböző funkciók integrálásával mára szórakoztató- és médiacenterekké váltak, és reklámhordozóként is megjelentek.

 digitális képkeretDigitális képkeret

Tavaly 20 ezer digitális képkeretet értékesítettek Magyarországon, ez többszörös növekedést jelent 2006-hoz képest. A kezdetben ajándéktárgyként árusított eszközök különböző funkciók integrálásával mára szórakoztató- és médiacenterekké váltak, és reklámhordozóként is megjelentek.

Magyarországon több mint 40 gyártó forgalmaz digitális képkeretet, az éves kiskereskedelmi értékesítés becslések szerint 15 ezer darab, amihez még hozzáadódik a nagy tételben, cégek által reklámhordozónak vásárolt eszközök száma.

A termékek 2007-ban még elsősorban ajándékként, főként karácsony környékén voltak kelendők, de az utóbbi néhány hónapban az évközi eladások is észrevehetően emelkedtek – nyilatkozta a digitális keretek egyik legnagyobb forgalmazója, a Hama magyarországi leányvállalatának vezetője. Prohászka Ottó hozzátette, most még elsősorban az olcsóbb, 20-30 ezer forint közötti egyszerűbb gyártmányokra van tömeges kereslet, de az árak várható csökkenésével az addicionális funkciókkal ellátott keretek kerülnek majd előtérbe.

A digitális képkereteket egyre szélesebb körben alkalmazzák reklámhordozóként is: leginkább gyógyszertárakban és ügyfélszolgálati irodákban használják a vevők tájékoztatására. A trendek szerint a közeljövőben kirakati installációként, akciós termékek megjelenítő eszközeiként is elterjednek – jósolta Prohászka.

A digitális képkeretek megjelenésükkor csupán fényképek megjelenítésére szolgáltak, az eszközök funkciói azonban ma már folyamatosan bővülnek. Növekednek a képernyő-méretek és felbontások, a keretek egyre nagyobb belső memóriával, távirányítóval rendelkeznek, gyakori bennük a naptár, mozgókép és hangfájl-lejátszási lehetőség. A legfejlettebbek már képesek mp3, wma, divx, xvid, mpeg, mpeg4, avi, stb. formátumok kezelésére is. Újdonság, hogy már lehet nyomtatóval vagy wifi rádióval, bluetooth-al felszereltet venni, sőt az idei CeBit-en bemutatták a világ első wlan vagy mobil hálózathoz csatlakoztatható képkeretét, így némi állítgatás után a fotók közvetlenül az internetről érhetők el. Ebben az esetben az eszköz saját IP-címmel is rendelkezik, összeköthető képmegosztó szolgáltatásokkal és RSS-hírcsatornákkal is. A jellemző képátmérő 7", de kulcstartónyi (1,5") és kisebb tévényi (15") méretű digitális képkeretek is kaphatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.